首页
登录
职称英语
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold
游客
2023-12-12
72
管理
问题
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold Bloom in his foreword to this delightful volume. In it, 33 writers—from Virginia Woolf to Jay Mclnerney, from Somerset Maugham to Fay Weldon, from Martin Amis to A.S. Byatt— explain the whys and wherefores of our love affair with this provincial spinster, whose six novels have embedded themselves so powerfully in the minds and lives of countless readers over the past two centuries.
The breadth of Austen’s appeal is indeed extraordinary. All her works deal with love and courtship, but she is much more adept at reaching a wide audience than other romantic novelists. Young and old, men and women, scholars and those reading solely for pleasure—all find that her writing satisfies again and again. Not only is she one of the most read authors in the canon; she is one of the most reread.
Yet Austen is never merely a comfort blanket, for her novels make readers think as much as they allow them to escape into another world. She may be the greatest propagandist for bourgeois marriage that English literature has produced, yet she is never smug and her happy endings are tempered by wise realism. As for her prose style, even the greatest cynic has to marvel at the control with which she employs her characteristic irony.
Each one of Austen’s novels has its champions, though apart from the author herself, who feared it was rather too sparkling, it would be hard to find anyone who was not captivated by the vibrant wit of Pride and Prejudice, Emma, too, is universally praised for its extraordinary mastery of narrative form, and for making readers love its flawed, and even unlikeable, heroine; she who attempts to control the lives of those around her but is blinded by her own self-satisfaction. Readers’ favourites, however, often change according to their moods and situations. The autumnal feel of "Persuasion", in which Anne Elliot gets a second chance at love, tends to appeal to older readers; others may find their sympathies shifting between the characters over time, especially with Sense and Sensibility and Northanger Abbey.
The least easy for modern readers is Mansfield Park. Unlike the confident Elizabeth Bennet or the overconfident Emma Woodhouse, its heroine, Fanny Price, is quiet, timid and moralistically opposed to amateur theatricals. It is only by imagining ourselves into the world of the early 19th century that we can begin to empathize with Fanny’s scruples. Yet if readers accept the historical context they can then appreciate that Austen is actually dealing with the much more universal moral problem of selfishness.
As Susannah Carson writes in her excellent introduction, today’s critics are split between those who emphasize Austen’s timeless understanding of human nature, and those who stress the very real differences between her time and our own. This volume illustrates both, and it shows how, after 200 years, it is still possible to have new insights. Have you ever noticed that silly Mrs Bennet, whom everyone loves to mock, ends up having the last laugh in Pride and Prejudice? That her machinations to marry off her daughters all work out? Austen’s irony is so deliciously multilayered that every rereading will yield a fresh perspective. This book offers many such discoveries, and it would make a perfect Christmas present for anyone who loves Austen. (From The Economist; 557 words) [br] What is the main purpose of citing the example of Mrs Bennet?
选项
A、Austen is very skilled at using irony.
B、Austen’s novels always have implied meanings.
C、Austen’s insight into human nature is formidable.
D、Austen’s novels can still offer readers something new now.
答案
D
解析
细节题。通过题干中的关键词Mrs Bennet定位出题点在最后一段。在这个例子前作者说“it is still possible to have new insights”,在例子之后,作者说“Austen’s irony is so deliciously multilayered that every rereading will yield afresh perspective.”可以判断,Mrs Bennet例子的主要目的是说明每一次读奥斯汀的作品总能得到新的东西。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3268026.html
相关试题推荐
Areferenceinaliteraryworktoaperson,aplaceorathinginhistoryorano
Inthemid-18thcentury,anewliterarymovementcalled______cametoEuropean
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
The18acenturywitnessedanewliteraryform-themodemEnglishnovel,whichco
William,DukeofNormandy,foughtkingHaroldofEnglandattheBattleofHastin
The18thcenturywitnessedanewliteraryform-themodernEnglishnovel,whichc
Inthe19thcentury,inEngland,thereappearedaliterarytrend______.A、Romant
Inthe19thcentury,______appearedasanewliterarytrendinEnglishliterature
WhichofthefollowingnovelsisNOTwrittenbyJaneAusten?A、PersuasionB、North
______doesisNOTbelongtothefourimmortalodesbyJohnKeats.A、OdetoAutumn
随机试题
ATomaintainastatisticalmeasureofthequantityofgoodsshippedabroadand
FlorenceStephenis77andlivesinDeganwy,NorthWales.Sheisreadingfor
在经营审计业务中,内部审计师将子公司的存货周转率与公认行业标准相比较,目的是:A
属于主动靶向制剂的是()。A:磁性靶向制剂 B:栓塞靶向制剂 C:抗原(或
对于淋巴管瘤不正确的描述是A.起源于淋巴结 B.肿瘤没有包膜,呈弥漫性生长
A.隔盐灸 B.隔蒜灸 C.温和灸 D.隔姜灸 E.瘢痕灸有温胃止呕作用
下列属于既提供动力,又具有装载货物容器的独立运输工具的是()。A.铁路机车
以下不属于兴趣的品质的是() A.兴趣的效能B.兴趣的广度 C.兴趣的稳
从支出角度来看,以下哪项不是GDP的构成部分()。A.生产 B.消费 C.
患者,男,57岁,身高175cm,体重87kg,诊断为2型糖尿病。医生给予二甲双
最新回复
(
0
)