首页
登录
职称英语
Traditionally, universities have carried out two main activities: resear
Traditionally, universities have carried out two main activities: resear
游客
2024-01-14
34
管理
问题
Traditionally, universities have carried out two main activities: research and teaching. Many experts would argue that both these activities play a critical role in serving the community. The fundamental question, however, is how does the community want or need to be served?
In recent years universities have been coming under increasing pressure from both the governments and the public to ensure that they do not remain "ivory towers (象牙塔)" of study separated from the realities of everyday life. University teachers have been encouraged, and in some cases constrained, to provide more courses which produce graduates with the technical skills required for the commercial use. If Aristotle wanted to work in a university in the UK today, he would have a good chance of teaching computer science but would not be so readily employable as a philosopher.
A post-industrial society requires large numbers of computer programmers, engineers, managers and technicians to maintain and develop its economic growth but "man", as the Bible says, "does not live by bread alone. " Apart from requiring medical and social services, which do not directly contribute to economic growth, the society should also value and enjoy literature, music and the arts. Because they can also promote economic growth. A successful musical play, for instance, can contribute as much to the Gross National Product through tourist dollars as any other things. [br] We can infer from the second paragraph that__________.
选项
A、the society is not satisfied with the present college education
B、the governments interfere too much with college education
C、teachers are forced to do what they don’t like to do
D、teachers dislike teaching commercially useful courses
答案
A
解析
文章第二段是说政府和社会对现在的大学教育不是很满意,因为大学成为脱离社会的“象牙塔”,为此老师们正在采取一些改变的措施。BCD三项都是对文中意思的错误理解,故选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3361372.html
相关试题推荐
ResearchersinBritainaretellingschoolsthatchildrenshouldbedoingmore
ResearchersinBritainaretellingschoolsthatchildrenshouldbedoingmore
ResearchersinBritainaretellingschoolsthatchildrenshouldbedoingmore
ResearchersinBritainaretellingschoolsthatchildrenshouldbedoingmore
Theresearchersbelievethatthemiceeatingthespecial______willgrowtwiceas
Researchershavespentfiveyearscollectingdata______thestudywasbased.A、on
Shehasgot______fromallthreetopUniversitiesshehasappliedfor.A、promises
______itisverylatenow,theresearchersarestillworkinginthelab.A、AsB、W
ThefieldresearchwilltakeJimandTomabouttenmonths:itwillbealongtim
Lucydoesn’tlikeoutdooractivities.Heronly______islisteningtoclassicalm
随机试题
某机构打算用3个月后到期的1000万资金购买等金额的A、B、C三种股票,现在这三种股票的价格分别为20元、25元和60元,由于担心股价上涨,则该机构采取买进股
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
DeafnessLatestSituationAbout16-mill
石炭酸烧伤后的处理措施是A、在水下去除化学物质,用硫酸铜涂布 B、用大量清水冲
.如图所示为一带正电荷的物体M靠近一不带电的金属导体N,N的左边感应出负电荷,若
王女士,G1P0,开始自觉胎动的时间一般在妊娠的A.第12~16周 B.第25
广谱驱虫药是A.南瓜子B.使君子C.苦楝皮D.川楝子E.青蒿
关于项目式组织,下列说法正确的有()。A、每个团队成员只有一个上级B、上级与下
健康成人在安静状态下,心输出量约为 A.1L/minB.5L/min
(2016年真题)不能作为国际储备资产的有()。A.非货币性黄金 B.外
最新回复
(
0
)