首页
登录
职称英语
[img]2018m9s/ct_etoefz_etoeflistz_201808_0035[/img] [br] What did the results of
[img]2018m9s/ct_etoefz_etoeflistz_201808_0035[/img] [br] What did the results of
游客
2024-01-03
40
管理
问题
[br] What did the results of the fruit fly study suggest?
Listen to part of a lecture in a biology class.
Professor: Aging of course is a natural part of life for all living things. Most theories of aging, of why aging occurs, fall into one of two categories. First, you have the biological clock category—theories in this category assert that all organisms have a sort of internal biological clock, that they are sort of genetically programmed to age in a certain age at a certain rate. The second category asserts that aging is the result of the gradual accumulation of damage to cells and tissues. In the second category, we have a theory called "the free radical theory," which we’ll now examine.
According to this theory, an organism’s cells in their regular metabolic processes—by metabolic processes I mean... things like cellular respiration and reproduction... in their regular metabolic processes, cells generate oxygen molecules, some of which have an extra electron. That extra or free electron makes the whole molecule unstable. The unstable molecule is known as a free radical, okay?
And according to this theory these free radicals cause damage to other molecules and structures within the cell, including, most significantly, to the cell’s DNA, and it’s this gradual degradation of DNA and tissues and larger structures that drives the aging process.
You may be wondering how does this theory hold up? Well, some organisms do have some protection against free radical damage in the form of substances called antioxidants. Antioxidants through a series of chemical reactions, can help stabilized free radicals, so they can’t damage the cell. An important antioxidant is an enzyme called "superoxide dismutase" (or SOD). ln experiments with fruit flies, when researchers increased the level of SOD, there was less free radicals harm. The fruit flies had longer lifespans and stayed younger longer. So this seems to show that indeed, at least in some invertebrates, free radical damage is what causes aging.
Ok, and there is another line of thought that at one point was used to support the free radical theory. It was discovered that when organisms, such as yeast—a fungus—were given a calorie restricted diet, they lived longer. If their diets included far fewer calories than normal but still included all the necessary nutrients, their lifespan increased. For a while researches explained this by arguing that the limited food intake leads the yeast cell’s metabolism to slow down. You’ll need to remember that according to the free radical theory, cells metabolic processes were what brought about those extra electrons that created free radicals, and, so the argument went at the time, if the cells metabolism slowed down, the rate of free radical production also slowed down, so there was less cell damage. And that’s why the yeast cells aged slower and lived longer.
However, later research, this time on roundworms, suggested that while it was true that organisms on a calorie restricted diet live longer, it wasn’t because of a slower metabolism. In fact, the researchers in this roundworm study claimed that the special diet actually increased cell respiration, and what happened was this increased respiration activated a certain gene, a gene that has been linked to a longer lifespan. And these researchers claimed that it was actually the activation of this longevity gene, not the slowing of free radical damage, that lengthen the lifespan.
选项
A、Antioxidants can slow the rate of aging in some organisms.
B、Various antioxidants may work together to repair cell damage.
C、Insects’ cells may not produce free radicals.
D、Some insects naturally produce large quantities of SOD.
答案
A
解析
细节题。为说明抗氧化剂抗衰老的作用,教授使用举例fruit flies的方法进行说明:In experiments with fruit flies,when researchers increased the level of SOD,there was less free radicals harm.The fruit flies had longer lifespans and stayed younger longer.即通过提高SOD这种抗氧化剂使自由基被损害的数量减少,达到寿命延长、保持年轻的效果,因此A选项正确。该部分提到抗氧化剂能延缓衰老,但未提到可以修复损伤细胞,因此B选项不正确。抗氧化剂使得受损的自由基减少,并不是昆虫细胞本身不产生自由基,因此C选项不正确。教授未提及果蝇自身产生大量叫做SOD的抗氧化剂,因此D选项不正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3329113.html
相关试题推荐
BiologyCardiacMuscle[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0107_20121[/img][br]Wha
BiologyCardiacMuscle[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0107_20121[/img][br]Bas
BiologyCardiacMuscle[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0107_20121[/img][br]Why
Economics[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0100_20121[/img][br]Accordingtothe
Economics[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0100_20121[/img][br]Whydothestude
Economics[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0100_20121[/img][br]Whatisthedisc
ConversationOralReport[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0094_20121[/img][br]W
ConversationOralReport[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0094_20121[/img][br]W
ConversationOralReport[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0094_20121[/img][br]W
Anthropology[img]2012q1/ct_etoefm_etoeflistz_0087_20121[/img][br]Whydoesthe
随机试题
In1990,WilliamDeresiewiczwasonhiswaytogainingaPh.D.inEnglishli
Completetheformbelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSAND/ORNUMBERSforeach
[originaltext]M:Idon’tliketinsbookverymuch.W:NeitherdoI.Q:Whatdoe
Haveyoueverhadtodecidewhethertog
正常成人右下肺动脉主干直径一般不超过A.5mm B.10mm C.15mm
Mikewasdismissed.A:criticized B:exh
经过50多年的发展,我国台湾地区资本市场建立起由“证券交易集中市场--上柜市场-
对着电视画面拍照,应关闭照相机闪光灯和室内照明灯,这样照出的照片画面更清晰。这是
宏强公司是一家大型饮料生产企业,旗下包括天天果汁、天天绿茶和天天矿泉水等多种商品
关于建筑面积计算,下列说法正确的为()A.住宅建筑的有效面积为使用面积和辅
最新回复
(
0
)