首页
登录
职称英语
The pharmaceutical industry argues that because new drugs will not be developed
The pharmaceutical industry argues that because new drugs will not be developed
游客
2024-01-13
92
管理
问题
The pharmaceutical industry argues that because new drugs will not be developed unless heavy development costs can be recouped in later sales, the current 20 years of protection provided by patents should be extended in the case of newly developed drugs. However, in other industries new-product development continues despite high development costs, a fact that indicates that the extension is unnecessary. Which of the following, if true, most strongly supports the pharmaceutical industry s argument against the challenge made above?
选项
A、No industries other than the pharmaceutical industry have asked for an extension of the 20-year limit on patent protection.
B、Clinical trials of new drugs, which occur after the patent is granted and before the new drug can be marketed, often now take as long as 10 years to complete.
C、There are several industries in which the ratio of research and development costs to revenues is higher than it is in the pharmaceutical industry.
D、An existing patent for a drug does not legally prevent pharmaceutical companies from bringing to market alternative drugs, provided they are sufficiently dissimilar to the patented drug.
E、Much recent industrial innovation has occurred in products—for example, in the computer and electronics industries—for which patent protection is often very ineffective.
答案
B
解析
本题让我们支持一方驳斥另一方,应利用双方的争论焦点来定位选项。很明显,段落的质疑与医药行业的论点之争主要在于有无必要延长专利权保护年限,因此答案应与时间有关。若新药品的临床试验需要10年时间完成,且试验是在专利权授予之后与新药品上市获得收入以前,如(B)所说,那么对巨额开发费用的补偿只有10年时间,补偿的时间变得更短了,因此需要延长专利时间,所以支持了医药行业观点而反对了上述质疑。(D)易误选,但(D)与时间无关;(A)、(E)都是无关选项;(C)为一无关比较。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3358947.html
相关试题推荐
Becausethecompanywasdoingmorebusiness,itwasnecessaryto______thefactor
Idon’tliketodisturbyou,becauseyou’requitetired______today.A、ofB、with
______thefog,weshouldhavereachedourdestination.A、BecauseofB、Inspiteof
She______thewashingoutinthegardenbecauseitwasfineyesterday.A、hungB、ha
Jackboughtashirtbecauseitwasgoodinqualityand_________inprice.A、valuab
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirementbecauseonceyouar
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirementbecauseonceyouar
____________thefog,weshouldhavereachedourdestination.A、BecauseofB、Insp
Itisno________arguingaboutit,becausehewillneveragreewithus.A、useB、ti
Allflights________becauseoftheheavysnow,wehadtotakethetrain.A、wereca
随机试题
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
Thetwopartiesgreetedeachotherbefore______(进入第二轮谈判).enteringintothesecon
Americansspendbillionsofdollarseachyeartryingtochangetheirweightw
个人征信系统所搜集的个人信用信息不包括()。A.个人信息收集 B.个人基
A.AFP B.SCCA C.TPA D.CA125 E.CEA在浆膜腔
根据2014年5月的土地利用状况,利用卫星遥感影像数据制作地面分辨率优于1m的数
薤白的功效是A.通阳散结,行气导滞 B.破气消积,化痰除痞 C.疏肝理气,和
2019年1月1日某企业所有者权益情况如下:实收资本200万元,资本公积17万元
某奶粉生产企业将目标顾客定位于老年购买群体,专门生产适合老年人体质的奶粉,取得了
男,60岁。双侧颈部淋巴结肿大2个月,发热半个月,最高体温38.2℃。经检查双侧
最新回复
(
0
)