首页
登录
职称英语
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowin
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowin
游客
2024-01-17
69
管理
问题
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion, happiness and security. As a result, they are employed doing jobs that afford them little or no satisfaction. Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living. Some stay long at a job and learn to like it:others quit from one to another looking for something to suit them. The young graduates who leave the university look for jobs that offer a salary up to their expectation.
Very few go out into the world knowing exactly what they want and realizing their own abilities. The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution. Nearly all grope(摸索)in the dark and their chief concern when they look for a job is to ask what salary is like. They never bother to think whether they are suited for the job or, even more important, wheather the job suits them. Having a job is more than merely providing yourself and your dependants with daily bread and some money for leisure and entertainment. It sets a pattern of life and, in many ways, determines social status in life, selection of friends, leisure and interest. In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest. Nothing is more pathetic than taking on a job in which you have no interest, for it will not only discourage your desire to succeed in life but also ruin your talents and ultimately make you an emotional wreck(受到严重伤害的人)and a bitter person. [br] The difficulty in choosing a suitable job lies in that( ).
选项
A、much competition has to be faced
B、many employees have no working experience
C、the young people only care about how much they can earn
D、schools fail to offer students appropriate vocational guidance
答案
D
解析
细节题。第二段提到“The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution.”可见,大学生之所以在找工作时有很多误区,原因主要在于学校未能提供就业方面的培训和指导。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3371298.html
相关试题推荐
ProfessorSmithrecentlypersuaded35people,23ofthemwomen,tokeepadi
ProfessorSmithrecentlypersuaded35people,23ofthemwomen,tokeepadi
Therearetwotypesofpeopleintheworld.Althoughtheyhaveequaldegree
Therearetwotypesofpeopleintheworld.Althoughtheyhaveequaldegree
______,thiskindofdiseasecandogreatharmtopeoplethere.A、Occurringwhere
Somepeopleinpartsoftheworldarewastingfood______someothershaven’tan
Itseemsthatsomepeoplegooutoftheirwaytogetintotrouble.That’smo
Itseemsthatsomepeoplegooutoftheirwaytogetintotrouble.That’smo
Itseemsthatsomepeoplegooutoftheirwaytogetintotrouble.That’smo
Itseemsthatsomepeoplegooutoftheirwaytogetintotrouble.That’smo
随机试题
Whydidn’tYuletothersknowhertroubleatthebeginning?[br]Whatdoesthes
Shemusthavebeenpretty________tofallforsuchanoldtrick.A、interestedB、gu
In"Howmuchdoyouthinkshedrinks?"howmuchis______ofthesentence.A、the
[originaltext]Justwatchinganotherpersonshivercancauseourowntempera
A. B. C. D.
关于混凝土浇筑过程中应注意的事项,下列说法正确的有()A.一般要求清孔换浆以后3
圬工与配筋混凝土桥梁的承载能力检算系数Z1根据结构或构件缺损状况、材质强度和
某五层烧结普通砖房办公楼,装配式钢筋混凝土楼盖,平面如图所示,外纵墙、山墙为36
商业银行的产品组合策略中的市场专业型策略强调的是( )。A.产品组合的广度和关
商业银行面临的主要风险是信用风险,以下哪些是常用的信用风险控制手段?()A
最新回复
(
0
)