首页
登录
职称英语
For most senior students there are mainly two alternatives: one is to find a
For most senior students there are mainly two alternatives: one is to find a
游客
2023-12-16
68
管理
问题
For most senior students there are mainly two alternatives: one is to find a job; the other is to pursue postgraduate study. For different senior students there should be a choice that is more suitable than the other. Which do you think is more suitable for you? Why do you think so? Write a composition of about 400 words on the following topic:
Finding a Job or Going on Studying?
选项
答案
Finding a Job or Going on Studying?
Do you plan to take the entrance examination for postgraduate study, or to find a job? It is a choice that almost all university graduates have to face nowadays. After careful consideration, I believe that pursuing postgraduate study is more suitable for me.
First and foremost, pursuing postgraduate study can allow me to learn more knowledge. I am always fascinated by things that I do not know, and dream to be a learned person. If I stay at university for three more years, I certainly can know more about English, especially about English literature. What’s more, postgraduate study will not only expand my knowledge scope, but also enhance the knowledge quality. Undergraduate students spend most time learning facts, but postgraduate students will learn about understanding, evaluating, and criticizing. Therefore, after postgraduate study, I will be better at research work and judging different opinions. This is of a higher level than the knowledge of undergraduate students.
The second reason, which is more practical, is that pursuing postgraduate study can secure a better job. Since universities in China have tried to admit more students, the competition in the job market is becoming more and more fierce. Every year, universities turn out hundreds of thousands of graduates, but there are simply not enough job opportunities for them. In such a situation, well-paid jobs are virtually impossible for an undergraduate. If I finish my postgraduate study, I will be able to compete with better qualifications, and I will certainly hold more chances to get a better job.
The third reason, which I would hesitate to admit, is that I don’t think I am ready for the society. Although I am already an adult, my four years of adult life is spent entirely on campus, which is little similar to the real society. I am afraid that if I started working now, I would not be able to handle the complex situations in the society well. I suppose that if I can go on studying, I can try to understand and experiment with the society in the next three years. I believe I will cope with the society well by the end of the three years.
In a word, to acquire more knowledge, to get a better job, and to prepare myself better for the society are the three major reasons why I choose to go on studying. I know postgraduate study may be challenging, but I expect that when I finish it, I will achieve these three targets, and feel delighted that I have found the correct answer for myself.
解析
本文要求针对高年级大学生是找工作还是继续学习这一论题进行论证。行文上,第一段提出观点要明确,可以先提出选择性问题,然后明确表明自己的观点。切忌在问题讨论上冗长繁缛。在句式上,可以用较经典的复合句提出自己的观点;第二部分分段写论据,要注意层次分明、论述充分,有条理、有逻辑地从不同方面论述自己的观点,比如可以从大学生自我发展的角度出发,分析大学毕业后学生是否具有足够的专业知识、是否能够解决所面临的现实问题,以及是否具备应对社会的能力等,内容上要符合时代特征;最后一段自然得出结论,再次重申自己的观点,并进行总结,对未来进行预测,做到首尾呼应。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3279539.html
相关试题推荐
"Therearetoomanystudentsovercrowdingcoursesandcontributingnothingto
"Therearetoomanystudentsovercrowdingcoursesandcontributingnothingto
Ascollegeseniorshurtleintothejobhunt,littlefibsontheresume--fore
Ascollegeseniorshurtleintothejobhunt,littlefibsontheresume--fore
Articulatoryphoneticsmainlystudies______.A、thephysicalpropertiesoftheso
InJanet’sopinion,schooleducationcouldbeimprovedifthestudentscouldbe
IntheUnitedStates,charterschoolsprovidealternativesto"regular"publi
IntheUnitedStates,charterschoolsprovidealternativesto"regular"publi
IntheUnitedStates,charterschoolsprovidealternativesto"regular"publi
IntheUnitedStates,charterschoolsprovidealternativesto"regular"publi
随机试题
•Lookatthestatementsbelowandatthefiveextractsthatfollow.•Which
Musiccomesinmanyforms:mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】_____
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Theconceptofmanversusmachineisatleastasoldastheindustrialrevol
在人体试验中,以犯人为受试者,认识正确的是A.在任何情况下,都不允许以犯人作为受
根据总需求曲线可知()A.产品市场达到均衡时,总需求与价格水平之间的关系
下列关于证券经纪业务的表述中,正确的有()。A:在证券经纪业务中,委托人的指令
A公司经过招投标承包某轧钢生产线机电设备安装工程,合同暂估总价,结算时以合同约定
对施工进度计划的内容检查后,应提出月度施工进度报告,报告应包括下列内容()。A
初产妇,25岁,会阴侧切分娩体重3400g健康男婴,其正常产褥期的临床表现是产后
最新回复
(
0
)