首页
登录
职称英语
Some people say the success of a country lies in the quality of life enjoyed
Some people say the success of a country lies in the quality of life enjoyed
游客
2023-12-07
35
管理
问题
Some people say the success of a country lies in the quality of life enjoyed by its people and has nothing to do with money, but others argue that the rich economy is a key factor. Write an essay of about 300 words on the topic given below.
THE MEASURE OF A COUNTRY’S SUCCESS
In the first part of your writing you should present your thesis statement, and in the second part you should support the thesis statement with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
We often talk about the success of a country, but when we stop to think about the measure of it we may find it difficult to define a clear criterion.
It has long been a firm belief of some people that the criterion lies in the quality of life enjoyed by the people of a country regardless of whether it is rich or not in economic terms. According to them, a country can never be called a successful one if its people have a lot to complain about the life they are living even though they have a sufficient amount of money to spend. Thus, to follow their line of argumentation, the government of a country should try their utmost to satisfy every need of its citizens and make them happy instead of devoting all its efforts to the economic development. However, like many others who find it hard to agree fully with this opinion, I tend to take the general economic strength of a country as the basis for measurement.
In the first place, the rich economy of a country is, as far as I see it, a prerequisite for the high quality life of its people. Only when a nation, big or small, focuses on its economic development can it provide enough jobs for its citizens, who in turn can earn sufficient income to pay for their life necessities, such as housing, clothing, food and education, which are all the key parameters of a happiness formula. Secondly, when it is rich, a country can channel more money into the development of public facilities and amenities, which obviously contribute a great deal to the life improvement of its people. In addition, the wealth of a country ensures its important status in the international community. Needless to say, with a strong economy, a nation will have a major role to play in world affairs. For instance, the United States and some other Western countries have a greater influence on the world than most of the others both politically and diplomatically simply because they have more economic edges among other things.
In conclusion, only when the economy of a country is developed and its people are content with their life can this country be regarded as a successful country. A happy life in a poor country is simply impossible and even unimaginable in the world today.
解析
第一部分为文章的第一、二段。第一段引出话题,第二段对题目中给出的两种观点中的一种进行简单讨论后表明作者支持另外一种观点,(However,like many others who find it hard to agree fully with this opinion,I tend to take the general economic strength of a country as the basis for measurement.)这一观点构成了文章的主题思想。
第二部分为文章的第三段,这一部分从三个方面论述了为什么说一个国家的经济实力是衡量一个国家成功与否的标准。值得注意的是,作者在论述自己观点的同时批判了国家是否成功与金钱多少无关的看法。
第三部分为文章的第四段,作者对全文作出总结,这一部分与第二段最后的thesis statement在内容上是一致的,但从语言表达上作者最大限度地避免了重复,这就有效地增加了词汇的范围以及句子结构的多样性。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3253610.html
相关试题推荐
Allofuswillworkinourjobswithdifferentkindsofpeopleandwehavet
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
Alotofpeoplebelievethattelevisionhasaharmfuleffectonchildren.A
BarackObamainvitedapuzzlinggroupofpeopleintotheWhiteHouse:univer
[originaltext]Atleast80peoplehavebeenkilledandmorethan180injured
[originaltext]Atleast80peoplehavebeenkilledandmorethan180injured
随机试题
MotherRigbycoulddoanything.Shewasawitch,awomanwithstrangepowers
TheenergycrisisinAmericadiscussedheremainlyreferstoashortageoffossi
在城市旧合流制排水系统改造设计中,下列哪项措施不具有削减合流制排水管渠溢流污染的
Ⅲ型超敏反应局部炎症以下列何种细胞为主A.嗜酸性粒细胞 B.中性粒细胞 C.
(2017年真题)关于基金与股票、债券的差异,下列表述正确的是()。 Ⅰ
下列关于艾滋病高危人群的描述哪项错误A.50岁以上的人 B.男性同性恋 C.
下列叙述符合恶性组织细胞病的骨髓象特点的是A:骨髓多数增生极度活跃B:出现吞噬
2016年,A市旅游服务价值年值比农林牧渔业总产值年值多:A.494.46亿
案例五: 一般资料:求助者,女性,27岁,未婚,某公司职员。 案例介绍:求助
下列各项中,不属于企业无形资产的有( )。A.企业自创的商誉 B.企业经商标局
最新回复
(
0
)