首页
登录
职称英语
How’s this for unintended consequences? Some of the biggest beneficiaries (受惠者
How’s this for unintended consequences? Some of the biggest beneficiaries (受惠者
游客
2024-01-21
36
管理
问题
How’s this for unintended consequences? Some of the biggest beneficiaries (受惠者) of the women’s movement have been married men. According to a new study by the Pew Research Center, married men have a 60% higher average household income than they did in 1970, even adjusted for inflation. Unmarried men, on the other hand, only got a 16% bump.
One reason for the rise is that more men are marrying women who make more money than they do, mainly because there are more high-income women to go around. In 1970, just 4% of men ages 30 to 44 had wives who brought in more money than they did. By 2007, more than a fifth of men in that age range had wives who out earned them. Members of this thriving demographic (人口统计学的) are effectively doubling their income or more when they wed, without doubling their costs.
Aside from the increase in white-collar women, the other trend behind the Pew numbers is that marriage rates have declined most sharply among the least educated men and women, which helps explain why the average household income figures for married men have pulled even further ahead of those for their single counterparts. More of the least rich are unmarried than before.
The study, which drew on household income data from the Decennial Census and the 2007 American Community Survey, showed that the biggest gainers were married college-educated men. The biggest losers were unmarried men who did not complete high school or who only had a high school diploma. After adjusting for inflation, the 2007 unmarried low-income men and women had lower household incomes than their 1970 counterparts. "The steeper decline in marriage among the less educated has contributed to a steeper decline in their income," says one of the study’s authors, D’Vera Cohn.
The trend has a dark side, says Dalton Conley, social sciences dean at New York University. "High-income women marrying high-income men is one of the drivers of inequality," he says. "It affects the distribution of income between families." He notes that among college-educated high-income couples, the divorce rate is getting lower, while unmarried low-income men and women tend to partner up and then uncouple more rapidly. "This leads to family instability and a cycle of disadvantage," says Conley. [br] It is found by the Pew Research Center that more and more of the least educated men ________.
选项
A、earn less than their wives
B、are declined by white-collar women
C、refuse to marry white-collar women
D、have to remain single
答案
D
解析
原文该句中的marriage rates have declined表明受教育程度低的人结婚率下降,这就意味着他们只好单身,应选D。原文提到受教育程度低的人结婚率下降了,没有提到他们的妻子的收入水平,因此,A不正确。原文该句开头的beside from…表明white-collar women和the least educated men应分属两点不同的内容,原文未说明两者之间的关系,故B和C缺乏依据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3381523.html
相关试题推荐
[originaltext](5)Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthe
[originaltext](5)Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthe
[originaltext](5)Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthe
[originaltext](5)Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthe
[originaltext]Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthefirstd
[originaltext]Oneoftheworld’sbiggestbanks,HSBC,hasannouncedthefirstd
ImmigrationisregardedbythepublicasthebiggestissuefacingBritis
ImmigrationisregardedbythepublicasthebiggestissuefacingBritis
[originaltext](19)Indiansaretheworld’sbiggestbookworms,readingonave
[originaltext](19)Indiansaretheworld’sbiggestbookworms,readingonave
随机试题
[originaltext]Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccid
A.血压低,CVP低 B.血压低,CVP高 C.血压低,CVP正常 D.血
女性,28岁,早8时被发现昏迷,同室男,神清,全身乏力,不能下床,血压120/7
设{an}为正项数列,下列选项正确的是()。
()是指上市公司利用现金等方式从股票市场上购回本公司发行在外股票的行为。A
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
蛛网膜下隙出血患者可表现出的神经系统典型特征是A.失语 B.偏瘫 C.静止性
市场风险压力测试主要目标在于弥补VaR模型缺陷和强化风险管理。()
平稳随机过程中均值、方差和协方差均随时间的变化而变化。()
甲公司需要进行一项投资,需要资金5000万元,有以下三种筹资方案,如下表所示:
最新回复
(
0
)