首页
登录
职称英语
What’s the main topic of the passage? [originaltext] We’re hearing it mor
What’s the main topic of the passage? [originaltext] We’re hearing it mor
游客
2023-12-24
28
管理
问题
What’s the main topic of the passage?
We’re hearing it more by the day: that the perpetual influx of new technologies in our lives and information that we consume on a daily basis, also known as "the data deluge", is making it increasingly difficult for us to "switch off from the devices in our hands.
This notion is being recited so often in the media these days that it’s become somewhat of a cliche. Despite the advantages of technology such as convenience and efficiency of communication, it seems we are now so aware of the negative impact it can have on our lives — take for instance social media and its ability to distract and consume us — that we are increasingly being told how we need to escape it and give ourselves time away so we can disconnect.
But what does it mean to disconnect in our digitally-dependent world? A way in which people are exploring this idea is through something called a "digital detox". If you haven’t heard this term before, it’s a period of time during which a person refrains from using electronic devices such as smartphones or computers, and is regarded as an opportunity to reduce stress or focus on social interaction in the physical world.
The motivations behind digital detoxing vary. In some cases, the motivation is negative emotional responses to the technology usage, such as dissatisfaction or disappointment of the technology device and its functions. In other cases, users see the technology as a distracting factor that consumes time and energy and wants to take back control over their everyday lives. Some people have moral, ethical or political reasons to refrain from technology usage. Furthermore, a concern of developing addictive behavior in terms of tech addiction or Internet addiction disorder is one of the motivations for disconnecting for a period of time.
选项
A、How data deluge can affect people’s life.
B、How to disconnect with the world in the era of data deluge.
C、What is digital detox and why people are doing it.
D、What digital detox can do to people’s life.
答案
C
解析
主旨题。本段首先论述了科技时代下“data deluge”(信息爆炸)的情况,从而引出“digital detox”(数字戒毒期)的概念并进一步论述人们进行数字戒毒的动机。文章主要论点不是围绕信息爆炸的影响展开的,选项A错误。数字戒毒只是切断电子信息手段,而不是要与世隔绝。选项B错误。文章讲述了为什么人们要进行数字戒毒,没有重点论述数字戒毒的功效,选项D错误。选项C最接近文章主旨,故本题最佳答案为选项C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3301248.html
相关试题推荐
[originaltext]下面你将听到一段介绍北京申奥功臣何振梁的讲话。7月13日晚,在莫斯科国际贸易中心,当国际奥委会主席萨马兰奇宣布北京获得2
[originaltext]下面你将听到的是一段有关经济发展的讲话。Iwouldliketocommentontherelations
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中国教育改革与发展的讲话。党的十一届三中全会以来,随着党和国家工作重点转移到以经济建设为中心。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关全球经济发展的讲话。Theongoingeconomicglobalizationand
[originaltext]下面你将听到的是一段有关矿产开发的讲话。中国经济高速发展,需要大量的矿产品及相关的能源与原材料加工制品。每年消耗的矿石量
[originaltext]下面你将听到的是一段有关儿童发展的讲话。儿童的生存、保护和发展是提高人口素质的基础,直接关系到一个国家和民族的前途与命运
[originaltext]下面你将听到的是一段有关文化方面的讲话。Whatweneedisa"CultureofTolerance"
[originaltext]下面你将听到的是一段有关金融改革的讲话。我国金融改革的不断深化将为外资银行与中资银行的合作带来新的机遇。银监会鼓励外资银
[originaltext]下面你将听到的是一位中国官员在世界经济论坛年会上的一段讲话。主席先生,女士们、先生们:目前,国际形势正处于深刻变化之
[originaltext]下面你将听到的是一段有关美国银行在亚洲拓展金融业务的讲话。Ifyouthoughtmultimediawass
随机试题
American【D1】______willnotreturntothemoonasplannedifUSCongresspas
(1)He’sonly11monthsold,butCharlieGardcommandsanarmyoftheimpass
Ahappymarriageapparentlyisgoodmedicine,buthostilespousesmay【B1】___
Onethingthetourbooksdon’ttellyouaboutLondonisthat2,000ofitsr
PassageTwo(1)Inthequesttofendoffforgetfulness,somepeoplebui
防止胃炎复发的关键是( )。A.根除幽门螺杆菌感染 B.抗酸药物治疗 C.
外科内治法的三大法则是A:消、托、补 B:温、补、散 C:消、化、散 D:
干化学测定球蛋白的敏感性为清蛋白的A.100倍B.10倍C.1倍D.1/50~1
通货膨胀一般指因货币供给大于货币实际需求而引起的一段时间内物价持续而普遍上涨的现
与传统贷款方式相比,项目融资的特点是()。A.贷款人有完全追索权 B.风
最新回复
(
0
)