首页
登录
职称英语
John Julius Norwich is the author of more than a dozen books on Norman Sicily
John Julius Norwich is the author of more than a dozen books on Norman Sicily
游客
2023-12-15
31
管理
问题
John Julius Norwich is the author of more than a dozen books on Norman Sicily, the Sahara, Mount Athos and the Venetian and Byzantine empires. Yet even his immense knowledge is not euough to keep his latest chronicle--of 5, 000 years of Mediterranean history—from appearing somewhat lopsided.
Lord Norwich’s first test, he notes in his introduction to The Middle Sea, was to compensate for an ignorance of Spain. He records that he was fortuitously invited to dinner by "my dear friend" the Spanish ambassador to London and "a few weeks later there came an invitation for nay wife and me to spend ten days in Spain. " It is hard to believe that was all the effort he made, for he acquits himself well, even in the convoluted diplomacy that ended in the war of the Spanish succession.
Lord Norwich’s second task was to strike a balance over time. The Middle Sea reaches from ancient Egypt to the first world war. Like many long, chronological narratives, it becomes progressively more detailed, though it is debatable whether this is a good thing. Few people have changed the region as much as the Romans, yet their republic’s five centuries get only a page more than the great siege of Gibraltar which began in 1779.
Lord Norwich’s final, and arguably most important, challenge is the area that is most likely to engage modern readers: the intermittent, but frequently savage, conflict between Muslims and Christians. Impatient with the notion, echoed most recently and disastrously by Pope Benedict, that the Koran sanctions the spreading of Islam by the sword, Lord Norwich is no Islamophobe. He is hostile to the Crusades and fulsome in his praise of that traditional Western schoolbook villain, Saladi.
Yet his account remains disappointingly focused from Christendom outwards. It is true that Muslims do appear in his book—usually in battle—but they rarely speak. Only two items in the 170-volume bibliography are by Arab scholars and only one is by a Turk. This is unabashedly history of the old school: Eurocentric (Octavian, the author declares without irony, was the "undisputed master of the known world") and largely uninterested in what other economic, social and technological changes may have shaped events.
What fires Lord Norwich is recounting the doings of princes and preachers, warriors, courtiers and courtesans. And he does it with consummate skill. He spices his nan-ative liberally with entertaining anecdotes, deft portraits and brisk judgments. Aristotle, for example, is given short shrift as "one of the most reactionary. intellectuals that ever lived". Lord Norwich’s control of his vast and complex subject matter is masterly. And the subject matter itself is as colourful as history can get. No sooner have readers bidden farewell to a short, fat, dissolute sultan, Selim the Sot, than they encounter the "piratical Uskoks, a heterogeneous, but exceedingly troublesome community". Although few will resist the temptation to keep turning the pages, readers will close this monumental work exhilarated and informed, but with plenty of questions still unanswered. [br] It can be inferred from the text that
选项
A、the history, of Spain is comparatively less referred to.
B、the Spanish ambassador and Lord Norwich are close friends.
C、the chapters of the book are of the same length.
D、today’s readers are fed up with seeing conflicts.
答案
A
解析
推断题。第二段首句指出Lord Norwich’s first test,he notes in his introduction to The Middle Sea,was to compensate for an ignorance of Spain. 这说明在以往的历史著作中西班牙历史经常不被提及,[A]符合文意,故为答案。第二句指出He records that he was fortuitously invitedto dinner by“my dear friend”the Spanish ambassador to London and“a few weeks later there came an invitation for my wife and me to spend ten days in Spain.”这里的fortuitously意为“偶然地”,说明他们的关系可能不是十分密切,排除[B];第三段第三句提到Like many long,chronological narratives,it becomes progressively more detailed,though it is debatable whether this is a good thing,[C]与之矛盾,排除;第四段首句中的challenge is the area that is most likely to engage modern readers:the intermittent,but frequently savage,conflict between Muslims and Christians表明[D]错误,排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3276323.html
相关试题推荐
Theauthorof"CommonSense"is______andheisanA、ThomasPaine;AmericanB、Be
In1066,______landedinEnglandandbuilttheNormanEmpire.A、JuliusCaesarB、
Almostacenturyafterhisdeath,thewell-knownFrenchauthorJulesVernehas
Almostacenturyafterhisdeath,thewell-knownFrenchauthorJulesVernehas
MiddleEnglishwasdeeplyinfluencedbyA、NormanFrenchinvocabularyandgrammar
DavidLandes,authorofTheWealthandPovertyofNations:WhySomeAreSoRic
DavidLandes,authorofTheWealthandPovertyofNations:WhySomeAreSoRic
DavidLandes,authorofTheWealthandPovertyofNations:WhySomeAreSoRic
JohnJuliusNorwichistheauthorofmorethanadozenbooksonNormanSicily
JohnJuliusNorwichistheauthorofmorethanadozenbooksonNormanSicily
随机试题
ComingSoon:theNextGreatFluFpidemicThevirusfirstcameto
Ihearmanyparentscomplainingthattheirteenagechildrenarerebelling.I
InEngland,afternoontea,takenbetweenfourandfive,isthemost【11】meal
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.as
踝关节A.由胫骨下端,距骨联结而成 B.关节囊内外侧壁薄而松弛 C.外侧韧带
治疗虚劳肺气虚证,应首选的方剂是()A.清燥救肺汤 B.玉屏风散
共用题干 患者,男性,41岁。急诊入院,目前处于昏迷状态,患者呼吸时有痰鸣音并
无牙颌患者,戴全口义齿半个月。每天戴义齿时间较长后感觉面颊部酸胀。检查:患者鼻唇
(2018年真题)某金店(增值税一般纳税人)2019年5月发生如下业务: (1
上市公司满足短期融资需求时,一般采用发行股票方式进行融资。()
最新回复
(
0
)