首页
登录
职称英语
Some pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disus
Some pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disus
游客
2023-12-18
55
管理
问题
Some pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disuse. They see a day in the not-too-distant future when all autos will be abandoned and allowed to rust. Other authorities, however, think the auto is here to stay. They hold that the car will remain a leading means of urban travel in the foreseeable future.
The motorcar will undoubtedly change significantly over the next 30 years. It should become smaller, safer, and more economical, and should not be powered by the gasoline engine. The car of the future should be far more pollution-free than present types.
Regardless of its power source, the auto in the future will still be the main problem in urban traffic congestion. One proposed solution to this problem is the automated highway system.
When the auto enters the highway system, a retractable arm will drop from the auto and make contact with a rail, which is similar to those powering subway trains electrically. Once attached to the rail, the car will become electrically powered from the system, and control of the vehicle will pass to a central computer. The computer will then monitor all of the car’s movements.
The driver will use a telephone to dial instructions about his destination into the system. The computer will calculate the best route, and reserve space for the car all the way to the correct exit from the highway. The driver will then be free to relax and wait for the buzzer that will warn him of his coming exit. It is estimated that an automated highway will be able to handle 10,000 vehicles per hour, compared with the 1,500 to 2,000 vehicles that can be carried by a present-day highway. [br] In an automated highway system, all the driver needs to do is
选项
A、keep in the right lane
B、wait to arrive at his destination
C、keep in constant touch with the computer center
D、inform the system of his destination by phone
答案
D
解析
根据文章最后一段第一句话“The driver will use a telephone to dial instructions about his destination into the system.”我们可以看出在“automated highway system”,中,驾驶员所做的只是拨个电话,其余的就交给了计算机来处理。由此可知,[D]符合题意。在“automated highway system”中汽车有“retractable arm”与"rail”接触,根本不需要考虑车道问题,可见,[A]不符合题意。从最后一段我们可以看出,驾驶员只需要拨打一个电话,计算机就会“calculate the best route,and re- serve space for the car all the way to the correct exit from the highway”,可见,驾驶员根本不需要等待,[B]错误。从最后一段我们知道驾驶员不需要经常与计算机中心保持联系,所以,[C]的说法也没有道理。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3284058.html
相关试题推荐
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
Expertsestimatethatsomewherebetween【B1】______and【B2】______ofeverythingw
随机试题
HowMEMORYWORKS1Memoryisthebrain’sabilitytostorea
GeneralelectionsinNewZealandhavebeenheldaboutevery______yearssince1
以下属于果戈里的代表作品是( )。A.《拉奥孔》 B.《钦差大臣》 C.《
作为主人公,拉斯柯尔尼科夫出现在下面哪部作品中()A.《怎么办》 B.《父与子
金属材料拉伸试验一般在室温()范围内进行。A.0℃~40℃ B.10℃~
2、对某桩径D=1200mm的桩使用超声透射法检测基桩完整性,回答以下问题。86
女孩,16岁,近10个月来右上腹痛频繁伴黄疸,且逐渐加重,大便呈陶土色,消炎利胆
关于教书和育人的辩证统一关系,应当处理好哪几对关系A.寓思想教育于传授知识中
A.黄色脓性痰B.棕红色痰C.铁锈色痰D.棕褐色痰E.浆液脓性痰阿米巴肺脓肿患者
O形圈面型是一种较新的法兰连接形式,除具有“自封作用”外,其使用特点还有()
最新回复
(
0
)