首页
登录
职称英语
NarratorListen to part of a lecture about GPS.Now get ready to answer the ques
NarratorListen to part of a lecture about GPS.Now get ready to answer the ques
游客
2024-01-03
59
管理
问题
Narrator
Listen to part of a lecture about GPS.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer. [br] What does the professor imply when she says this?
Narrator
Listen to part of a lecture about GPS.
Professor
What is GPS? Its full name is the Global Positioning System and a satellite-based navigation system. Generally speaking, it is made up of a network of 24 satellites placed into orbit by the U. S. Department of Defense. GPS was originally intended for military applications, but in the 1980s, the government made the system available for civilian use. Nowadays, GPS works in any weather conditions, anywhere in the world, 24 hours a day. There are no subscription fees or setup charges to use GPS.
How does it work? At first, GPS satellites circle the earth twice a day in a very precise orbit and transmit signal information to earth. Secondly, GPS receivers take this information and use triangulation to calculate the user’s exact location. Essentially, the GPS receiver compares two times; one is the time a signal was transmitted by a satellite; the other is the time it was received. The time difference tells the GPS receiver how far away the satellite is. Now, with distance measurements from a few more satellites, the receiver can determine the user’s position and display it on the unit’s electronic map.
A GPS receiver must be locked on to the signal of at least three satellites to calculate a 2D position and track movement. With four or more satellites in view, the receiver can determine the user’s 3D position, here three dimensions are latitude, longitude and altitude. Once the user’s position has been determined, the GPS unit can calculate other information, such as speed, bearing, track, trip distance, distance to destination, sunrise and sunset time and more.
How accurate is GPS? Today’s GPS receivers are extremely accurate, thanks to their parallel multi-channel design. Garmin’s 12 parallel channel receivers are quick to lock onto satellites when first turned on and they maintain strong locks, even in dense foliage or urban settings with tall buildings. Certain atmospheric factors and other sources of error can affect the accuracy of GPS receivers. Garmin GPS receivers are accurate to within 15 meters on average.
How about the Newer Garmin GPS receivers? With WAAS, that is Wide Area Augmentation System, its capability can improve accuracy to less than three meters on average. No additional equipment or fees are required to take advantage of WAAS. Users can also get better accuracy with Differential GPS, which corrects GPS signals to within an average of three to five meters. The U. S. Coast Guard operates the most common DGPS correction service. This system consists of a network of towers that receive GPS signals and transmit a corrected signal by beacon transmitters. In order to get the corrected signal, users must have a differential beacon receiver and beacon antenna in addition to their GPS.
GPS satellites are powered by solar energy. They have backup batteries onboard to keep them running in the event of a solar eclipse, when there’s no solar power. Small rocket boosters on each satellite keep them flying in the correct path.
Here are some other interesting facts about the GPS satellites, also called NAVSTAR by the official of U. S. Department of Defense; the first GPS satellite was launched in 1978; a full constellation of 24 satellites was achieved in 1994; each satellite is built to last about 10 years. Replacements are constantly being built and launched into orbit; A GPS satellite weighs approximately 2 000 pounds and is about 17 feet across with the solar panels extended; transmitter power is only 50 watts or less.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer.
18. What aspect of GPS does the talk mainly discuss?
19. What can be inferred about the present GPS functions?
20. According to the speaker, how accurate is a Garmin GPS receiver?
Listen again to part of the lecture. Then answer the question.
Professor
A GPS receiver must be locked on to the signal of at least three satellites to calculate a 2D position and track movement. With four or more satellites in view, the receiver can determine the user’s 3D position.
21. What does the professor imply when he says this?
Professor
With four or more satellites in view, the receiver can determine the user’s 3D position(latitude, longitude and altitude).
22. What does the professor mean when he says this?
Professor
Once the user’s position has been determined, the GPS unit can calculate other information, such as speed, bearing, track, trip distance, distance to destination, sunrise and sunset time and more.
23. What can be inferred about the use of GPS nowadays?
选项
A、At least 4 satellites can make 3D position.
B、To make 3D position three satellites are enough.
C、At least 4 satellites can make 2D position.
D、The GPS receiver is very difficult to lock.
答案
A
解析
本题为细节题中的推论题,要求考生根据听力材料中提到的细节来答题。题目问:教授说下面一段话是什么意思?原文第三段中提到“获得二维定位资料需要三颗卫星,而三维定位资料至少需要四颗卫星”,因此不难判断选项A为正确答案,其他均为干扰项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3330540.html
相关试题推荐
Completethesentencesbelow.WriteONEWORDONLYforeachanswer.[br]Graphic
Completethesentencesbelow.WriteONEWORDONLYforeachanswer.[br]Designin
Completethenotesbelow.WriteONEWORDONLYforeachanswer.GRAPHICALSYMBOL
Completethenotesbelow.WriteONEWORDONLYforeachanswer.GRAPHICALSYMBOL
Completetheflow-chartbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.[im
Completetheflow-chartbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.[im
Completetheflow-chartbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.[im
Completetheflow-chartbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.[im
Completethenotesbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.JOBENOU
Completethenotesbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.JOBENOU
随机试题
[originaltext]Didn’tweseethesesampleslastweek?(A)I’dlovetosamplesom
[originaltext]Anumberofinsectsrelyonleapingorjumpingasawayofes
MEMOTo:KatherineAnderson,ManagerFro
[audioFiles]audio_eusm_0212(20106)[/audioFiles]A、Hedidn’texpecttobuyalot.
1、2,3
合谷穴治A.面口部疾患 B.头项部疾患 C.肚腹部疾患 D.胁肋部疾患
根据我国现行有关制度的规定,过户费属于()的收入。A:国家税收部门 B:证券
古代教育一般是指()时期的教育。 A.原始社会 B.奴隶社会 C.封建社会
A.参苓白术散 B.杞菊地黄丸 C.金芪降糖片 D.附子理中丸 E.金匮
A.周围神经炎和肝脏损害 B.肝脏损害和致畸胎作用 C.视神经炎和肝损害
最新回复
(
0
)