首页
登录
职称英语
We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But
We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But
游客
2024-01-01
76
管理
问题
We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. One might say, "Did Jerry care when I broke up with Helen?" "When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend?" Or "Did he envy my luck?" "And Paul — why didn’t I pick up that he was friendly just because I had a car?" When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we look back, it’s too late.
Why are we wrong about our friends or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don’t really listen, we miss the feeling behind the words. Suppose someone says to you, "You’re a lucky dog." Is he really on your side? If he says, "You’re a lucky guy" or "You’re a lucky gal," that’s being friendly. But if he says, "You are a lucky dog." There’s a bit of envy in those words. Maybe he doesn’t see it himself. But bringing in the dog he put you down a little. What he may be saying is that he doesn’t think you deserve your luck.
"Just think of all the things you have to be thanking for" is another noise that says one thing and means another. It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn’t important. It’s telling you to think of all the starving people in the world when you have not got a date for Saturday night.
How can you tell the real meaning behind someone’s words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says square with his tone of voice, his posture, the look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.
Therefore, when you hear someone saying, please try to know what he really means. Don’t just listen to what he says with your ears but feel the words he uses with your head. In this way, you may make less mistakes. [br] In the first paragraph, the writer recalls some things that happened between him and his friends. He ______.
选项
A、feels happy, thinking of how nice his friends were to him
B、feels he may not have read his friends true feelings correctly
C、thinks it was a mistake to have broken up with his girl friend, Helen
D、is sorry that his friends let him down
答案
B
解析
细节题型第一段最后两句:当我们回顾过去时,类似这样的一些疑问令我们不快;但当我们回顾过去时,一切已为时太晚。第二段第一句问:我们为何会误会我们的朋友或敌人呢?因此得知作者认为他可能没能正确地“读懂”朋友们的真正含义。因此答案为B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3324957.html
相关试题推荐
NonverbalCommunicationNonverbalmistakesareoftenmoredifficulttoa
Wecanmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeareaboutmoney.But
Wecanmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeareaboutmoney.But
Wecanmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeareaboutmoney.But
Wecanmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeareaboutmoney.But
Wecanmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeareaboutmoney.But
Wemustlearntoseethingsintheirright______andavoidmakingmistakes.A、pros
Jack______tothemanagerforthemistakeshehadmade.A、excusedB、pardonedC、for
Althoughhehasbecomerich,heisstillvery_________ofhismoney.A、economicB、
随机试题
[originaltext]M:Doyouwanttogotothelecturethisweekend?Iheartheguy
Justasthesoilisapartoftheearth,______theatmosphere.A、asitisB、sois
LookattheterriblesituationIamin.IfonlyI______youradvice.A、followB、h
Ifyou’rehappyandyouknowit,maybeyoureallyshouldclapyourhands.Th
加强社会公德建设的主要途径包括()。 A.大力加强社会公德教育 B.深入开展
注射用青霉素粉针,临用前应加入()。A:注射用水 B:灭菌蒸馏水 C:去离
承销商应当保留()等承销过程中的相关资料至少3年并存档备查,包括推介宣传材料、
所制备的药物溶液对热极为敏感A.采用棕色瓶密封包装 B.产品冷藏保存 C.制
在高血压的内分泌疾病中,尿儿茶酚胺增多见于( )。A.皮质醇增多症 B.原发
最新回复
(
0
)