首页
登录
职称英语
I have just come home after viewing some astonishing works of art that were
I have just come home after viewing some astonishing works of art that were
游客
2023-12-24
37
管理
问题
I have just come home after viewing some astonishing works of art that were recently discovered in Church Hole cave in Nottinghamshire. They are not drawings, as one would expect, but etchings, and they depict a huge range of wild animals. The artists who created them lived around 13,000 years ago, and the images are remarkable on a variety of counts. First of all, their sheer number is staggering. There are ninety all together. Moreover, fifty-eight of them are on the ceiling. This is extremely rare in cave art, according to a leading expert, Dr. Wilbur Samson of Central Midlands University. "Wall pictures are the norm," he says. "But more importantly, the Church Hole etchings are an incredible artistic achievement. They can hold their own in comparison with the best found in continental Europe." I am not a student of the subject, so I have to take his word for it. However, you do not have to be an expert to appreciate their beauty.
In fact, it is the wider significance of the etchings that is likely to attract most attention in academic circles, since they radically alter our view of life in Britain during this epoch. It had previously been thought that ice-age hunters in this country were isolated from people in more central areas of Europe, but the Church Hole images prove that ancient Britons were part of a culture that had spread right across the continent. And they were at least as sophisticated culturally as their counterparts on the mainland.
An initial survey of the site last year failed to reveal the presence of the etchings. The reason lies in the expectations of the researchers. They had been looking for the usual type of cave drawing or painting, which shows up best under direct light. Consequently, they used powerful torches, shining them straight onto the rock face. However, the Church Hole images are modifications of the rock itself, and show up best when seen from a certain angle in the natural light of early morning. Having been fortunate to see them at this hour, I can only say that I was deeply and unexpectedly moved. While most cave art often seems to have been created in a shadowy past very remote from us, these somehow, convey the impression that they were made yesterday.
Dr. Samson feels that the lighting factor provides important information about the likely function of these works of art. "I think the artists knew very well that the etchings would hardly be visible except early in the morning. We can therefore deduce that the chamber was used for rituals involving animal worship, and that they were conducted just after dawn as a preliminary to the day’s hunting."
To which I can only add that I felt deeply privileged to have been able to view Church Hole. It is a site of tremendous importance culturally and is part of the heritage, not only of this country, but the world as a whole. [br] It is obvious that the writer ______.
选项
A、can now fully envisage the life of ice-age hunters
B、was profoundly impressed by the images in the cave
C、has now realized the true significance of most cave art
D、thinks the images should receive more publicity
答案
B
解析
这是一道观点态度题。根据原文最后一段"To which I can only add that I felt deeply privileged to have been able to view Church Hole. It is a site of tremendous importance culturally and is part of the heritage,not only of this country,but the world as a whole.”(我只能说,能够观赏教堂洞穴内图画,我感到三生有幸。此洞穴具有极高的文化意义,是本国以及世界文化遗产的组成部分。)可以看出,作者对洞穴画是十分赞叹的。选项B“was profoundly impressed by the images in the cave"(深深地被洞穴艺术所触动)符合文意,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3300284.html
相关试题推荐
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwere
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwere
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwere
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwere
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwerer
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwerer
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwerer
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwerer
Ihavejustcomehomeafterviewingsomeastonishingworksofartthatwerer
Foradmissionsofficersreviewingapplicationsislikefinal-examweekfors
随机试题
Fromthepassage,weknowthatOktoberfesthasahistoryof______yearstillno
18岁,未婚,14岁月经初潮。近2年来闭经,周期性下腹不适及乳腺胀,有白带。查:
某土样的天然重度γ=18kN/m3,含水量w=20%,则土的干密度ρd为( )
最常用于细菌染色的染料是()。A.酸性染料 B.中性染料 C.碱性染料
肉毒梭菌感染主要引起A.腹泻 B.食物中毒 C.痢疾 D.胃肠炎 E.胆
按待运商品的价值确定运价的理论,称为( )。 A.平均成本定价论 B
材料:张老师刚刚走进教室,就看见一个足球飞了进来,正好砸中自己,一看是班里的“
2003年1月22日,公安部发布了加强公安机关内部管理的“五条禁令”。禁令规定,
下列关于基础货币的说法,错误的是()。A.又可称为高能货币 B.又可称为存款
基本存款账户没有时间限制,而临时存款账户实行有效期管理。()
最新回复
(
0
)