首页
登录
职称英语
What made it hard for the rescue teams to approach the earthquake zone? [origina
What made it hard for the rescue teams to approach the earthquake zone? [origina
游客
2023-12-10
69
管理
问题
What made it hard for the rescue teams to approach the earthquake zone?
The most powerful earthquake to hit China in 30 years is feared to have killed thousands of people in the southwestern province of Sichuan. The official news agency Xinhua says more than 50,000 people may have died. The authorities have launched a major rescue operation, but they are finding it difficult to reach victims because roads have collapsed.
Our correspondent Nick Mackie has just arrived near the epicenter, north of the provincial capital Chengdu, in the middle of the night, when it is pitch-black, and there is no power at all in the town. Many of the buildings are badly damaged, some have collapsed and there were workmen and soldiers working away, trying to clear the debris from some collapsed buildings to see if there were people underneath.
选项
A、The quake’s destruction to roads.
B、The collapse of the buildings.
C、The torrential rain at night.
D、The loss of electrical power.
答案
A
解析
新闻中提到当局已经开始大规模的营救活动,但是由于道路坍塌,营救队伍很难进入震区。因此,A项正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3262367.html
相关试题推荐
[originaltext]HereinWashington,theClintonAdministrationisreaffirming
[originaltext]W:Thisfoodisterrible.Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikno
[originaltext]W:Thisfoodisterrible.Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikno
[originaltext]W:Thisfoodisterrible.Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikno
[originaltext]W:Thisfoodisterrible.Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikno
[originaltext]U.S.authoritieshavetemporarilyclosedtheAmericanconsulat
[originaltext]W:ThismonthwearespeakingtoNickBaileyabouthistimeinHo
[originaltext]W:ThismonthwearespeakingtoNickBaileyabouthistimeinHo
[originaltext]LOSANGELES—SamEdwards,acharacteractorwhomadescoresof
[originaltext]LOSANGELES—SamEdwards,acharacteractorwhomadescoresof
随机试题
Inthissection,youaregoingtoreadapassagewithtenstatementsattachedto
WhyistheSouthPolecoldthantheNorthPole?【M1】__
TheWorldHealthOrganizationsaysitsten-yearcampaigntoremoveleprosyas
StephenKrashen’sTheoryofSecondLanguageAcquisitionStephen
模板支架、脚手架拆除施工时,施工现场应采取()等措施,确保拆除施工安全。A
化工生产的条件和环境较为苛刻,不同的生产工艺对于压力、温度的要求不尽相同。下列关
李先生是我国工程院资深院士,按规定他每年得到1万元院士津贴。则就这笔收入,李先生
以下所列“容易引起老年人不良反应的药物”中,不正确的是A.助消化药 B.口服降
四个相同的盒子里各有3个球,其中一个盒子里放了3个红球,一个盒子里放了2个红球1
非处方药的标签和说明书的批准部门是A.国家药品监督管理部门 B.国家药典委员会
最新回复
(
0
)