首页
登录
职称英语
[originaltext]The Larsen B shelf was no ordinary piece of ice because it covere
[originaltext]The Larsen B shelf was no ordinary piece of ice because it covere
游客
2023-12-25
82
管理
问题
The Larsen B shelf was no ordinary piece of ice because it covered more than 3,000 square kilometres and was 200 metres thick. Scientists say they have discovered the ice relatively intact for at least 10,000 years or since the last ice age. Now that it has broken up it is causing changes in currents and species in the area.But that is not all. Robert Gilbert is a geography professor with Queen’s University in Ontario. He is the only Canadian in the international team looking at the ice shelf. "As the ice shelves are disintegrating, the glaciers that are feeding them from the land are surging forward, and they are no longer held back by the ice shelf." Gilbert says the glaciers are pushing ice in the form of icebergs into the sea.As they melt, he says, there will be an effect on sea level that will be felt around the world.He says now scientists are watching to see if the most southern part of the Larsen ice shelf is going to break up. It is in the most protected and the coldest part of Antarctica.Gilbert is now on his way to Greenland to see what changes are happening with the ice there.
选项
A、The northern part.
B、The southern part.
C、The western part.
D、The eastern part.
答案
A
解析
此题考的是细节问题,在文章第一段就可以听到是北端开始融化。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302919.html
相关试题推荐
Theartistspentyearsonhismonumentalpainting,whichcoveredthewholeroof
NowIdon’twanttointrudebecauseJohn’shouseisfullofvisitors.A、intercept
Theremusthavebeensomeonewhohasinstigatedarebellionbecausethepeoplea
Manystudentsagreedtocome,butsomestudentsagainstbecausetheysaidtheyd
Researchershavediscoveredthatdolphinsareabletomimichumanspeech.A、impor
Manystudentsagreedtocome,butsomestudentsagainstbecausetheysaidtheyd
Theartistspentyearsonhismonumentalpainting,whichcoveredthewholeroof
Thehistoryteachertoldustheringwasapieceof______treasurebecauseithad
AnnieJumpCannon,______discoveredsomanystarsthatshewascalled"thecensus
Manystudentsagreedtocome,butsomestudentsagainstbecausetheysaidtheyd
随机试题
THEEFFECTSOFSLEEPDEPRIVATION1Sleeprestoresthebodyand
Irelandhasalottoofferthetravelerbesidesitsfamouslygreencountrysid
[originaltext]CarSalesman:Oh.Hithere.Abeauty,isn’tshe’?Lady:Well...C
下列对重合闸的要求描述正确的是()。A.由值班人员手动操作或通过遥控装置将断路
尿比密测定有助于______________和______________这两种
天有不测风云,人有旦夕祸福。谁都担心患上大病,但并不是所有人都有大病保险。在健康
下列各项中,应通过“应交税费”科目核算的有( )。A.交纳的印花税 B.增值
在工程质量事故的处理程序中,对于涉及结构安全和加固处理等的重大技术处理方案,一般
下列材料中,属于水硬性胶凝资料的是()。A.石灰 B.水玻璃 C.水泥
关于扣件式钢管作高大模板支架立杆时的说法,错误的是()。A.立杆上每步设置双向
最新回复
(
0
)