首页
登录
职称英语
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On t
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On t
游客
2023-12-09
63
管理
问题
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On the CD, the star’s original hit is padded with dross hurriedly bundled together to cash in on the star’s ephemeral fame. Consumers, at the end of the day, regret not having bought just the original hit song.
Work force Crisis grew out of an article by the same authors that appeared in the Harvard Business Review in March 200,1. Called It’s Time to Retire Retirement, it achieved fame of a sort when it won the McKinsey Prize, an award granted annually to the "most significant" article to have appeared in the publication during the previous year. It gained even more fame by association, being joint winner that year with what turned out to be Peter Drucker’s last article What Makes an Effective Executive for the publication.
Now here is the CD extension of that original hit. It takes the basic thesis of the article that the long-standing corporate practice of investing heavily in youth and pushing out older workers must change, "or companies will find themselves running off a demographic cliff as baby boomers age" and puffs it out to the 200-plus pages that hook publishers demand as a minimum.
The authors’ original article was already on shaky ground in stating that, as baby-boomers retire (people born between 1946 and 1964, the oldest of whom are just now reaching 60), "there won’t be nearly enough young people entering the workforce to compensate for the exodus". An article in the August 2003 issue of Organizational Dynamics, by Peter Cappelli of the Wharton School at the University of Pennsylvania, had already knocked that idea on the head. Mr. Cappelli took issue with the popular rumour that the retirement of baby boomers will bring about a shortage of labour. At least in America, there are all sorts of ways in which the labour market will compensate. Many baby-boomers, for instance, will work longer; and although the next generation is some 16% smaller than the baby boom generation? the generation after that is bigger than both of them. Then there is migration and offshoring to smooth the imbalance even further.
Curiously, both sides cited the US Bureau of Labor Statistics in support of their case: Mr. Cappelli quoting its estimate that the US labour force will rise from 153m in 2000 to 159m in 2010; Mr. Dychtwald and his colleagues saying that the bureau "projects a shortfall of 10m workers in the United States in 2010". First there are statistics; and then there is what you want them to say.
The debate has moved on from being about labour shortages to being about the waste of resources involved in allowing workers to retire at what is, given current life expectancy and standards of health, the relatively young age of 60 65. To give Work force Crisis its due, it dwells only briefly at the beginning on statistical pyrotechnics to prove that "a large and prolonged worker shortage could severely reduce our standard of living". It then eases into a discussion about ways in which companies can redesign work in order to bang on to the workers they want to hang on to, regardless of age, in an era when people hop from employer to employer like never before. But it is more like elevator muzak than the hit first recorded in the Harvard Business Review. [br] We can learn from the fifth paragraph that ______.
选项
A、US Bureau of Labor Statistics offers inaccurate statistics.
B、Mr. Dychtwald objects to the authors’ opinion.
C、the US labor force will either rise greatly or fall sharply.
D、statistics can be used to support different opinions.
答案
D
解析
细节题。直接定位至第五段。末句指出“首先这是些数据,之后才是你想用它们来证明什么”,这说明数据是有选择地为人所用,这正是[D]表达的内容,故为答案。由该句可知,不同的人对数据有不同的解释,这并非是US Bureau of Labor Statistics提供的数据不准确,只是人们的立场不同面已,排除[A]。首句指出 both sides cited the US Bureau of Labor Statistics in support of their case,可以判断后面提到的两个人是观点对立的双方。由上一段可知Mr.Cappelli认为该书观点不正确,可以判断这里他是反对的一方,而Mr.Dychtwald则是持肯定态度的一方,[B]与此矛盾,排除。[C]中的rise greatly 和 fall sharply在该段没有提及,排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3259600.html
相关试题推荐
Today,theCityofLondonisthebusinesscenterofLondonwhereyoucanfind___
Today,theCityofLondonisthebusinesscenterofLondonwhere______arelocate
BasicCulturalTypesAsbusinessgoesglobal,businessm
BasicCulturalTypesAsbusinessgoesglobal,businessm
BasicCulturalTypesAsbusinessgoesglobal,businessm
BasicCulturalTypesAsbusinessgoesglobal,businessm
BasicCulturalTypesAsbusinessgoesglobal,businessm
Inbusiness,manyplacesadoptacreditsystem,whichdatesbacktoancient
WhichisINCORRECTaccordingtoJacobYountabouthisbusinessinChina?[br][
WhichisINCORRECTaccordingtoJacobYountabouthisbusinessinChina?[origin
随机试题
TheattackonPearlHarborwasasurprisemilitarystrikeconductedbyJapanese
TheCurieshadhopedthattheNobelPrizewouldfinallybringtheopportuni
自2005年1月1日起,建设工程必须进行招标而未招标或者中标无效的,施工合同无效
关于大血管手术的麻醉下列哪几项是正确的A.动脉测压应选左上肢 B.麻醉诱导以芬
除非借款人主观恶意骗贷,个人汽车贷款中影响借款人还款能力的因素主要包括( )。
A.如上图所示 B.如上图所示 C.如上图所示 D.如上图所示
1954年8月,建工部城市建设局改为()。A.城市建设总局 B.城市建设
常见的绩效辅导方式有()。A:指示型辅导 B:鼓励型辅导 C:方向型辅导
【背景资料】A单位承建一项污水泵站工程,主体结构采用沉井,埋深15m。场地地层
在分部分项工程量清单的项目编码中,三~四位表示( )的顺序码。A.专业工程 B
最新回复
(
0
)