首页
登录
职称英语
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br] [
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br] [
游客
2023-12-24
34
管理
问题
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br]
Ever since the Apollo moon landings, the idea of human expeditions to the Mars has come up repeatedly as the kind of grand adventures that would give focus, purpose, and inspirational lift to the space program. But confronted with the cost — estimated at $ 150 billion last week — presidents starting with Richard Nixon and others have flinched and resorted to halfway measures like the shuttle.
The new nepotism operates not from the top down but from the bottom up: it is voluntary, not coercive; it springs from the initiative of children, not the interest of the parents; it tends to seem "natural" rather than planned. Although no nepotism in the classic sense, it is rightly nepotism because it involves exploiting the family name, connections, or wealth. The method may be different, but the result is much the same.
选项
A、Parents maximized the family advantages for the benefits of their children.
B、Parents gave full respect to the likes and dislikes of their children.
C、Children had their own choice of career and marriage.
D、Children willingly lived on the expectations of their families.
答案
A
解析
语义的推理判断。原文表面上没有提到old nepotism(旧式裙带关系),但根据文中关于newnepotism的说法可以推断出答案。根据原文第一句“The new nepotism operates not from the top down but from the bottom up”,可推测出旧式的裙带关系强调the top down(自上而下),显然这里的“上”指“父母”,“下”指“子女”;此外从第一句后部的not和rather than结构可推测,其中的内容直指old nepotism的特点,即:coercive(强迫的), the interest of the parents(父母的利益); planned(有计划的);由第二句话可推测两种nepotism都“involve exploiting the family name,connections,or wealth”即“利用家族的声望、关系或财富(使孩子受益)”,从上述推测中可知,选项A的说法“父母最大限度地利用家庭优势,使孩子受益”符合题意,是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302336.html
相关试题推荐
Accordingtotheinternationalregulation,theplayingofthenationalanthem___
Americanswhoconsiderthemselves______inthetraditionalsensedonotusuallyh
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
WewillshipthegoodsonMondayaccordingtoyourorderlesswehearfromyoub
Onlyone-fifthofAmericanssawoilasthechiefreasonthattheU.S.madeawa
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
随机试题
[originaltext]Tearskeepyoureyeswetandtheyalsocontainsubstancethat
ItstartedwithanitchafterastrollonaCaribbeanbeach,butinjustafe
下列不属于会计凭证的是()。A.发货票 B.领料单 C.购销合同 D.住宿
材料一:中共中央政治局2017年2月21日下午就我国扶贫攻坚形势和更好实施精准扶
—般采用清算价值法估值时采用()的折扣率。A.较大 B.较低 C.较高
ABC公司有甲乙两个投资方案的资料如下:甲方案寿命期6年,净现值为120
表面活性剂的作用不包括()。A.增溶 B.乳化 C.杀菌 D.消泡 E
对他克莫司进行血药浓度进行监测最适宜采集的标本是A:白细胞 B:中性粒细胞
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
在借贷记账法下,账户的何方记增加,何方记减少,取决于()。A、记账符号 B、账
最新回复
(
0
)