首页
登录
职称英语
We arranged that Kissinger would fly to Vietnam for talks early in July and
We arranged that Kissinger would fly to Vietnam for talks early in July and
游客
2024-01-19
59
管理
问题
We arranged that Kissinger would fly to Vietnam for talks early in July and then stop in Pakistan on the way back. There he would develop a stomachache that would require him to stay in bed and not be seen by the press. Then, with President Yahya’s cooperation he would be taken to an airport where a Pakistani plane would fly him over the mountains to China.
Kissinger’s trip was given the code(密码) name Polo after Marco Polo, another Western traveler who made history by journeying to China. Everything went without a hitch. His slight illness in Islamabad received only minor attention from reporters covering him. They accepted the story that he would be confined to bed for at least a couple of days and began making arrangements for their own entertainment.
Because of the need for complete secrecy and the lack of any direct communication facilities between Beijing and Washington, I knew that we would have no word from Kissinger while he was in China. Even after he had returned to Pakistan it would still be important to maintain secrecy. So before Kissinger left, we agreed on a single code word—Eureka—which he would use if his mission were successful.
On July 11, Al Haig, who knew our code word, phoned me to say that a cable from Kissinger had arrived.
"What’s the message?" I asked.
"Eureka", he replied.
选项
A、he happened to have a stomachache
B、he needed a rest after a long journey
C、he had a secret mission to perform there
D、he did not want to be seen by the press
答案
C
解析
本题考查的是对细节的把握。答案依据with President Yahya’s cooperation he would be taken to an airport where a Pakistani plane would fly him over the mountains to China.通过这句话我们知道他之所以这么做是为了去完成秘密使命。所以C是正确答案。A项说"他胃痛",其实这是他为了躲开媒体所找的借口,B项"漫长的旅途之后他需要休息"文章根本没有涉及。D项说"他不想见媒体"。其实他不想见是因为他怕行踪被发现,就无法去执行任务,也不符合题意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3375525.html
相关试题推荐
[originaltext] VietnamesecouldbuyItalianmachineryandAustrianscouldwear
[originaltext] VietnamesecouldbuyItalianmachineryandAustrianscouldwear
[originaltext] VietnamesecouldbuyItalianmachineryandAustrianscouldwear
KissingerstoppedinPakistanbecause______.[br]TherewasnonewsfromKissing
KissingerstoppedinPakistanbecause______.[br]Thestatement"everythingwent
KissingerstoppedinPakistanbecause______.[br]ThereportersinIslamabadbel
WearrangedthatKissingerwouldflytoVietnamfortalksearlyinJulyand
Mypapersandbooksgot______.Imusthavethemallcarefullyarranged.A、outof
Wehave______tothegovernmentforahomeimprovementloan.A、arrangedB、approach
Booksinthelibraryarearrangedbydifferent______.A、classesB、categoriesC、de
随机试题
[originaltext]Whenwilltheplantstartmanufacturing?(A)Inlessthan3mont
Bethcould______hercoateasilybecauseithaslargeredbuttons.A、justifyB、ide
Humanity’shighlydevelopedabilitytocommunicateverballyisouressence.
ThefirstcopyrightlawintheUnitedStateswaspassedbyCongressin1790.
A.-1200J B.-700J C.-400J D.700J
下列关于一个千步当量正确描述的是()A.一个千步当量等于4km/h中速步行10
呕吐病人服汤剂宜A.冲服B.温服C.冷服D.热服E.兑服
肾脏要排出每日体内代谢废物,尿量至少应有A.100mlB.200mlC.300m
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
共用题干 某家电企业打算新增加一个彩电组装工厂,希望该厂能尽快投入生产,为此需
最新回复
(
0
)