首页
登录
职称英语
[originaltext](L)= James Linklater(I)= Interviewer(I): Hello and welcome to o
[originaltext](L)= James Linklater(I)= Interviewer(I): Hello and welcome to o
游客
2023-11-26
76
管理
问题
(L)= James Linklater
(I)= Interviewer
(I): Hello and welcome to our talk show today. In the next few minutes we’re going to be asking whether you’re after value for money when you’re shopping for fashion; or fashion that’s made with values. We’re all after a bargain on the high street. But how often do you stop to consider how some stores seem to stock low-cost/high fashion items quicker and more cheaply than others? Fulfilling our needs for fast fashion means increased production and competition in clothing made in countries with low-wage economies. For example, in a typical British high street there are plenty of bargains to be had. Handbags at £3.99, T-shirts for a fiver and shoes for under a tenner — all roughly equivalent to the price of an everyday meal. But how many of the people shopping in the high street have stopped to think about how it’s possible to sell clothes so cheaply? Is it because some companies are turning a blind eye to the exploitation in the countries where these items are made? Today, we are honored to invite James Linklater to our program. James is an expert on ethical shopping from the Ethical Consumer Research Association, who amongst other things produced the magazine ’Ethical Consumer’. James, just tell us what the Ethical Consumer Research Association is.
(L): OK, well the Ethical Consumer Research Association exists to provide information for shoppers, letting them know what the companies are doing behind the brands that they see on the shelves.
(I): So what makes an ethical shopper?
(L): Very broadly speaking, people who are concerned about ethical issues want to know that the product they’re buying hasn’t been made at the expense of the people who are producing it, whether it’s in this country or abroad. They might also be concerned with other kinds of issues: whether the company is involved in armaments, or whether they’re donating money to certain political parties. And that as a shopper, you might not want to give your money to that party so therefore you might not want to buy a product from a company who is supporting a political party that you don’t agree with.
This is the end of Part One of the interview. Questions 1 to 5 are based on what you have just heard.
Question One What do all the consumers pursue on the high street?
Question Two What is the reason for increased competition in clothing industry?
Question Three Which of the following items is mentioned as the cheapest on the high street?
Question Four What does the Ethical Consumer Research Association aim to?
Question Five Which of the following does NOT make an ethical shopper?
选项
A、The shopper is concerned about the human labor involved in the product.
B、The shopper wonders whether the company is involved in armaments.
C、The shopper wonders whether the company manages to make ends meet.
D、The shopper wants to know which party the company financially supports.
答案
C
解析
辨别题。脱口秀中提到伦理消费者有以下特征:Very broadly speaking,people who are concerned about ethical issues want to know that the product they’re buying hasn’t been made at the expense of the people who are producing it,whether it’s in this country or abroad.They might also be concerned with other kinds of issues:whether the company is involved in armaments,or whether they’re donating money to certain political parties…可见伦理消费者关注产品生产是否以牺牲人力为代价,他们也关注公司是否与军备生产有关,以及公司支持的政党是否与自己支持的一致等因素,这里只有选项C不属于伦理消费者关注的对象,因此答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3221464.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Tellusabitmoreabouttheseextra-curricularactivitiesof
[originaltext]W:Tellusabitmoreabouttheseextra-curricularactivitiesof
[originaltext]W:Tellusabitmoreabouttheseextra-curricularactivitiesof
[originaltext]W:Mr.FelixSmith.Canyoucomein?Pleasesitdown.M:Thankyo
[originaltext]W:Mr.FelixSmith.Canyoucomein?Pleasesitdown.M:Thankyo
[originaltext]W:Yes.IreadfromnewspapersthatmorethanhalfofalltheUS
[originaltext]W:Yes.IreadfromnewspapersthatmorethanhalfofalltheUS
[originaltext]W:Yes.IreadfromnewspapersthatmorethanhalfofalltheUS
[originaltext]W:Welcometoourprogram.(1)Today,wearepleasedtohaveinvi
[originaltext]W:Welcometoourprogram.(1)Today,wearepleasedtohaveinvi
随机试题
[originaltext]Japan’sdivorceraterosetoarecordhighlastyear,reflect
PatriciaMurray答案在文章的第二段。
Researchthatwentintodevelopingthehighlyspecializedtechnologyforspa
基层及砂石路面的厚度用钻孔法进行测定。()
实用新型专利的保护期限为A.30年B.15年C.5年D.20年E.10年
《电力变压器运行规程》规定了电力变压器(下称变压器)运行的基本要求、运行条件、运
建筑立面目的图示内容包括()。A:墙体的定位轴线、编号B:图名、图例C:内外
下列情况中,W公司拥有该被投资单位权益性资本未超过半数,但可以纳入W公司合并报表
可用作保护导体的是()。A.多芯电缆中的导体; B.与带电导体共用的外护物;
患者男性,25岁,左臂被刀刺伤半小时,来院急诊,检查发现见左前臂伸侧约有4cm长
最新回复
(
0
)