首页
登录
职称英语
The conception of God and nature and of the relation of man to both provided
The conception of God and nature and of the relation of man to both provided
游客
2023-12-27
80
管理
问题
The conception of God and nature and of the relation of man to both provided the 18th- century philosophers with their faith in the worth and dignity of the individual man and the efficacy of human reason. The 18th century was the moment in history when men experienced the first flush and freshness of the idea that man is master of his own fate; the moment in history, also, when this emancipating idea, not yet brought to the harsh test of experience, could be accepted with unclouded optimism.
Never had the nature seemed less mysterious, more simply constructed, more open and visible and eager to yield its secrets to common-sense questions. Never had the nature of man seemed less perverse, or the intelligence and will of men more pliable (yielding) to rational persuasion. Never had social and political evils seemed so wholly the result of ignorance and superstition, or so easily corrected by the spread of knowledge and the construction of social institutions on a rational plan.
The first task of political science was to discover the natural rights of man, the second to devise the form of government best suited to secure them. And for accomplishing this high task, for creating and maintaining a society founded on justice and equality, the essential freedom was freedom of the mind. [br] In the next paragraph(not reproduced here), the author will most probably write on ______ .
选项
A、development of medical equipment for hospitals
B、meticulous plans on establishment of ideal governments
C、surgery experts that help to cure mental diseases
D、philosophers whose works liberate human minds
答案
D
解析
推断题型A选项“医院医疗仪器的发展”,B选项“建立理想政府的细致计划”,C选项“外科专家帮助治疗心理疾病”,似乎均与本文无关;只有D选项“哲学家们的著作解放了人们的精神”与本文相关,因此D为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3311004.html
相关试题推荐
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
随机试题
Thefirstdaymynewteacherstoodinfrontoftheclass,Iburstintolaugh
[originaltext]W:Hi,ProfessorHiggins.M:Hi,Julia.W:Wouldyoubeabletoh
Whichofthefollowingistrue?[br][originaltext]Lotsofcountries,lotsofb
A"scientistic"viewoflanguagewasdominantamongphilosophersandlinguists
A.湍流 B.层流 C.层流和湍流 D.无法判断
初始地籍调查成果检查中,专职员检查是作业单位质量管理机构组织对成果质量进行的(
针对珠宝首饰的评估实践,属于我国的评估实践的有()。A.金融不良资产处置中的珠
答案为A。A.最初南极洲气候温暖湿润,大量植物生长,后来气候发生剧烈变化,产生
高中阶段品德发展趋向于()。A.自律 B.独立 C.成熟 D.自主
分娩期心力衰竭的诱因应排除( )A.腹压增加 B.回心血量减少 C.回心血
最新回复
(
0
)