首页
登录
职称英语
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
游客
2024-01-16
57
管理
问题
There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. At present, we realize that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the east of the United States and brought health warnings in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be infected by air pollution. Some scientists consider that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—conserving heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be in water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. Today we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report drafted by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very possible). Perhaps, if we are lucky enough, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] As pointed out at the beginning of the passage, people used to think that air pollution ______.
选项
A、caused widespread damage in the countryside
B、affected the entire eastern half of the United States
C、had damaging effect on health
D、existed merely in urban and industries areas
答案
D
解析
细节题。根据文中第一段第一句“There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”可知,以前人们都认为空气污染只会影响那些有众多工厂和严重交通堵塞现象的大城市及其周边地区,A、B、C三项都是后来人们才意识到的。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3366843.html
相关试题推荐
______inthought,hedidn’ttakenoticeofmewhenIwaspassingby.A、LoseB、Lo
Onseveraloccasionsoverthepastdecade,aheavycloudofairpollutionhasco
【B1】[br]【B12】A、heartB、mindC、brainD、thoughtB意思是“在头脑中回忆”。
Themostimportantthingtodo______thepollutionassoonaspossible.A、aregot
Inthisthing,hehasno______ofrightandwrong.A、thoughtB、ideaC、conceptD、no
Theyouthoftenget______strangethoughtsanddreams.A、familiartoB、engagedwit
Theotherday,mybrotherdrovehiscardownthestreetat______Ithoughtwasa
—Didyoutakeenoughmoneywithyou?—No,Ineeded______IthoughtIwould.A、not
Asapoliceman,Mr.Brownthoughtthathehadadutyto______thelostchildreni
Firstaidcansaveaperson’slifeif______immediatelyandproperly.A、performB、
随机试题
Thefederalinteriorminister,whichportfolioincludesnarcoticscontrol,belie
[originaltext]LastsummerIvisitedMexicoCitytoseetheancientartinm
需要疏干(降)与区域水源有水力联系的含水层时,可以采取()。A.帷幕注浆截流措
检验检测机构应当严格按照现行有效的国家和行业标准、规范和规程独立开展检测工作,不
沈阳故宫中路的建筑有()。A.大政殿 B.崇政殿 C.凤凰楼 D.文溯阁
下列说法正确的是:() A.2014年上半年,重庆市完成固定资产投资额是陕
对于招标投标争议的民事诉讼中,第二审人民法院对上诉案件经过审理,认定原判决违反法
关于金融期货中的期货套利交易,以下说法正确的是()。A.金融期货期现套利交易
下列关于印花税缴纳方法的说法,正确的有()。A.印花税通常由纳税人根据规定自行
特大质量事故由()组织进行调查。A.项目主管部门 B.省级以上水行政主管
最新回复
(
0
)