首页
登录
职称英语
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather—was somethin
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather—was somethin
游客
2024-01-15
55
管理
问题
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather—was something that happened only in Africa, they know better now. After four years of below-normal rainfall (in some cases only 10 percent of the annual average), vast areas of France, Spain, Portugal, Belgium, Britain and Ireland are dry and barren (贫瘠). (77)
Water is so low in the canals of northern France that waterway traffic is forbidden except on weekends.
Oyster (牡蛎) grows in Brittany report a 30 percent drop in production because of the loss of fresh water in local rivers necessary for oyster breeding. In southeastern England, the rolling green hills of Kent have turned so brown that officials have been weighing plans to pipe in water from Wales. In Portugal, farmers in the southern Alentejo region have held prayer meeting for rain—so far, in vain.
(78)
Governments in drought-spread countries are taking severe measures. Authorities in hard-hit areas of France have banned washing cars and watering lawns.
In Britain, water will soon be metered, like gas and electricity. "The English have always taken water for granted," says Graham Warren, a spokesman of Britain’s National Rivers Authority. "Now they’re putting a price on it." Even a sudden end to the drought would not end the misery in some areas. It will take several years of unusually heavy winter rain, the experts say, just to bring existing water reserves up to their normal levels.
选项
A、They know more about the causes of the drought.
B、They have a better understanding of the drought in Africa.
C、They have realized that the drought in Europe is the most serious one.
D、They have realized that droughts hit not only Africa but also Europe.
答案
D
解析
本题主要考查的是考生对细节的把握。答案在第一段第一句话:If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather—was something that happened only in Africa, they know better now.“如果欧洲人认为干旱天气只会出现在非洲的话,那么他们现在更清楚地知道了,情况并非如此。”因此,they know better now意为they have realized that droughts hit not only Africa but also Europe.“欧洲人已经意识到干旱不仅会袭击非洲也会出现在欧洲。”
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3364522.html
相关试题推荐
Inasecondhandbookshop,Billycameacrossabookwhichhethoughtwascertain
Shedoesn’twanttolistentoyounow:shehassomethingurgentto______.A、talk
Hethoughtthiswasthefirstpairofshoesthathadfittedhim______.A、perfectl
Shealwaysbuys______mybirthday.A、somethingawfultoB、anythingawfultoC、some
SoonJohncametoahouse______mustbeKate’s.A、wherehethoughtB、whichhethou
______thedaywenton,theweathergetworse.A、WithB、SinceC、WhatD、AsD本题考查从句。
Doyoufeellike______today?A、havingsomethingeatenB、havingsomethingtoeatC
IftheEuropeansthoughtadrought—alongperiodofdryweather—wassomething
______thenumberofcars,hethought,therewerenotmanypeopleattheclubyet
All【C1】______thingsmustfighttostayalive.Theyhavetofeedonsomething
随机试题
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasurve
[originaltext]M:Oneofthemostcommonquestionsweaskaboutpeople’sbehavio
Tworelatedparadoxesalsoemergefromthesamebasicconceptionoftheaes
[originaltext]Astheworldpopulationrises,thedemandformeat,eggsand
患者男,30岁,头痛、头晕,伴血压高2年。体检:BP190/110mmHg(右)
客户的风险偏好类型不包括()。A:保守型 B:轻度保守型 C:进取型 D:
为病人进行鼻饲时,胃管插入长度相当于病人的A.眉心至剑突长度 B.眉心至胸骨柄
下列哪项不是肺痨的别名A.尸疰 B.劳疰 C.伏连 D.呷嗽
武当公司与洪湖公司签订了一份钢材购销合同,同时约定,因合同效力或合同的履行发生纠
A.唑吡坦 B.硫喷妥钠 C.地西泮 D.氟西汀 E.舒必利分子中含有咪
最新回复
(
0
)