首页
登录
职称英语
Big crimes deserve tough responses. In any country the theft and publication
Big crimes deserve tough responses. In any country the theft and publication
游客
2023-12-14
74
管理
问题
Big crimes deserve tough responses. In any country the theft and publication of 250,000 secret government documents would deserve punishment. If the leak costs lives, let alone the careers and trust that have already perished amid the WikiLeaks disclosures, the case for action is even stronger.
Nor should a government fear to act because its adversaries are popular and fight back. That the digital Jacobins of WikiLeaks have a cult following should not save them from condemnation or prosecution. Removing illicit material from the Internet is hard. But governments spend a lot of money, rightly, on chasing child pornography, bomb-making techniques and copyright breaches to the Internet’s margins. Similarly, discouraging WikiLeaks and those who give it financial and technical support is justified for elected politicians in a law-governed state.
But calibrating that response raises questions of principle, practice and priority. Businesses will go their own way. Some, such as PayPal, Visa and MasterCard, which handled donations to WikiLeaks, and Amazon, which provided web-hosting services, have dumped it as a customer in response to American outrage. More may follow. They risk attacks from its fans, just as those that refuse face hostility from their customers in America. Too bad: business is full of hard choices.
For the American government, prosecution, not persecution, offers the best chance of limiting the damage and deterring future thefts. The blustering calls for the assassination of Julian Assange, the WikiLeaks founder now in custody in London awaiting extradition to Sweden on faintly mysterious charges of sexual assault, look both weak and repellent. If Mr. Assange has broken American law, it is there that he should stand trial, just like Bradley Manning, the alleged source of the stolen documents. If not, it may be some consolation that the cables so far reveal a largely flattering picture of America’s diplomats: conscientious, cool-headed, well-informed, perceptive and on occasion eloquent.
If America sticks to those standards now it will display a strength and sanity that contrasts with the shrill absolutism and cyber-vandalism of the WikiLeaks partisans. Calling Mr. Assange a terrorist, for example, is deeply counterproductive. His cyber-troops do not fly planes into buildings, throw acid at schoolgirls or murder apostates. Indeed, the few genuine similarities between WikiLeaks and the Taliban —its elusiveness and its wide base of support—argue against ill-judged attacks that merely broaden that support. After a week of clumsy American-inspired attempts to shut WikiLeaks down, it is now hosted on more than 700 servers around the world.
The big danger is that America is provoked into bending or breaking its own rules, straining alliances, eroding credibility and—because it will not be able to muzzle WikiLeaks—ultimately seeming impotent. In recent years America has promoted the Internet as a menace to foreign censorship. That sounds tinny now. So did its joy of hosting next year’s World Press Freedom Day. Russian glee at American discomfort are a sure sign of such missteps.
The best lessons to bear in mind are those learned in such costly fashion during the past decade of the "war on terror". Deal with the source of the problem, not just its symptoms. Keep the moral high ground. And pick fights you can win. [br] As to the America’s reaction to the WikiLeaks disclosures, the author’s attitude is
选项
A、disapproving.
B、ambivalent.
C、doubtful.
D、nonchalant.
答案
A
解析
态度题。由题干定位至第五段。第二句指出“Calling Mr.Assange a terrorist,for example,is deeply counterproductive.”,结合末句“Mter a week of clerkly American-inspired attempts to shut WikiLeaks down,it is now host e[i on more than 700 servers around the world”和第六段首句“The big danger is that Ames;ca is provoked into bending or breaking its own rules…”可以看出作者对美国处理维基解密泄密事件的方法不以为然,故[A]为答案。文中作者观点明确,立场鲜明,没有摇摆不定,排除[B];作者直接指明美国的措施不力,并非对采取的措施提出质疑,[C]语体色彩与文章不吻合;nonchalant意为“漠不关心的”,这与全文基调相悖,排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3273279.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingcountry/countriesdraftedtheproposalforchangestoad
Whichofthefollowingcountry/countriesdraftedtheproposalforchangestoad
Thesecondlargestcountryintheworldis______.A、RussiaB、CanadaC、theUnited
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alive
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alive
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alive
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alive
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,aliveWi
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,aliveWi
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,aliveWi
随机试题
To;Roberts.hifi.co.ukFrom;Dave@electricalsupplies.comWearesorrytha
【教学过程】 环节一:导入新课 教师展示马克思的图片,提问学生图片中展示的人物是谁,他有怎样的成就,给当时的社会带来了怎样的影响,从而导入新课。 环
关于路基工程质量检验评定请回答以下问题。(5)粒料桩、加固土桩、水泥粉煤灰碎石柱
审查应收账款账户余额是否真实,下列审计方法中最有效的是()。[2010、2009
避雷针基础完好,无()及下沉等现象(A)破损(B)酥松(C)裂纹(
老王围着边长为50米的正六边形的草地跑步,他从某个角点出发,按顺时钟方向跑了50
左边是给定的四面体外表面的展开图,右面哪一项能由它折叠而成? A.如上图所示
理财客户购买信托产品时需要考虑的风险因素包括( )。A.通货膨胀风险 B.投
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
(2021年真题)奥氏体不锈钢的特点包括( )。A.良好的韧性和耐蚀性 B.高
最新回复
(
0
)