首页
登录
职称英语
Improving the balance between the working part of the day and the rest of it
Improving the balance between the working part of the day and the rest of it
游客
2023-12-10
39
管理
问题
Improving the balance between the working part of the day and the rest of it is a goal of a growing number of workers in rich Western countries. Some are turning away from the ideals of their parents, for whom work always came first; others with scarce skills are demanding more because they know they can get it. Employers, caught between a falling population of workers and tight controls on immigration, are eager to identify extra perks that will lure more "talent" their way. Just now they are focusing on benefits(especially flexible working)that offer employees more than just pay.
Some companies saw the change of mood some time ago. IBM has more than 50 different programmes promoting work-life balance and Bank of America over 30. But plenty of other firms remain unconvinced and many lack the capacity to cater to such ideas even if they wanted to. Helen Murlis, with Hay Group, a human-resources consultancy, sees a widening gap between firms at the creative end of employment and those that are not.
The chief component of almost all schemes to promote work-life balance is flexible working. This allows people to escape rigid nine-to-five schedules and work away from a formal office. IBM says that 40% of its employees today work off the company premises. For many businesses, flexible working is a necessity. Globalization has spread the hours in which workers need to communicate with each other and increased the call for flexible shifts.
Nella Barkley, an American who advises companies on work-life balance, says that large firms are beginning to understand the value of such schemes, "but only slowly". For most of them, they still mean little more than child care, health care and flexible working.
Businesses have other good reasons for improving employees’ work-life balance. Wegmans Food Markets, a grocery chain based in Rochester, New York, frequently appears near the top of lists of the best employers in America. It has a broad range of flexible-work programmes, which gives it one of the lowest rates of employment turnover in its industry — 8% a year for full-time workers, compared with 19% across the industry.
The spread of flexible work has come about at least partly as a result of initiatives to keep women workers. Companies have had to offer extended periods of leave for them to look after dependants(young and old), and flexible working in between. At BAH, women partners take an average of eight-and-a-half extended breaks during their careers. Men take an average of one-and-a-half. Ernst & Young, keen to show that part-time workers can also become partners, recently made the first such appointment in Houston, Texas.
To some extent, the proliferation of work-life-balance schemes is a function of today’s labour market. Companies in knowledge-based industries worry about the shortage of skills and how they are going to persuade talented people to work for them. Although white-collar workers are more likely to be laid off nowadays, they are also likely to get rehired. Unemployment among college graduates in America is just over 2%. The same competition for scarce talent is evident in Britain.
For some time to come, talented people in the West will demand more from employers, and clever employers will create new gewgaws to entice them to join. Those employers should note that for a growing number of these workers the most appealing gewgaw of all is the freedom to work as and when they please. [br] Which of the following is NOT the cause for the spread of flexible work?
选项
A、Low turnover rate.
B、Initiatives to stabilise workforce.
C、General thirst for talents.
D、Labour force competition.
答案
A
解析
细节推断题。根据the spread of flexible work定位到第6、7段。第6段首句提到原因之一“为了留住女性员工”,故B项“稳定员工队伍的需求”是原因之一,故排除:第7段提到的原因包括“人力市场的竞争”和“企业担心技术人才的短缺”,C、D项与此相符,故排除,A项“低跳槽率”并未作为其原因而在文中提及,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3261669.html
相关试题推荐
Theparallelbetweenwaltzingandlanguageuseliesin______.[br][originalte
Theparallelbetweenwaltzingandlanguageuseliesin______.[br][originalte
Theparallelbetweenwaltzingandlanguageuseliesin______.[br][originalte
______isdefinedasthestudyoftherelationshipbetweenlanguageandmind.A、Co
Between1980and1989,theNorthoftheUnitedStateslost7millionpopulation
Between1960and1990,alargenumberofpeoplemovedfrom______.A、corecitiest
Whatistherelationshipbetween"livestock"and"cattle"?A、Polysemy.B、Antonymy
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,
随机试题
ThelettersPTA______parent-teacherassociation.A、standforB、callforC、reachf
ThemenandwomenofAnglo-SaxonEnglandnormallyboreonenameonly.Distin
BigBlundersfromBigBusinessesInternatio
[originaltext]AlbertSchweitzerwasbornin1875inAlsace.Atthattime,i
下列各句中划横线成语使用正确的是:A.尽管这部影片的故事情节和演员的表演都不令人
债券投资管理中的免疫法,主要运用了( )。A.流动性偏好理论 B.久期的特性
多多今年5岁了,上幼儿园大班,小小年纪便多才多艺,和其他小朋友们相处得十分开心。
下列选项中,关于套利组合说法不正确的是()。 A.该组合中各种证券的权
某工程队承建某大学职业技术学院住宅楼一栋,双方同意由工程队筹款提前开工。为了解决
强大自然灾害后的心理反应可称为( )。A、灾难征候群 B、兴奋性行为
最新回复
(
0
)