首页
登录
职称英语
Ursula Von Der Leyen, Germany’s labour minister, likes to point out that the
Ursula Von Der Leyen, Germany’s labour minister, likes to point out that the
游客
2023-12-03
58
管理
问题
Ursula Von Der Leyen, Germany’s labour minister, likes to point out that the two European Union countries with the lowest unemployment, especially among the young, have dual-education systems: Austria and Germany. Like Switzerland, they have a tradition of combining apprenticeships with formal schooling for the young "so that education is always tied to demand," she says. When youths graduate, they often have jobs to walk into.
With youth unemployment in Germany and Austria below 8% against 56% in Spain and 38% in Italy, Mrs. Von Der Leyen has won Europe’s attention. Germany recently signed memoranda with Greece, Italy, Latvia, Portugal, Slovakia and Spain to help set up vocational-education systems. Mrs. Von Der Leyen discussed the topic in visits to Madrid in May and to Paris this week. There is even talk of a "new deal" for Europe, including bringing youths from crisis-hit countries to work in Germany and making more loans.
Germany is best known in euro-zone countries for its macroeconomic prescriptions of austerity and structural reform. So it helps politically that it should now be seen assisting people in those countries into jobs. But does its dual-education system deserve so much credit, and should other countries adopt it?
Although based on older traditions, it formally dates from 1969. Youths not interested in, or qualified for, university sign up for a programme in which they work three or four days a week for a firm that pays them and teaches relevant skills. The rest of the time they spend in school, completing mostly specialised courses. Chambers of commerce and industry associations make sure that the work and the teaching are matched. After three years or so, trainees are certified and, if they make a good impression, may stay as full-time workers.
About two in three young Germans go through this system and into about 350 careers. Some end up in blue-collar jobs, others in sales and marketing, shipping and agriculture, or pharmacology(药物学)and accounting. The practical nature of the education is an advantage, as is the mutual screening between potential employers and employees during training.
Yet the system existed in the 1990s, when Germany was the " sick man of Europe" and had high unemployment. German success today surely owes more to its labour-market and welfare reforms of a decade ago and to unions’ wage restraint. In an ageing and shrinking population, demography also helps, as fewer German graduates choose among more open jobs.
Ludger Wossmann, an economist at the Ifo Institute in Munich, suggests that vocational education can have bad side effects. In his research, countries that combined school and work-based education(Germany, Austria, Denmark and Switzerland)did much better at getting young people into jobs. But early training can turn into a disadvantage by the age of 50. It appears that skills learnt in vocational training "become obsolete at a faster rate. " Low youth unemployment today may thus come at the cost of higher old-age unemployment tomorrow.
Admittedly, that trade-off may seem abstract in such hard-hit countries as Greece, Portugal and Spain. "If the alternative to vocational education is no education and no job, " says Mr. Wossmann, " a dual system should be tried. " That said, traditions of cooperation among state, unions, employers and schools took generations to evolve in Germanic countries. A new deal on such a basis cannot be a quick fix. [br] German government will help other European countries by______.
选项
A、setting up more universities
B、providing more jobs in Europe
C、lending more money to them
D、signing memorandum with them
答案
C
解析
细节题。由题干定位至第二段。该段讲述了德国政府准备与欧洲国家签订协议,对欧洲国家给予帮助。由该段最后一句可知,德国政府准备向欧洲一些国家提供更多贷款,[C]“lending moremoney to them”是原文的同义转述,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3242311.html
相关试题推荐
______isasymbolofBritishGovernmentorthePrimeMinisteroftheU.KA、Bucki
TheheadofstateinIrelandisA、thePrimeMinister.B、theDail.C、thePresident
WheredoestheEnglishPrimeMinisterlive?A、WallStreet.B、DowningStreet.C、Fl
OnMay13,1940,WinstonChurchill,thenewlyappointedBritishPrimeMinister,
UrsulaVonDerLeyen,Germany’slabourminister,likestopointoutthatthe
UrsulaVonDerLeyen,Germany’slabourminister,likestopointoutthatthe
UrsulaVonDerLeyen,Germany’slabourminister,likestopointoutthatthe
UrsulaVonDerLeyen,Germany’slabourminister,likestopointoutthatthe
PASSAGEFOUR[br]Accordingtothepassage,whatcanexplainGermany’sexistence
FranceintheTwentiethCenturyI.FranceinWorldWarI1914:Germanydecla
随机试题
•YouwillheararadiointerviewwithMarthaFlowers,theManagingDirectoro
Therespectinwhichhewasheldpartlyowingtothemanhimself,withhiswarm
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Accordingtotheinterviewer,whichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br]
WhendothepostofficeopenintheU.S.?[originaltext]Everytowninthe
煤气柜与厂内铁路线中心线的防火间距为( )m。A.25 B.20 C.15
细胞质基质是细胞代谢的重要场所。下列有关细胞质基质的叙述,不正确的是( )。A
若f(v)为麦克斯韦气体分子速率分布函数,则速率在v1至v2区间内的分子的平均速
证券业协会的权力机构是()。 A.董事会B.股东大会 C.会员大会D.
对于从事客运经营的驾驶人员,应符合的条件包括()。A:年龄不超过50周岁 B:
最新回复
(
0
)