首页
登录
职称英语
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time tea
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time tea
游客
2023-11-23
61
管理
问题
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time teacher of architectural history. "I am constantly surprised by other people’s surprise, when they come to the house and see me cleaning a floor or hanging out the washing. Their eyes open wide at the sight of it ! Much of the comment comes from men, but I am even more surprised at the number of women who comment too."
His wife Jane, an Oxford graduate in modem languages, has a demanding full-time job. She is director of the Cam bridge House literacy scheme for adults in South London. Her working week involves several evenings and Saturdays, and at these times her husband is in sole charge of home and family. Apart from this, they share household jobs and employ a child-minder for the afternoons. This enables him to teach two days a week and to do what he considers is his principal work: writing. He has written several books and spends much of his time in the British Museum Reading Room, cycling there from his home in Brixton.
People ask the Maces if they think that their children miss them. One can argue that satisfied parents generally have satisfied children, but in any case the Maces are careful to reserve time and energy to play with their children. "And they have now developed relationships with other adults and children."
Previously, Rodney Mace worked fun-time and Jane only part-time. Then 18 months ago, the director of the literacy scheme left. "It seemed to me that Jane was very well suited to do this job. She was very doubtful about it. But I urged her to apply. She did, and she got it. "Jane Mace confirms that she needed this encouragement, as so many women initially do.
Did his male ego suffer from the changeover? Nothing like that occurred. But he still seems amazed at the way it changed his thinking. "I felt that we were finally going to be partners. I felt enormous relief. I wash’t avoiding responsibility, but changing it. Our relationship is so much better now. It has bee3a a change for the good for both of us -- I think for all of us, in every aspect of our lives. I cannot overemphasize that in every aspect. I think it is fundamental that the woman works. The idea of equal partnership is an illusion if one partner doesn’t work." [br] It is implied in the passage that ______.
选项
A、the Maces believe a good career is even more important than their family life
B、Rodney’s children are quite happy with their position in the family
C、oven capable women sometimes need encouragement from their families
D、the practice of sharing household jobs between husband and wife is commonplace in London
答案
B
解析
A项说迈斯一家认为好的职业比家庭生活更重要,显然不对;C项说即使能干的女人有时也需要家庭的鼓励,文章主旨并不在此,也不是文中要暗示的内容;D项说男女分担家务在伦敦是很普遍的事,文中并未提及。从文中第三段关于迈斯家孩子们的描述中可以看出,迈斯夫妇与他们的孩子保持足够的交流时间,And they have now developed relationships with other adults and children.可以看出迈斯家孩子们是很幸福的,因此选择B项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3212121.html
相关试题推荐
Withregardtochildreneducation,mostparentschoosetohavetheirchildren
PassageFour(1)Dogenesdeterminehowwellchildrenwilldoatschool
PassageTwo(1)Manythoughtfulparentswanttoshieldtheirchildren
PassageTwo(1)Manythoughtfulparentswanttoshieldtheirchildren
PassageTwo(1)Manythoughtfulparentswanttoshieldtheirchildren
[originaltext]LetChildrenLearntoJudgeTheirOwn
It’snosecretthatmanychildrenwouldbehealthierandhappierwithadopti
It’snosecretthatmanychildrenwouldbehealthierandhappierwithadopti
It’snosecretthatmanychildrenwouldbehealthierandhappierwithadopti
It’snosecretthatmanychildrenwouldbehealthierandhappierwithadopti
随机试题
He_______apresentbutdidn’t_______it.A、received;acceptB、accepted;receive
AbbeyCarHireChoosethecorrectlettersA-C.Example[br]Howlongdoesthema
NewZealandisjustwestoftheInternationalDateLine,soitisthefirstcoun
Bytheendoflastmonth,ourfactory(produce)______3000motors.hadproduced本题考
Thespaceshuttle【T1】______madeararenightlandingattheKennedySpace
InBritain,peoplehavedifferentattitu
在新一轮没有硝烟的经济战场上,经济增长将主要依靠科技进步。而解剖中国科技创新结构
患者男,56岁,4天前拔除下颌后牙残根,1天前出现持续性疼痛。检查发现拔牙窝空虚
下列不属于运动性病症的是( )A.运动中口渴 B.晕厥 C.运动中腹痛
下列说法正确的是A.正常血红蛋白是由两对珠蛋白肽链形成的四聚体和亚铁血红素构成B
最新回复
(
0
)