首页
登录
职称英语
The world seems increasingly divided into those who favor genetically modifi
The world seems increasingly divided into those who favor genetically modifi
游客
2023-12-13
61
管理
问题
The world seems increasingly divided into those who favor genetically modified (GM) foods and those who fear them. Advocates assert that growing genetically altered crops can be kinder to the environment and that eating foods from those plants is perfectly safe. And, they say, genetic engineering—which can induce plants to grow in poor soils or to produce more nutritious foods—will soon become an essential tool for helping to feed the world’s burgeoning population. Skeptics contend that GM crops could pose unique risks to the environment and to health—risks too troubling to accept placidly. Taking that view, many European countries are restricting the planting and importation of GM agricultural products.’ Much of the debate hinges on perceptions of safety. But what exactly does recent scientific research say about the hazards?
Advocates of GM, or transgenic, crops say the plants will benefit the environment by requiring fewer toxic pesticides than conventional crops. But critics fear the potential risks and wonder how big the benefits really are. "We have so many questions about these plants," remarks Guenther Stotzky, a soil microbiologist at New York University. "There’s a lot we don’t know and need to find out. "
As GM crops multiply in the landscape, unprecedented numbers of researchers have started fanning into the fields to get the missing information. Some of their recent findings are reassuring; others suggest a need for vigilance.
Every year U. S. growers shower crops with an estimated 971 million pounds of pesticides, mostly to kill insects, weeds and fungi. But pesticide residues linger on crops and the surrounding soil, leaching into groundwater, running into streams and getting gobbled up by wildlife. The constant chemical trickle is an old worry for environmentalists.
In the mid-1990s agribusinesses began advertising GM seeds that promised to reduce a farmer’s use of toxic pesticides. Today most GM crops—mainly soybean, corn, cotton and canola—contain genes enabling them to either resist insect pests or tolerate weed-killing herbicides. The insect-resistant varieties make their own insecticide, a property meant to reduce the need for chemical sprays. The herbicidetolerant types survive when exposed to broad-spectrum weed killers, potentially allowing farmers to forgo more poisonous chemicals that target specific weed species. Farmers like to limit the use of more hazardous pesticides when they can, but GM crops also hold appeal because they simplify operations (reducing the frequency and complexity of pesticide applications) and, in some cases, increase yields.
But confirming environmental benefit is tricky. Virtually no peer-reviewed papers have addressed such advantages, which would be expected, to vary from plant to plant and place to place. Some information is available, however. According to the U. S. Department of Agriculture, farmers who plant herbicidetolerant crops do not necessarily use fewer sprays, but they do apply a more benign mix of chemicals. For instance, those who grow herbicide-tolerant soybeans typically avoid the most noxious weed killer, turning instead to glyphosate herbicides, which are less toxic and degrade more quickly.
Insect-resistant crops also bring mixed benefits. To date, insect resistance has been provided by a gene from the soil bacterium Bacillus thuringiensis (Bt). This gene directs cells to manufacture a crystalline protein that is toxic to certain insects—especially caterpillars and beetles that gnaw on crops—but does not harm other organisms. The toxin gene in different strains of Bacillus, thuringiensis can affect different mixes of insects, so seed makers can select the version that seems best suited to a particular crop.
Defining the environmental risks of GM crops seems even harder than calculating their benefits. At the moment, public attention is most trained on Bt crops, thanks to several negative studies. Regulators, too, are surveying the risks intensely. This spring or summer the EPA is expected to issue major new guidelines for Bt crops, ordering seed producers to show more thoroughly that the crops can be planted safely and monitored in farm fields.
In the face of mounting consumer concern, scientists are stepping up research into the consequences of Bt and other GM crops. Among their questions: How do Bt crops affect "nontarget" organisms—the innocent bugs, birds, worms and other creatures that happen to pass by the modified plants? Will GM crops pollinate nearby plants, casting their genes into the wild to create superweeds that grow unchecked? What are the odds that the genetically engineered traits will lose their ability to protect against insects and invasive weeds, leaving GM plants suddenly vulnerable? [br] What is the environmental benefit of GM crops?
选项
A、Herbicidetolerant crops can reduce the use of chemicals.
B、Herbicidetolerant crops can use milder chemicals.
C、Bt genes can protect crops against insects instead of chemical pesticides.
D、Insect-resistant crops only need a more benign mix of chemicals .
答案
B
解析
第六段中明确指出耐除草剂的作物不一定降低农药用量,但可以使农民降低农药毒性。故答案为B。而下文中提到不同Bt基因各有不同的毒基因,影响的昆虫也不同,所以只能针对特定的昆虫,不一定能完全替代杀虫剂,选项C是在原文基础上的延伸,不确切。D选项将耐除草剂的作物与抗虫害作物的功能混淆了。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3268883.html
相关试题推荐
InrecentyearsAmericansocietyhasbecomeincreasinglydependentonitsun
Theworldseemsincreasinglydividedintothosewhofavorgeneticallymodifi
Theworldseemsincreasinglydividedintothosewhofavorgeneticallymodifi
Theworldseemsincreasinglydividedintothosewhofavorgeneticallymodifi
Theworldseemsincreasinglydividedintothosewhofavorgeneticallymodifi
HenryIIdividedthecountryinto______circuitsandappointedtravelingjudgest
Intermsof______,wordscanbedividedintoclosed-classwordsandopen-classw
Accordingtothepartofthetonguewhichisraised,vowelscanbedividedinto
InBritain,thenationalnewspaperscanbedividedintotwogroups;A、dailypaper
Theworldseemsincreasinglydividedintothosewhofavorgeneticallymodifi
随机试题
Computersmayonedayturnnightintoday—withgoodold,naturalsunlight.
[originaltext]Morning,class.TodayI’vebroughtinapictureofthehumanbrai
有振动的场所和埋地管道应采用柔性接头,其他场所宜采用刚性接头,当采用刚性接头时,
试验记录表的附加声明区可用于(A.对试验检测的依据、方法、条件等偏离情况的声明
下列哪项不属于内分泌腺A、甲状腺 B、甲状旁腺 C、肾上腺 D、胸腺
下列各项中,不可能为内生邪气的是A.火邪B.寒邪C.暑邪D.湿邪E.风邪
共用题干 某房地产开发公司给某项目定位单身门领公寓,考虑到项目规模较小,并且所
参与集合资产管理计划的客户不得转让其所拥有的份额,但是法律、行政法规另有规定的
下列选项中不属于中级人民法院管辖的第一审案件是()。A.对深圳市政府所作具体行
处于职业发展维持阶段的个体,在组织中的主要身份是( )。A.学徒 B.同事
最新回复
(
0
)