首页
登录
职称英语
The Next Web Timothy Berners-Lee might be giving
The Next Web Timothy Berners-Lee might be giving
游客
2023-12-09
45
管理
问题
The Next Web
Timothy Berners-Lee might be giving Bill Gates a run for the money, but he passed up his shot at fabulous wealth-intentionally—in 1990. That’s when he decided not to patent the technology used to create the most important software innovation in the final decade of the 20th century: the World Wide Web. Berners-Lee wanted to make the world a richer place, not a mass personal wealth. So he gave his brainchild to us all.
Berners-Lee regards today’s Web as a rebellious adolescent that can never fulfill his original expectations. By 2005, he hopes to begin replacing it with the Semantic Web—a smart network that will finally understand human languages and make computers virtually as easy to work with as other humans.
As imagined by Berners-Lee, the new Web would understand not only the meaning of words and concepts but also the logical relationships among them. That has great potential. Most knowledge is built on two pillars: semantics and mathematics. In number processing, computers already outclass people. Machines that are equally skilled at dealing with language and reason won’t just help people uncover new insights: they could blaze new trails on their own.
Even with a fairly crude version of this future Web, mining online for valuable pieces of knowledge would no longer force people to go through screen after screen of irrelevant data. Instead, computers would dispatch intelligent agents, or software messengers, to explore Web sites by the thousands and logically pick out just what’s relevant. That alone would provide a major boost in productivity at work and at home. But there’s far more.
Software agents could also take on many routine business work, such as helping manufacturers find and negotiate with lowest-cost parts suppliers and handling help-desk questions. The Semantic Web would also be a treasure house of eureka insights. Most inventions and scientific breakthroughs, including today’s Web, spring from novel combinations of existing knowledge. The Semantic Web would make it possible to evaluate more combinations overnight than a person could do in a lifetime. Sure scientists and other people can post ideas on the Web today for others to read. But with machines doing the reading and translating technical terms, related ideas from millions of Web pages could be distilled and summarized.
That will lift the ability to assess and integrate information to new heights. The Semantic Web, Berners-Lee predicts, will help more people become more intuitive as well as more analytical. It will foster global collaborations among people with diverse cultural perspectives, so we have a better chance of finding the right solutions to the really big issues—like the environment and climate warming. [br] Thanks to the Web of the future,______.
选项
A、millions of web pages can be translated overnight
B、one can find most inventions and breakthroughs online
C、software manufacturers can lower the cost of computer parts
D、scientists using different specialty terms can collaborate much better
答案
D
解析
本题考查事实细节。本题考查未来网络带来的好处。第五段提到:语义万维网可以阅读并翻译专业术语,从上百万的网站提取总结相关信息;促进全球不同文化背景的人之间的合作。[D]项scientists是不同文化背景的人的一个特例,所以是正确项。[A]项错误,因为该段第四句提到overnight时,是说语义万维网可以在一夜之间比一个人一辈子评估的知识的联合还要多,而不是翻译网页。[B]项的内容是现在的网络就能做到的,不能作为未来网络的好处。[C]项文章没有提及,文中只是说到软件代理商能帮助制造商找到成本最低的零件供应商,并和他们洽谈。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3258177.html
相关试题推荐
ThecelebrationofThanksgivingDayhasbeenobservedtothank______.A、GodB、th
ThanksgivingDayiscelebratedinA、Britain.B、BritainandU.S.A..C、TheUnitedS
TheconflictattheContinentalConventionwasresolvedby______,givingeachst
TheNextWebTimothyBerners-Leemightbegiving
AtraditionalfoodenjoyedbyAmericansduringThanksgivingDayis______.A、steam
ThethemeofThanksgivinghasalwaysbeen______.A、friendshipandhappinessB、pe
Hawaii’s【N1】______isgivingschoolchildrensomereasontosmile.Publicsc
Hawaii’s【N1】______isgivingschoolchildrensomereasontosmile.Publicsc
【B1】[br]【B8】eliminate→eliminating此处的eliminate与前面的giving通过and连接成并列关系。
ThethemeofThanksgivinghasalwaysbeen______A、friendshipandhappiness.B、pe
随机试题
Howoftenonehearschildrenwishingtheyweregrownupandoldpeoplewishi
Managementjargoncanalienatestaffandleavebosseslookinguntrustworthy
Directions:Thispartistotestyourabilitytodopracticalwriting.Youarer
"MadeinChina"lostitsnovelty(新颖)longago.Thelabelhasbecome【C1】______
我国《建设工程质量管理条例》规定,建设工程发包单位不得迫使承包方以()。
心房颤动常见于A.甲状腺功能低下 B.风心病二尖瓣狭窄 C.高血压性心脏病
在目标管理中,对目标的正确描述是A.目标数目越多越好 B.目标应明确、恰当
在贫困救助中,下列属于社会工作者在个人改善层面上的社会工作的是()。A:提高最低
土压平衡盾构施工时,减小盾尾脱出导致地层变形的措施有()。A.改良泥土的塑流
下列关于高压无气喷涂优点的说法,正确的有()。A.改善了劳动条件 B.污
最新回复
(
0
)