首页
登录
职称英语
What does the news item say about racial problem in Indonesia? [originaltext]
What does the news item say about racial problem in Indonesia? [originaltext]
游客
2023-12-05
100
管理
问题
What does the news item say about racial problem in Indonesia?
On Monday, August 27, two Shia Muslims were hacked to death and 39 houses were burned in Sampang, East Java. This is just the latest of a series of sectarian killings carried out by radical Sunni Muslims in Indonesia. Over the past decade, Islamism has spread with little opposition from the government, and attacks upon minorities have escalated.(2)Through the Saudi-dominated Organization of Islamic Cooperation, there are forces all too ready to encourage Indonesia to abandon pluralism and religious tolerance altogether.
选项
A、Two ordinary folks were killed by Muslims.
B、Government forbade the development of Islamism.
C、Islamic attacks aiming at minority groups have decreased.
D、Parts of an Islamic organization discourage pluralism.
答案
D
解析
本题设题点在新闻结尾处。根据句(2)可知,伊斯兰合作组织中的一些势力鼓励印尼放弃多元宗教,因此[D]为正确答案。逊尼派穆斯林教徒杀害什叶派教徒并烧毁其房屋,并非杀害平民,故排除[A];由Islamism has spread with little opposition from the government可知,政府并没有限制伊斯兰教的发展,故排除[B];原文中escalated的意思为“增长”,[C]和原文意思相反,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3245986.html
相关试题推荐
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andit
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andit
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andit
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andit
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andit
Howmanylawmakersvotedforthemarijuanalegalizationbill?[originaltext]
Theresathinksthatthepresentgovernmentis______.[br][originaltext]M:Now
Theresathinksthatthepresentgovernmentis______.[br][originaltext]M:Now
Theresathinksthatthepresentgovernmentis______.[br][originaltext]M:Now
Language-basedlearningdisabilitiesareproblemswithage-appropriateread
随机试题
【B1】[br]【B7】A、fullB、usefulC、emptyC由前半句可知,他只在一半纸上画,可知另—半是空的。故应选C。
HowMarketLeadersKeepTheirEdgeResearchfindsthatthere
[originaltext]FacebookfounderMarkZuckerbergrecentlysurprisedChineses
[originaltext]"WhereistheUniversity?"isthequestionmanyvisitorstoC
对于盘亏的固定资产,按规定程序批准后,应按盘亏固定资产的净值借记的会计科目是()
共用题干 患者女性,55岁,因哮喘发作在医院急诊就医,医嘱“氨茶碱0.25g加
某新建建筑高度为29m的住宅楼,布置消防车登高操作场地时,其最小平面尺寸为()
研究表明,学生的态度与品德特征与家庭的教养方式没有关系。()
根据患者主诉及检查,应从以下方面进一步检查,除外A.咬合状况 B.基托的厚
下列属于非银行金融机构的是()。A:中央银行 B:商业银行 C:政策性银行
最新回复
(
0
)