首页
登录
职称英语
The California lawmakers voted Thursday to raise the legal age to buy tobacc
The California lawmakers voted Thursday to raise the legal age to buy tobacc
游客
2024-01-16
52
管理
问题
The California lawmakers voted Thursday to raise the legal age to buy tobacco products from 18 to 21. The measure is part of a larger package of laws aimed at reducing tobacco use. If Governor Jerry Brown signs the bill, California will become the second state, after Hawaii, to raise the age limit for buying cigarettes and other tobacco products. More than 100 cities in the U. S. , including New York and Boston, have already raised the age limit.
A week ago, the California Assembly approved the measure, which—in addition to raising the age limit—treats electronic cigarettes the same as tobacco products, expands smoke-free areas, increases smoking bans and allows counties to collect higher taxes on cigarettes than the 87-cent per pack state tax. The Assembly’ s vote came a few days after the city of San Francisco increased the age to buy tobacco products to 21.
California lawmakers passed the bill despite lobbying (游说)from tobacco interests. The measure also faced opposition from many Republicans, who said the state should not be involved in policing people’ s personal choices. "I don’t smoke. I don’t encourage my children to,"said Republican Assemblyman Donald Wagner. " But they’ re adults, and it’ s our job to treat our citizens as adults. "
But supporters of the bill say raising the age to 21 moves legally purchased tobacco that much farther from younger kids. " This will save the medical system millions of dollars," said Democratic Assemblyman Jim Wood. (76) "
It will save thousands of lives
. " A 2015 study by the Institute of Medicine "found that if the minimum legal age to buy tobacco were raised to 21 nationwide , tobacco use would drop by 12 percent by the time today’ s teens reached adulthood. In addition, there would be 223,000 fewer premature(过早的)deaths and 50,000 fewer deaths from lung cancer. " [br] Who is against the bill?
选项
A、Governor Jerry Brown.
B、Assemblyman Donald Wagner.
C、Assemblyman Jim Wood.
D、The mayor of San Francisco.
答案
B
解析
细节题。题干问的是“谁反对这项法案?”定位句“该项法案遭到了许多共和党人的反对”以及“共和党人唐纳德·瓦格纳说”表明唐纳德·瓦格纳属于反对法案的人群。A项“州长杰瑞·布朗”;B项“立法委员唐纳德·瓦格纳”;C项“立法委员吉姆·伍德”;D项“旧金山市长”。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3366081.html
相关试题推荐
ThanksgivingDayisalwayscelebratedonthefourthThursdayofNovember.It
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
KidsoftenaskScoutBassett,ofPalmDesert,California,ifshewishesshe
KidsoftenaskScoutBassett,ofPalmDesert,California,ifshewishesshe
KidsoftenaskScoutBassett,ofPalmDesert,California,ifshewishesshe
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
TheCalifornialawmakersvotedThursdaytoraisethelegalagetobuytobacc
随机试题
()wasunimportant.A、WhetherheenjoyedourdinnerornotB、Nomatterhowheenj
Labelplanbelow.Chooseyouranswersfromtheboxbelowandwritethel
HowtoGettheMostfromYourCollegeProfessorI.Dailyroutineincollege—Get
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivate-enterpr
Faithschoolsandacademiesshouldbestrippedoftheirpowertochoosepupi
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessay.Youshouldstartyo
行政管理的基本依据是()。A.行政立法 B.行政权力 C.行政决策 D.
胸外心脏按压的有效指征为()A.自主呼吸恢复 B.口唇转红 C.上肢收
阅读下面某教师在创新教学设计大赛上的教学设计(片段),按要求答题。 《林黛玉进
某商厦增建钢结构入口大堂,其屋面结构布置如题图所示,新增钢结构依附于商厦的主体结
最新回复
(
0
)