首页
登录
职称英语
What did the speaker expect of life in a country town? [br] [originaltext] I
What did the speaker expect of life in a country town? [br] [originaltext] I
游客
2023-12-24
80
管理
问题
What did the speaker expect of life in a country town? [br]
In the evenings we go out and see what takeaway is on offer. These country towns are strange places. They aren’t like what you’d think from the descriptions in guide books. You expect them to be pretty and cosy with nice fresh air and happy people, good fresh country food, locally killed meat and free-range eggs and apples and pears from the fruit farms. The reality is different.
For one thing they have great sprawling industrial estates, at least one in each town and some have two. And even if they’re small, they have suburbs of little new houses. You never see any people walking about the industrial estates among the factories, but they must be there because at 4:30 or 5:00 the cars start coming out, thousands of them, they come pouring out, clogging up the roads and queuing at traffic lights. Sandor says they built those factories to stop the local people going away, and if this is true, it certainly worked. You can’t really go out in those towns in the daytime, you can’t move for people shopping, the crowds of them, though what they find to buy, God knows. Every other shop is a bank or a building society and the real shops are run-down branches of unpopular food chains and souvenir knick-knack places and stores selling sports gear.
Each town has about 15 pubs and one, or at most two, good restaurants where Mr. and Mrs. Apsoland could afford to eat, but Sandor and I never could in my wildest dreams. Well, Sandor’s wildest dreams, the noisy ones he often has. I never dream. Then there’ll be the Chinese restaurant and the Tandoori takeaway and the fish-and-chip shop. Only this last is usually closed by the time you want to eat in the evening. By that time, the whole of the town is closed and has become a spooky place.
选项
A、Banking institutions.
B、Run-down branches.
C、Chinese restaurants.
D、Souvenir shops.
答案
A
解析
理解重要短语的含义,有助于正确理解句义,并作出正确推断。本题原文使用短语every other表“每隔……”。由此可见,小镇上银行的数量之多。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302024.html
相关试题推荐
Thewholecountrywasin________overtheresultoftheelections.A、suspensionB、
Shewassuchanenergeticspeakerthatsheheldourattentioneveryminuteofth
Accordingtothelawofthatcountry,theParliamentwillhavetobe________befo
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
U.S.jobgrowthwassurprisinglystrongin2018,butdon’texpectthattoha
Thisisanabidingcomplaintamongyoungmeninacountrywithasurfeitofcons
随机试题
Onewouldnotwishtovisitthewhitemountainsinwinters,stillless______tol
______time,they’llprobablyagreewithwhatyouproposenow.A、GivingB、HadC、H
表中最靠近赤道的四个城市,其年均降水量的均值为:A.1747毫米 B.17
对要特殊处理的要求是A.可以打开包装将鲜药保存在湿沙中 B.最多只能配给3
大数据是指规模极其巨大,以致很难通过一般软件工具加以获取、管理、处理并整理成为有
社会工作者小梅在为中学生策划旨在提升环保意识的小组活动方案。在小组开始阶段,她设
将一个职业岗位由两个人分担,共同从事全时的工作,工资与福利待遇按各人所做的工时比
下面对期货交割结算价描述正确的是()。A.有的交易所是以合约交割配对日的结算价
某建筑公司承建A商业楼建筑,地下2层,地上15层,总建筑面积5200
某工程每月所需混凝土量相同,混凝土用量为3200m3,计划4个月完成,混凝土综合
最新回复
(
0
)