首页
登录
职称英语
I spent Monday morning at a speed awareness course, whereas I had been dispa
I spent Monday morning at a speed awareness course, whereas I had been dispa
游客
2024-01-20
57
管理
问题
I spent Monday morning at a speed awareness course, whereas I had been dispatched for failing to notice a speed camera on the other side of a dual carriageway. It was an interesting opportunity for the examination of the emotional mechanisms underlying moral conduct. Driving a car is almost certainly the most dangerous thing that any of us do in our lives. Certainly, it’s the most dangerous to other people. Even the ghastly (令人震惊的) Mexican drug wars (60,000 killed since 2006) are not more lethal than the traffic there, which kills about 17,000 people every year.
One interesting thing is that there was no attempt by our lecturers to make explicit the moral dimensions of what we had done. I’m not saying there should have been. It wouldn’t have been effective. But the emphasis was entirely on self-interest and the unpleasant social and financial consequences of being caught again.
Related to this was the extraordinary lack of regret or even interest shown by some of the participants. I was sitting next to a man who ran a minicab company and consistently guessed that the speed limits on various classes of roads were anything up to 20mph lower than they actually are. This did not mean that he drove at 20mph below the limit, only that he assumed that he was speeding all the time and everywhere.
The only time there was an outbreak of moral outrage was when one of our members confessed that he sometimes rode a bicycle. Cyclists, we rapidly learned, were vile, dangerous outlaws who shot red lights, paid no tax, rode on the pavement and behaved with utter disregard for the safety of anyone else on the road. While this noise was going on, I had a small epiphany (顿悟). The cyclists were hated because they are cheats. They are getting away with something that car drivers cannot.
Especially in London traffic, the cyclist appears as a figure high above all laws. The motorist is born free, but everywhere he is in queues. The courier burning through a red light, even the quiet law-abiding cyclist like me who only rides very slowly through red lights, demonstrates the freedom that car drivers have traded for comfort. [br] Why did the author attend the speed awareness course?
选项
A、Because his speeding was recorded by a camera.
B、Because he thought the course would be interesting.
C、Because he was conducting research on dangerous driving.
D、Because he wanted to control emotions while driving.
答案
C
解析
由题干中的content和the course定位到第二段最后一句。细节辨认题。由定位句可知,课程重点完全是关于个人利益,以及再次超速被抓所导致的不良社会影响和经济损失,故C)为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3380095.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodmorning,sir.IsthereanythingthatIcandoforyou?M:
[originaltext]W:Goodmorning,sir.IsthereanythingthatIcandoforyou?M:
[originaltext]M:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?W:Iwanttogetsomeinf
[originaltext]M:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?W:Iwanttogetsomeinf
[originaltext]M:Excuseme,Iwanttoregisterforthismathematicscourse.W:(
[originaltext]M:Excuseme,Iwanttoregisterforthismathematicscourse.W:(
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
随机试题
Theteamcanhandlewhatever______.A、thatneedshandlingB、whichneedshandling
Theotherdaymysonaskedmeifhecouldrideuptohiselementaryschoolo
【B1】[br]【B19】A、putB、comeC、keepD、catchA惯用搭配题。putupwith意为“忍受”,符合句意,所以A正确;其
Whatdidthespeakerusuallydoduringparties?[originaltext]whenIfirstw
A.兵乓球上方气体流速增大,压强变大 B.兵乓球上方气体流速增大,压强变小
2009年3月16日,某铁矿发生火灾事故,由于该矿和临矿互通,火灾共涉及5个铁矿
(2017年真题)根据现行国家行业标准《灭火器维修》(GA95-2015),下列
形象大师罗伯特庞德说:“7秒钟就决定了第一印象,永远没有第二次机会给对方留下第一
(2019年真题)单位合并后原各单位解散的,原各单位的会计档案应当由合并后的单位
(2020年真题)关于施工计量器具使用管理的说法,错误的是()。A.属于强制检
最新回复
(
0
)