首页
登录
职称英语
I have been asked on occasion whether I would like to live my life over agai
I have been asked on occasion whether I would like to live my life over agai
游客
2023-12-08
66
管理
问题
I have been asked on occasion whether I would like to live my life over again. On the whole it has been a pretty good life, perhaps better than most people’s, but I should see no point in repeating it. It would be as idle as to read again a detective story that you have read before. But supposing there were such a thing as reincarnation, belief in which is explicitly held by three quarters of the human race, and one could choose whether or not one would enter upon a new life on earth, I have in the past sometimes thought that I should be willing to try the experiment on the chance that I might enjoy experiences which circumstances and my own idiosyncrasies, spiritual and corporeal, have prevented me from enjoying, and learn the many things that I have not had the time or the occasion to learn.
选项
答案
偶尔有人问我,是否愿意重新把过去的生活再过一次。总的说来,我这一生还是梃不错的,也许比多数人都过得好,但是要重复一次就没有意思了。这就像把以前读过的侦探小说拿来再读一遍那样没有意思。但假设真有来生转世之说(现在四分之三的人都公开相信此说),一个人能自由选择他是否要在人世间再投入一次新生的话,我有的时候的确曾经想过,我倒愿意来尝试一下,也许我能亲历一些从前由于具体环境以及我的精神上和身体上的特殊之处而使我未能享受到的经验,或者学习到从前我没有时间或机会去学习的很多东西。
解析
1.I have been asked on occasion此处为英文常见的被动句,按照汉语习惯,增译主语,变为主动结构,故译文为“偶尔有人问我”。
2.idle原意指“不值得的,徒然的”,此处将读侦探小说与前文的重复一次人生相比,故应与前文see no point的译文保持一致,译作“没意思”。
3.reincarnation此词对考生来说比较陌生,但可由下文的one could choose whether or not one would enter upona new life on earth推断其意为“转世”、“投胎”等。
4.belief in which is explicitly held by three quarters of human race是belief引导的定语从句修饰前文的reincarnation,考虑到此句较长,故泽文在此句加上括号,作解释说明,避免句子过长。
5.I have in the past sometimes thought that…此句较长,故应适当断句,按意群on the chance that后解释原因,故译文选择在此断句。
6.my own idiosyncrasies,spiritual and corporeal将两个修饰idiosyncrasies的形容词后置,翻译时按汉语习惯按正常语序译作“精神上和身体上的特殊”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3255924.html
相关试题推荐
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyg
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyg
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyg
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyg
Everyindividualcell,whetheritsexistsasanindependentmicroorganismoris
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
随机试题
TheprofessoralreadyknowssomethingaboutClarefromher______.[br][origi
PASSAGETHREETheabilitytocooperate.根据题目中的ability和life’sproblems定位到第2段倒数第2句。该
根据《中华人民共和国消防法》的规定,下列关于单位和公民在消防工作中义务的说法,不
辅导员指出来访者自身存在的矛盾,让来访者透过自己言语和非言语的不一致,觉察到自己
【教学过程】 (一)情境导入 曾经有位名人说过:世界上有一个伟大的国家,她的每个字,都是一首优美的诗,一幅美丽的画。这个国家就是中国。我国的汉字文化历史
关于试带法检测尿酮体的叙述,不正确的是A.为目前常用的尿酮体筛检方法B.严重腹泻
属于水喷雾灭火系统中管网系统严重缺陷的是()(A)管网无放空坡度及辅助排水
D
李某于2009年3月取得报关员资格证书,在甲、乙两家报关公司经过累计3个月的报关
无权代理的情况不包括()。A.没有代理权而为代理行为 B.经过被代理人追认
最新回复
(
0
)