首页
登录
职称英语
One day, drought may be a thing of the past, at least in any country not too
One day, drought may be a thing of the past, at least in any country not too
游客
2023-12-24
58
管理
问题
One day, drought may be a thing of the past, at least in any country not too far from the sea. Vast areas of desert throughout the world may for the first time come to life and provide millions of hectares of cultivated land where now nothing grows.
By the end of this century this may not be mere speculation. Scientists are already looking into the possibility of using some of the available ice in the Arctic and Antarctic. In these regions there are vast ice-caps formed by snow that has fallen over the past 50,000 years. Layer upon layer of deep snow means that, when melted, the snow water would be pure, not salty as sea-ice would be. There is so much potential pure water here that it would need only a fraction to turn much of the desert or poorly irrigated parts of the world into rich farmland. And what useful packages would come in! It should be possible to hack off a bit of ice and transport it! Alternatively perhaps a passing iceberg could be captured. They are always breaking away from the main caps and floating around, pushed by currents, until they eventually melt and are wasted.
Many icebergs are, of course, much too small to be towed any distance, and would melt before they reached a country that needed them anywhere. It would be necessary to harness one that was manageable and that was big enough to provide a good supply when it reached us. Engineers think that an iceberg up to 11 kilometres long and 2 kilometres wide could be transported if the tug pulling it was as big as a supertanker! Even then they would cover only 32 kilometres every day. However, once the iceberg was at its destination, say at one end of Hong Kong harbour, more than 7,000 million cubic metres of water could be taken from it! That would probably be more than enough for Hong Kong even in the hottest summer! But no doubt a use could be found for it.
Apparently, scientists say, there would not be too much wastage in such a journey. The larger the iceberg, the slower it melts, even if it is towed through the tropics. This is because when the sun has a bigger area to warm up, less heat actually gets into the iceberg. The vast frozen center would be unaffected.
Even with the giant tug that would have to be available to tow an iceberg seven miles long, the voyage would take many months from the Antarctic to Hong Kong, for example, but as stronger engines are built and more is known about sea currents, the journey could get shorter and shorter and thus the wastage less and less. Airline pilots have learnt to use jet streams ten miles above the earth to increase speed and save fuel so, surely, a boat towing an iceberg could make use of fast-flowing currents and avoid warmer water. [br] We learn from the passage that icebergs______.
选项
A、took shape as early as 50,000 years ago
B、are eventually wasted while floating around
C、melt more slowly in tropics than in any other areas
D、are often too big to be of any value
答案
B
解析
这是道细节题,解题句子是文章第二段的“They are always breaking away from the main caps and floating around, pushed by currents, until they eventually melt and are wasted.”(他们总是从主要的覆盖物中脱离开并且漂浮着,被水流推着直到他们融入一块并且变成废物。)故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3300172.html
相关试题推荐
WhenIfirstcametothiscountry,IthoughtlittlethatIshouldstayheresol
Hewasonlya(n)______rulerofthecountry;therealonewashismother,whoact
Someobserverssaytherecentcoupofamilitarygovernmentinthatcountrywill
In1986thecountryinitiatedrestrictionsontheuseofpesticides.A、instituted
Itwastheir______decisiontoleavetheircountry,andasaresult,theylostth
Itcouldnotberuledoutthat,soonerorlater,thecountrywouldbreakoutof
Hewasonlya(n)________rulerofthecountry;therealonewashismother,who
Someobserverssaytherecentcoupofamilitarygovernmentinthatcountrywill
Asthecrisisissweepingacrossthecountry,manyyoungpeople,especiallycoll
Thiscountry,withitsinstitutions,belongstothepeoplewhoinhabitit.Whene
随机试题
【S1】[br]【S5】but→and用词不当。由句意知,在新发明的迅速扩张阶段,会出现一个全新的行业生产该新产品,服务于该产品。所以二者是递进关系,并非转
Manypeoplecondemntheverythinfashionmodelswhoareconsideredtohave
[originaltext]Wearenowlivinginaworldinwhichrobotsaretakingover
Theromanticimageofthetrustypostman,deliveringletterstothefarthest
GeneticallyModified(转基因的)cropsareeverywhere.ItseemseveninEurop
Inthissection,youaregoingtoreadapassagewithtenstatementsattachedto
制订筛检计划时,要明确目的,估计效果,不要浪费卫生资源,不给患者和社会带来压力。
海又称为“大海”,是指与“大洋”相连接的大面积咸水区域,即大洋的边缘部分。以下不
阅读下面文段,回答问题 玉不琢,不成器;人不学,不知道。——《学记》下列选项中
治疗疼痛的常用处方药有A.阿司匹林 B.塞来昔布 C.氢溴酸山莨菪碱 D.
最新回复
(
0
)