首页
登录
职称英语
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others
游客
2023-12-11
36
管理
问题
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others argue that studying in the United States is more beneficial. Which do you think is better?
You are allowed to write an essay of approximately 400 words on the advantages of each situation, explaining which you think is better.
In the first part of your letter you should present your thesis statement, and in the second part you should support the thesis statement with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion with a summary.
Your marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks. Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
Nowadays, many students of the less developed countries go to the United States to pursue their studies. Some people think that these students are lucky to have tile chance while others hold that it would be better for them to study in their own countries. The two views are both right to some extent because each situation has its advantages.
Students studying in the United States can make use of the modem educational facilities there, such as advanced laboratories; libraries, and teaching aids. They have the access to advanced knowledge of science and technology and they can learn English more quickly than in tidal own countries. Besides, their contacts with different cultures and customs can broaden their minds and hence make them have a better understanding of their own countries.
Students studying in their home countries have no language barriers in reading books, attending classes, and discussing their lessons with their teachers or fellow students. Consequently, they can achieve better results than in the U. S. Besides, they do not lose contact with the cultures of their home countries and they have fewer difficulties in their life. What is more important to most of the students is that education at home is less costly and they can concentrate on their study instead of doing part-time jobs to support their study.
My view is that the two situations have both advantages and disadvantages. To minimize the losses and maximize the gains, we should first of all make a sorest decision on the optimum time of departure. It is better to learn the basics of our subjects and achieve a certain degree of English proficiency in our home countries because it saves both time and money. After this stage, it is better for us to go to the United States and pursue our study there. The life in the U.S. may be busier and sometimes hard, but it is a worthwhile sacrifice for the most important consideration--academic achievements.
解析
这是一篇关于是否应该到美国留学的议论文,关于这个问题,有两种不同的看法:有人认为学生应在国内学习;有些认为赴美留学更有益。本题要求考生谈谈这两种情况各自的优点,并说明自己认为哪种学习方法更好。这个题目对每个考生来说都是熟题,但每个人都有自己的想法,有些想法不宜明言,例如生活标准问题,依赖奖学金或打工助学问题,移民问题等。文章应从正面谈,围绕学习本身,学习环境和学习费用等问题进行分析。根据题目要求,重点应放在两种情况的有利方面。不利的方面也要谈,但只应在比较的过程中谈,目的是得出结论,为自己的观点服务。既然大部分考生都想能到外国学习深造,应该取何种观点不言而喻,文中可明确表达。
从范文来看,文章认为留学较好,但这个观点没有在前面表达,而是放在了最后一段,同时,文章的观点并非简单的赞同或反对,避免了绝对化。具体写法与分段如下:
第一段:叙述情况,指出各有优点;第二段:赴美学习的有利一面;第三段:在本国国内学习的有利一面;第四段:指出应在国内打基础,然后到美国深造,同时表示决心。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3263959.html
相关试题推荐
Whenitcomestostudyapproaches,somepeopleholdtheideathatstudentss
Somepeopleprefertoworkforalargecompany.Othersprefertoworkfora
Doyouagreewiththefollowingstatement?Governmentshouldsupportscienti
Shouldgovernmentsspendmoremoneyinimprovingroadsandhighways,orshou
Currently,eachcitizencanconfirmothers’personalinformationbypayingf
Anyonebelievingtheglobaleconomiccrisistobeovershouldhavetakenal
Anyonebelievingtheglobaleconomiccrisistobeovershouldhavetakenal
Itisreportedthatthenumberofcollegestudentsharassedbypsychological
HowlonghasIndiabeenthefirstlargecountrytosendstudentstostudyinAme
HowlonghasIndiabeenthefirstlargecountrytosendstudentstostudyinAme
随机试题
[audioFiles]audio_eham_j06_001(20082)[/audioFiles]A、At8:35.B、At8:45.C、At8:
[originaltext]M:Hi,MissRowling,howoldwereyouwhenyoustartedtowrite?
高等教育大众化是指高等教育毛入学率达到()A.15%-30% B.15%-
同约定计量的项目包括( )。A.清单外的工程细目 B.清单中的工程细目 C
被称为“农民诗人”、“泥土诗人”的是()A.田间 B.艾青 C.臧克家 D
A.G=3690.6kg/h B.G=134.3kg/h C.G=5108.
微型计算机系统中,显示器属于()。A.表现媒体 B.传输媒体 C.表示媒体
现代临终关怀事业的创始人是()A.德国的康德 B.美国的史密斯 C.
诊断法洛四联症的"金标准"是A.X线平片 B.CT C.X线心血管造影 D
在队列研究中,提高调查诊断技术,同等地对待每个研究对象,主要是为了减少( )。
最新回复
(
0
)