首页
登录
职称英语
Traditionally, universities have carried out two main activities: research a
Traditionally, universities have carried out two main activities: research a
游客
2024-01-19
63
管理
问题
Traditionally, universities have carried out two main activities: research and teaching. Any experts would argue that both these activities play a critical role in serving the community. The fundamental question, however, is how does the community want or need to be served?
In recent years universities have been coming under increasing pressure from both the governments and the public to ensure that they do not remain "ivory towers(象牙塔)" of study separated from the realities of everyday life. University teachers have been encouraged, and in some cases compelled, to provide more courses which produce graduates with the technical skills required for the commercial use. If Aristotle wanted to work in university in the UK today, he would have a good chance of teaching computer science but would not be so readily employable as a philosopher.
A post-industrial society requires large numbers of computer programmers, engineers, managers and technicians to maintain and develop its economic growth but "man" , as the Bible says, "does not live by bread alone. " Apart from requiring medical and social services, which do not directly contribute to economic growth, the society should also value and enjoy literature, music and the arts. In these cost-conscious times, it has even been pointed out in justification for the funding of the arts that they can be useful money earners. A successful musical play, for instance, can contribute as much to the Gross National Product through tourist dollars as any other things. [br] The author implies that______.
选项
A、economy should always be a nation’s first consideration
B、universities should take cost into account when they decide what courses they will offer
C、successful musical plays are part of national economy
D、economic growth is not the only need of mankind
答案
D
解析
见第三段第一句,作者在此引用了《圣经》中的一句话表明他的观点:Mandoes not live by bread alone.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3374725.html
相关试题推荐
[originaltext]Intheearly1950s,researchersfoundthatpeoplescoredloweron
[originaltext]Intheearly1950s,researchersfoundthatpeoplescoredlower
[originaltext]Intheearly1950s,researchersfoundthatpeoplescoredlower
[originaltext]Intheearly1950s,researchersfoundthatpeoplescoredlowe
A、Theydontattendclassesatall.B、Theyparticipateinactivitiestheirparen
A、Heishereonaresearchmission.B、Heishereforsightseeing.C、Heisheret
A、Teachingmathematicsataschool.B、Doingresearchinaninstitute.C、Studying
A、Helpingscientistsconductfurtherresearchonvariousseaworms.B、Helpingsc
[originaltext][3]Medicalresearchershaveaccusedthemanufacturersofbaby
InasurveyconductedbyresearchfirmHarrisInteractive,71%ofAmericanssa
随机试题
BilingualEducationI.Bilingualeducation—Bilingua
Youcan’thelp______commercials;everyfewminutesaprogramisinterruptedtob
[originaltext]M:Today,weinviteMs.Lesleytotalkabouteducation.Howdoes
TheExpressionisticartistwasconcernednotwiththerealityofthesubjectmat
Everybodycanserve.Youdon’thavetohaveacollegedegreetoserve.Youd
受者与供者在血型配型后进行器官移植,以后出现排斥反应,可能的原因是A.移植物没有
(2011年真题)个人劳动力供给曲线的形状表明,工资率上涨()。A.必然导
下列关于资本化的表述中,正确的有( )。A.开发阶段支出应当资本化计入无形资产
正常肾小球滤过膜允许顺利通过的蛋白质分子量为A.小于1万 B.6万~8万 C
下列有关工程保险的表述正确的有()。A.在保险合同中,因军事行为所造成的损
最新回复
(
0
)