首页
登录
职称英语
Which of the following statements is NOT true about the survey? [originaltext]
Which of the following statements is NOT true about the survey? [originaltext]
游客
2023-12-24
75
管理
问题
Which of the following statements is NOT true about the survey?
Measuring people’s sense of smell in later life could help doctors predict how likely they are to be alive in five years’ time, a PLOS One study suggests. A survey of 3, 000 adults found 39% with the poorest sense of smell were dead within five years — compared 19% with moderate smell loss and just 10% who identified odors correctly.
And despite taking issues such as age, nutrition, smoking habits, poverty and overall health into account, researchers found those with the poorest sense of smell were still at greatest risk.
Lead scientist, Prof. Jayant Pinto, said: "We think loss of the sense of smell doesn’t directly cause death, but it is a harbinger, an early warning system that shows damage may have been done. Our findings could provide a quick inexpensive way to identify patients most at risk. " Exactly how smell loss contributes to lifespan remains unclear, but the researchers put forward a number of possible reasons behind the link.
They say a reduced ability to sniff out odors could signal less regeneration or repair of cells in the body overall, as a healthy sense of smell depends partly on a continual turnover of cells that line the nose.
And a worsening sense of smell may serve as a mirror for a lifetime’s exposure to pollution and bugs, they say.
选项
A、39% of the surveyed were dead in 5 years.
B、10% of the surveyed identified odors correctly.
C、39% of the surveyed has the poorest sense of smell.
D、19% of the surveyed has complete smell loss.
答案
D
解析
判断题实际上是四个小的事实细节题。本题考查了实验中三个与数字有关的细节。在3000个参与实验的人中,39%嗅觉不灵敏,且在五年内死亡,所以选项A和C正确。10%的人嗅觉正常,B选项也正确。原文指出19%的人有轻度的嗅觉缺失,而D选项“19%的人嗅觉完全缺失”与原文有很大的出入,表述有误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3301539.html
相关试题推荐
[originaltext]下面你将听到的是一段有关经济发展的讲话。Iwouldliketocommentontherelations
[originaltext]下面你将听到的是一段有关海洋的讲话。海洋是全球生命支持系统的一个不可缺少的组成部分。海洋不仅是自然资源的宝库,同时也是我
[originaltext]下面你将听到的是一位外国友人在中国一所大学的讲话。Iwouldliketothankyou,Mr.Pres
[originaltext]下面你将听到的是一段有关矿产开发的讲话。中国经济高速发展,需要大量的矿产品及相关的能源与原材料加工制品。每年消耗的矿石量
[originaltext]下面你将听到的是一段有关儿童发展的讲话。儿童的生存、保护和发展是提高人口素质的基础,直接关系到一个国家和民族的前途与命运
[originaltext]下面你将听到的是一段有关国际局势的讲话。InthewakeoftheColdWar,theworldh
[originaltext]下面你将听到的是一段有关旅游的讲话。旅游是一项集观光、娱乐、健身为一体的愉快而美好的活动。旅游业随着时代进步而不断进步。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中美交流的讲话。中美两国建交以来,人民之间的交往不断扩大。两国已缔结了33对友好省州和123对姊
[originaltext]下面你将听到的是一段有关减轻债务的讲话。Iwanttodaytosetdebtreductioninth
[originaltext]下面你将听到的是一段有关气候变化的讲话。TheevidencethattheEarth’satmosphere
随机试题
MEMORANDUMTo:AllHanson-TechstaffFrom:GloriaMontalvoSubject:Energysavi
IntheUnitedStates,itisnotcustomarytotelephonesomeoneveryearlyin
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
PeopleallovertheworldwritetoBigBen.They【C1】______sendbirthdaypresents
关于MVV叙述正确的是A.反映换气功能的最大潜力 B.呼吸频率要求存15s内呼
水泥胶砂抗压强度以一组6个断块试件抗压强度结果的平均值为试验结果,当6个强个值中
吻合动脉前,放置血管夹的位置一般距断端A.0~1mm B.1~2mm C.2
补体活化经典途径开始于( )。A.C4的活化 B.C2的活化 C.C3的活
淋巴细胞活力的表示常用A.活细胞占总细胞的百分比B.活细胞浓度C.淋巴细胞浓度D
属于阿片类麻醉性镇痛药的是()A.曲马多 B.依托考昔 C.萘普生
最新回复
(
0
)