首页
登录
职称英语
[originaltext] [1]Defense officials in the United States have confirmed that
[originaltext] [1]Defense officials in the United States have confirmed that
游客
2024-01-21
59
管理
问题
[1]Defense officials in the United States have confirmed that the Pentagon has created its own unit to help gather military intelligence. But they denied it’s a rival to the CIA or that they are bending the law. The group is known as the Strategic Support Branch. For about the past two years it has been providing personnel to cooperate secretly with Special Forces and other units to gather all important human intelligence for military operations. [2]The Washington Post first revealed the unit saying it’s meant to enter into CIA territory and that the Pentagon was reinterpreting US law to do it. But defense officials say the new group is merely a more focused version of things they’ve been doing before to provide better support for US military forces.
1. Why does the Pentagon create the Strategic Support Branch?
2. What’s the attitude of The Washington Post towards the Strategic Support Branch?
选项
A、To probe into CIA territory.
B、To gather military intelligence.
C、To rival the CIA.
D、To bend the law.
答案
B
解析
新闻首句就提到;美国国防部的官员证实五角大楼组建了自己的部门是用来帮助收集军事情报(gather military intelligence),B项复现原文原词,为正确答案。新闻中提到,国防部官员否认了这是和中央情报局唱对台戏(rival to the CIA),或者说是在循私枉法(bending the law),故排除C、D项。A项“为了深入中央情报局的内部”在新闻后半部分提及,但这只是《华盛顿邮报》的观点,A项错误。五角大楼(Pentagon)位于华盛顿特区,是美国国防部所在地。在英美主流媒体中,“五角大楼”一词不仅仅代表这座建筑本身,也常常用作美国国防部、甚至美国军事部门的代名词。考生平时应注意积累相关的政治常识。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3381810.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Okay.Mr.Smith.Let’sbeginyourroadtest.M:Oh.IknowI’m
[originaltext]W:Okay.Mr.Smith.Let’sbeginyourroadtest.M:Oh.IknowI’m
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
[originaltext]W:So,haveyoufoundajobyet?M:No,but,Ihaveafewleads,
随机试题
WhatdoestheManMean?[br][originaltext]M:Howdoyouthinkofyourhotel?W:
TheoriesofHistoryI.Howmuchweknowabouthistory?
自实行改革开放政策以来,中国发生了巨大的变化。SincetheReformandOpening-upPolicywasadopted,China
Letmegiveyoua______ofhowthecomputerworks.A、demonstrationB、differenceC
InBritain,thosewholivetobe100yearsoldreceiveabirthdaycardfrom
D
利用射流能量密集、速度衰减慢,而吸气气流速度衰减快的特点,使有害物得到有效控制的
常用菌斑显示剂()A.品红溶液 B.荧光素钠 C.龙胆紫液 D
A.燥湿 B.凉血利咽 C.明目 D.息风止痉 E.散瘀牛黄与熊胆均有的
某投资方案单因素敏感性分析如下图所示,图中表明的正确结论有()。 A.净
最新回复
(
0
)