首页
登录
职称英语
[originaltext]A: An increasing common reason for testing these days is environm
[originaltext]A: An increasing common reason for testing these days is environm
游客
2023-11-24
75
管理
问题
A: An increasing common reason for testing these days is environmental impact. As the public becomes more and more concerned about green issues, it is becoming more and more important to measure a product’s effect on the environment. This testing must assess the impact of both the product itself and the manufacturing process.
I: How about standards? I bet different companies set up their own standards of quality control.
A: Not necessarily different from company to company. But standards imposed vary greatly from country to country and industry to industry. However, 87% of all companies in Australia do have written quality controls set out; 80% of these are developed within the firm. These standards are nearly always based on guidelines set out by one of the major control boards. 65% of these companies have adopted standards in line with SAA.
I: Standards Association of Australia?
A: That’s it. And a further 22% use standards set up by individual trade or industry associations. Only 23% of firms have a set of standards which adhere to international requirements. This 23% represents some of Australia’s major exporters.
I: OK. I got it. So who is responsible for quality control?
A: Well again there is no one answer. Companies place different levels of importance on quality control. A recent survey tried to find out who usually takes charge of the quality control function. It was discovered that 18% of top management were directly responsible, while 56% of middle management and 26% of quality control personnel oversaw this function within their company. It seems that, most manufacturing industries see quality control as a middle management task.
I: If this kind of procedure is set up in a company, it must add a lot to the cost.
A: That’s for sure. But you may lose a lot more if you release undetected low-quality items.
I: Why?
A: For example, customers may return these items, complain a lot and ask for compensations. In this case, you have to invest in maintaining higher replacement stocks and a large repair force. Worse still, "the bad news" might be spread out and the quality control of your company appears unreliable, which certainly ruins your reputation.
I: So quality control is indispensable, no matter how expensive it is.
A: Yes, as a vital part of the manufacturing process, it helps to ensure that Australian products remain competitive in the market place in the long run.
I: Alan, you have told us a lot about the importance of quality control and how to handle it. Thank you very much for your information.
A: My pleasure.
6. Which aspect does environmental impact testing must assess ?
7. How many companies have standards in line with the Standards Association of Australia?
8. Who is responsible for the quality control according to a recent survey?
9. Which statement is NOT true about quality control?
10. Which one is NOT the effect of releasing low quality products?
选项
A、65%.
B、80%.
C、23%.
D、87%.
答案
A
解析
细节题。四个选项中的数字在录音原文中都提到过,关键是找出符合题意的选项。关于质量标准,受访者提到:However,87% of all companies in Australia do have written quality controls set out;80%of these are developed within the firm…65% of these companies have adopted standards in line with SAA.所以答案是选项A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3215905.html
相关试题推荐
[originaltext]M:So,now,youareoutwithyourlatestnovel.It’scalledQueen
[originaltext]M:So,now,youareoutwithyourlatestnovel.It’scalledQueen
[originaltext]M:I’mAviArditti,andthisweekonWordmaster:wehaveaspecia
[originaltext]M:I’mAviArditti,andthisweekonWordmaster:wehaveaspecia
[originaltext]M:I’mAviArditti,andthisweekonWordmaster:wehaveaspecia
[originaltext]W:Theotherdriversaidthathestoppedatthejunction.Whenhe
[originaltext]W:Theotherdriversaidthathestoppedatthejunction.Whenhe
[originaltext]W:Theotherdriversaidthathestoppedatthejunction.Whenhe
[originaltext]W:Theotherdriversaidthathestoppedatthejunction.Whenhe
[originaltext]W:Now,sir,I’msorrytohavekeptyouwaiting.Ihadtolookaf
随机试题
Veryfewpeoplecouldunderstandthelecturetheprofessordeliveredbecauseits
AThereisagreatconcerninEuropeandNorthAmericaaboutdecliningstandards
[originaltext]Manyareasaroundtheworldsufferfromfrequentlossofelec
董仲舒说:“道之大原出于天,天不变,道亦不变。”这种观点()⑴说明世界上任何事物
计算出来的流动比率只有和()进行比较,才能知道这个比率是高是低。 Ⅰ.同
双子叶植物类药材的维管束多是A.双韧型 B.无限外韧型 C.周木型 D.有
下列关于巨幼细胞贫血的说明,哪项是正确的A.DNA合成缓慢引起巨幼细胞贫血B.在
共用题干 患儿,女,5岁,发热伴右耳下疼痛2天,腹痛半天,入院查体:体温39.
下列属于同期资料管理说法中正确的是()。A.年度关联交易总额为8亿元的企业
统计数据表明,某行业内市场占有率前五名的企业为A、B、C、D、E,它们的市场占有
最新回复
(
0
)