首页
登录
职称英语
(1)The U.N. General Assembly on Tuesday urged governments to ban all human c
(1)The U.N. General Assembly on Tuesday urged governments to ban all human c
游客
2023-12-03
65
管理
问题
(1)The U.N. General Assembly on Tuesday urged governments to ban all human cloning, including the cloning of human embryos for stem-cell research, in a divided vote mat handed a symbolic victory to the administration of U.S. President George W. Bush.
(2)Capping four years of contentious debate, the 191-nation assembly voted 84 to 34, with 37 abstentions, to approve a nonbinding statement on cloning. The United States did not play a public role in promoting the statement But it had worked behind the scenes, hand-in-hand with U.S. anti-abortion groups, to obtain a call for a blanket ban on all cloning. "The United States and the international community have now spoken clearly that human cloning is an affront to human dignity," Bush said in a statement welcoming the "strong vote".
(3)The measure was proposed by Honduras and generally supported by predominantly Roman Catholic countries, in line with Pope John Paul’s condemnation of human cloning. It was generally opposed by nations where stem-cell research is being pursued. Many Islamic nations were among those abstaining; on grounds there was no U.N. consensus on the hot-button issue of whether stem-cell research was a valid medical pursuit or the destruction of human life. Opponents said the text was not legally binding and would have no impact on their scientists’ pursuit of stem cell research.
(4)At the heart of the debate was so-called therapeutic cloning, in which human embryos are cloned to obtain stem cells used in medical studies and later discarded.
(5)Many scientists, backed by governments including Belgium, Britain, Singapore and China, say the technique offers hope for a cure to some 100 million people with such conditions as Alzheimer’s, cancer, diabetes and spinal cord injuries. But the United States, Costa Rica, Italy and anti-abortion groups argued that this type of research, for whatever purpose, constitutes the taking of human lives.
(6)The UN. debate began with a 2001 proposal by France and Germany for a binding global treaty banning the cloning of human beings, a plan that had broad international backing. But that effort failed last year after the Bush administration fought to broaden the ban to all cloning of human embryos, including therapeutic cloning. The assembly’s treaty-writing legal committee, deeply divided, abandoned the idea of a treaty and decided instead to pursue a nonbinding declaration. Costa Rican Ambassador Bruno Stagno Ugarte praised the assembly vote as "a historic step" mat recognized "that therapeutic cloning involves the creation of human life for the purpose of destroying it." U.S. envoy Sichan Siv made only a brief comment welcoming the statement.
(7)But British Ambassador Emyr Jones Parry, who voted "no", lamented "the intransigence of those who were not prepared to recognize that other sovereign states—after extensive dialogue and due democratic process—may decide to permit strictly controlled applications of therapeutic cloning." "Therapeutic cloning research conducted under strict regulations will contribute to the enhancement of human dignity by relieving millions of people from pain, suffering and misery," said South Korean envoy Ha Chan-ho, explaining his "no" vote. "The foes of therapeutic cloning are trying to portray this as a victory for their ideology. But this confusing declaration is an effort to mask their failure last November to impose a treaty on the world banning therapeutic cloning," said Bernard Siegel, a Florida attorney who led a lobbying drive by scientists and patient advocacy groups to defend cloning for therapeutic ends. [br] What can we infer from the last two paragraphs?
选项
A、The UN has introduced a worldwide legal ban on all human cloning.
B、The banning of productive cloning has obtained broad international support.
C、The therapeutic cloning only involves the destruction of human life.
D、The therapeutic cloning is not strictly controlled for scientific end in many nations.
答案
B
解析
第6段首句提到,法、德两国曾提议联合国通过具有法律效力的反对克隆人的全球条约,并获得广泛的支持,此处克隆人指生殖性克隆,故选B。A中的legal与第6段第3句中的nonbinding矛盾,A不能选;C只是Costa Rican Ambassador所说的话,不能作为文章本身所暗示的观点,故错;D与第7段首句中的permit strictly controlled applications不符,故也排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3240381.html
相关试题推荐
______,writtenbyFrederickDouglass,isgenerallyconsideredasthefirstsign
______isgenerallyconsideredthepioneerofdetectivestories.A、NathanielHawth
AgeneralelectionisheldintheU.K.every______years.A、3B、4C、5D、6C英国大选是
WilliamWordsworthisgenerallyknownasa______poet.A、romanticB、realisticC、
TheHeadofStateofNewZealandisA、thegovernor-general.B、thePrimeMinister.
WhichamongthefollowingisnotthepowerofGovernor-Generalundertheconstit
InCanada,thetermoftheGovernorGeneralis______years.A、twoB、fourC、fiveD、
Generally,theRenaissancereferstotheperiodbetween______and______centuries.
Scienceisgenerallytakenasmeaningeither(a)theexactsciences,suchas
Scienceisgenerallytakenasmeaningeither(a)theexactsciences,suchas
随机试题
MostparentsIsupposehavehadtheexperienceofreadingabedtimestoryto
PassaaeFourWhenmostanimalsdie,naturelikestotidyupbymakingth
在国际贸易中,进口商为防止将来付汇时外币汇价上升,可在外汇期货市场上进行()。(考虑直接标价法)A、多头套期保值B、空头套期保值C、正向套利D、
I根据空格前的名词所有格形式可知,此处应填名词。联系上文可知此处讲的还是美元的复苏,recovery“恢复;复苏”符合语义。
下列关于西方古代建筑材料与技术的表述,哪项是错误的?()A.古希腊庙宇除屋
侧链是环状结构的氨基酸是A.Lys B.Tyr C.Val D.A
银行战略风险管理的主要作用是()。A:提高银行的股东价值和银行知名度,保持银行的
不属于发育性囊肿的是( )。A.鳃裂囊肿 B.鼻腭囊肿 C.甲状舌囊肿
飞驰公司分别在两地设立子公司甲和分公司乙,甲公司设立后领取了营业执照,而乙公司设
注册建造师需要增加执业专业时,应按规定申请专业增项注册。增项注册应提交拟增项专业
最新回复
(
0
)