首页
登录
职称英语
How many electorates opposed the EU constitution in French? [br] [originaltext]
How many electorates opposed the EU constitution in French? [br] [originaltext]
游客
2023-11-22
78
管理
问题
How many electorates opposed the EU constitution in French? [br]
French President Jacques Chirac urged voters today to ratify the European Union’s first constitution in a referendum set for Sunday. Chirac made his appeal in a televised address to the nation where polls show that more than 50 percent of the electorate opposed the EU constitution, with about 20 percent undecided. Supporters of the EU constitution say it will strengthen all of Europe and help it to stay economically competitive with the United States and emerging economic giants such as China. Opponents say it will lead to a loss of French sovereignty and replace French jobs with cheap labor from other EU nations. A loss in Sunday’s referendum would be a serious setback to Chirac’s government although he has said that he won’t resign if it’s rejected.
选项
A、It will lead to a loss of French sovereignty.
B、It will replace French jobs with cheap labor from other EU nations.
C、It is dangerous for French economy.
D、Both A and B.
答案
D
解析
本题考查对新闻细节的捕捉。新闻的后面提到了:“Opponents say it will lead to a loss of French sovereignty and replace French jobs with cheap labor from other EU nations.”即反对者认为欧盟宪法将导致法国失去主权,同时欧盟其他国家的廉价劳动力也将挤占法国的就业岗位。选项A和B都不够全面,因此选项D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3209683.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Goodmorning,everybody.[6-1]Studieshaveshownthatchildre
[originaltext]M:Goodmorning,everybody.[6-1]Studieshaveshownthatchildre
[originaltext]M:Goodmorning,everybody.[6-1]Studieshaveshownthatchildre
[originaltext]M:Goodmorning,everybody.[6-1]Studieshaveshownthatchildre
[originaltext]W:Goodafternoon,everybody.Amongthemistakesjournalistssome
[originaltext]W:Goodevening,everybody.Automation,drivenbytechnologicalp
[originaltext]W:Goodevening,everybody.Automation,drivenbytechnologicalp
[originaltext]W:Goodevening,everybody.Automation,drivenbytechnologicalp
[originaltext]W:Goodevening,everybody.[5-1]Despiteeffortsfromallsides,
[originaltext]W:Goodevening,everybody.[5-1]Despiteeffortsfromallsides,
随机试题
Evenachildknowsthatnoddingheadmeans"Yes".ButsomepeopleWouldprob
WhyisJanesohappy?Becauseshewill______tomorrow.[br][originaltext]
__________________(他最后勉强允许在人身上试用此药),butonlyunderaprogrammeofstrictcontro
联合国(UnitedNations)新标准规定,一个地区65岁及以上的老人占总人口的7%,该地区视为进入老龄化社会(agingsociety)。老龄
1.女士着装 化淡妆,不宜浓妆艳抹,这样不仅能凸显自我,也能表示出
在施工场地区域规划后,进行各项临时设施的具体布置。下列关于分区布置原则的说法错误
县级以上地方人民政府应当充分利用中医药资源,重视A.以上都对 B.促进中医药科
癥瘕的病因病机可归纳为A.气滞血瘀 B.痰湿瘀结 C.湿热瘀阻 D.肾虚血
共用题干 甲集团是某地区零售业行业巨头,欲涉足房地产行业。为此,甲集团专门成立
某电商平台开通会员费用为99元/年,全年最多可免240元运费,且会员在购买服饰类
最新回复
(
0
)