首页
登录
职称英语
All through my boyhood and youth, I was known as an idler; and yet I was alw
All through my boyhood and youth, I was known as an idler; and yet I was alw
游客
2023-12-05
28
管理
问题
All through my boyhood and youth, I was known as an idler; and yet I was always busy on my own private end, which was to learn to write. I kept always two books in my pocket, one to read, one to write in. As I walked, mind was busy fitting what I saw with appropriate words; when I sat by the roadside, I would either read, or a pencil and a note-book would be in my hand, to note down the features of the scene or write some poor lines of verse. Thus I lived with words. And what I thus wrote was for no further use; it was written consciously for practice. It is not so much that I wished to be an author (though I wished that too) as that I had vowed that I would learn to write. That was a proficiency that tempted me; and I practiced to acquire it. Description was the principal field of my exercise; for to anyone with senses there is always something worth describing, and town and country are but one continuous subject. But I worked in other ways also; I often accompanied my walks with dramatic dialogues, in which I played many parts; and often exercised myself in writing down conversations from memory.
This was all excellent, no doubt. And yet this was not the most efficient part of my training. Good as it was, it only taught me the choice of the essential note and the fight word. And regarded as training, it had one grave defect; for it set me no standard of achievement. So that there was perhaps more profit, as there was certainly more effort, in my secret hours at home. Whenever I read a book or a passage that particularly pleased me, in which a thing was said or an effect rendered with propriety, in which there was either some conspicuous force or some happy distinction in the style, I must sit down at once and set myself to ape that quality. I was unsuccessful, and I knew it; and tried again, and was again unsuccessful and always unsuccessful; but at least in these vain bouts I got some practice in the rhythm, in harmony, in construction and the coordination of parts. I have thus played the sedulous ape to Hazlitt, to Lamb, to Wordsworth, to Defoe, to Hawthorne.
That, like it or not, is the way to learn to write; whether I have profited or not, that is the way. It was so, if we could trace it out, that all men have learned. Perhaps I hear someone cry out: but this is not the way to be original! It is not; nor is there any way but to be born so. Nor yet, if you are born original, is there anything in this training that shall clip the wings of your originality. Burns is the very type of a most original force in letters; he was of all men the most imitative. Shakespeare himself proceeds directly from a school. It is only from a school that we can expect to have good writers; it is almost invariably from a school that great writers issue. Nor is there anything here that should astonish the considerate. Before he can tell what cadences he truly prefers, the student should have tried all that are possible; before he can choose a fitting key of words, he should long have practiced the literary scales; and it is only after years of such exercises that he can sit down at last, legions of words swarming to his call, dozens of turns of phrases simultaneously bidding for his choice, and he himself knowing what he wants to do and (within the narrow limit of a man’s ability) able to do it. [br] From the description in the passage, we learn that
选项
A、Burns is well known for his skill of writing letters.
B、Shakespeare has received formal training in schools.
C、creativity is usually based on the persistent practice.
D、people can’t find anything to describe until after years of practices.
答案
C
解析
推理判断题。由第三段尾句中的“Before…should have tried all that are possible;before…shouldlong have practiced…;…only after years of such exercises…”可以看出,作者认为要追求独刨性,最重要的还是通过坚持不懈的练习,故答案为[C]。第三段第六句“Burns is the very type of a most original force in letters”中in letters指的是“在文字方面、在写作方面”,而不是说他善于写信,故[A]错。[B]是对原文中所说的“莎士比亚直接继承了一个流派”的曲解,故排除。[D]项表述太极端,属于推断过度。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3247465.html
相关试题推荐
Throughoutthe1600s,______foundedpermanentsettlementsinCanada.A、Englandan
Theunconsciousprocessofaccumulatingknowledgeofasecondlanguagethroughu
Thewordfluwhichcomesfrominfluenzaiscreatedthrough______.A、blendingB、ac
InCanada,elementaryeducationincludeskindergartenthroughthe______grade.A、s
ThedescriptionoftheEnglishdevelopmentsthroughtimeiscalleda______study.
Theword"WTO",whichstandsforWorldTradeOrganization,iscreatedthroughA、b
Thestudyofalanguagethroughthecourseofitshistoryiscalled______A、Pers
______RiverflowsthroughNewYorkStateandintoNewYorkCity.A、TheMississipp
WhichofthefollowingwordsisNOTformedthroughclipping?A、Dorm.B、Motel.C、G
Allthroughmyboyhoodandyouth,Iwasknownasanidler;andyetIwasalw
随机试题
[originaltext]M:Excuseme,couldyoupleasetellmehowtogettothetennisc
PassageThree[br]Whatrhetoricaldeviceisusedin"thedeepestpockets"i
[originaltext]M:Mary.Iheardthatyouaresufferingfromtoothachethesedays
关于先兆流产的处理措施,正确的是A.嘱患者卧床休息,任何情况下均不能给予镇静剂,
4月1日,股票指数为1500点,市场利率为5%,股息率为1%,期现套利交易成本总
细胞膜能够防止细胞外物质自由进入细胞,保证细胞内环境的相对稳定。这是因为()
有效的()能使员工发扬成绩,纠正错误,满怀信心地面对未来,努力工作。A.绩效改善
在货币市场工具中,下列关于回购的表述,正确的是()。A.回购协议是一种信用贷款
投保要约应自()生效。A.填写投保书时 B.到达保险人时 C.签发保险单
某分部工程双代号时标网络计划如图9-16所示,则工作B的总时差和自由时差
最新回复
(
0
)