首页
登录
职称英语
Maoritanga is Maori culture: the Maori way of life and view of the world. M
Maoritanga is Maori culture: the Maori way of life and view of the world. M
游客
2023-11-21
69
管理
问题
Maoritanga is Maori culture: the Maori way of life and view of the world. Maoritanga is a growing and changing part of life in Aotearoa (New Zealand). Maori have adopted many aspects of western culture as their own, and more and more New Zealanders now share in the riches of Maori heritage.
Most Maori people can trace descent for the chiefs of Hawaiki who sailed to Aotearoa in ocean-going sailing canoes. Aotearoa had been discovered by the great explorer Kupe who passed on sailing directions when he returned to Hawaiki. Archaeological evidence supports Maori oral traditions and genealogical records which suggest Kupe lived about 1200 years ago. The colonists from Hawaiki--probably situated in the area now known as French Polynesia--found other Polynesian people already living in Aotearoa. The voyagers inter-married with them and established a tribal society in which kinship and links with land are key elements.
The marae--the meeting house and land around it--is the focus of Maori community life. The land and buildings are the venue for major social, political and ceremonial occasions. The meeting house synthesizes many aspects of Maori design and craft: the structure itself has a human form and is named after an ancestor, and it signifies the unity of the tribal group. The open ground in front of the house is symbolic of the tribal land holding from which tribal identity and mana (prestige) are derived. The whole marae operates according to democratic principles which have evolved from the strict codes of behaviour that governed every aspect of traditional life.
Today, the majority of Maori people live away from the marae. Many live and work in cities and must make special efforts to maintain social and cultural links with their Maori heritage. It is especially difficult for younger people who are two or three generations removed from tribal lands and lifestyle. The decline of Maori language especially since the Second World War, is an indicator of the stress affecting the Maori community.
Nevertheless, Maori have succeeded in maintaining their distinctive identity, their Maoritanga, and these traditional values and institutions are the springboard for the current resurgence of Maori culture. [br] By "the voyagers" in Paragraph 2, the writer means ______.
选项
A、Kupe and his followers
B、the Hawaikian colonists
C、the Polynesian people
D、the European explorers
答案
B
解析
根据上下文可知第二段最后一句话中的the voyagers指的是到Aotearoa定居的 Hawaiki人,因此选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3207830.html
相关试题推荐
______ghostexistsintheworld.That’syourillusion.A、NosuchathingasB、No
Toacquireeducationisprincipalwayofgainingstatusinaculturethatgenera
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguage
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguage
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguage
Archaeologyhaslongbeenanacceptedtoolforstudyingprehistoriccultures.
Archaeologyhaslongbeenanacceptedtoolforstudyingprehistoriccultures.
Thescienceofhorticulture______theprimaryconcernsaremaximumyieldandsu
TherearefewstrangeralliancesinAmerica’sculturewarsthantheonebet
TherearefewstrangeralliancesinAmerica’sculturewarsthantheonebet
随机试题
WhenIwaswalkingdownthestreettheotherday,Ihappenedtonoticeasma
【S1】[br]【S6】dangerous→endangered易混形容词的误用。dangerousspecies是“危险的物种”,而上下文是说有些物种处
Theunderlinedsentenceinparagraph1means______.[br]Accordingtothestory
Overacenturyago,AlfredRussellWallacewrotethat"weliveinazoologi
孕妇、乳母镁的适宜摄入量(AI)为()。A.100mg/d B.100
下列各项中,不属于企业合并准则中所界定的企业合并的是( )。A.长江公司通过发
办理出口拼箱货的接收、装箱,进口拼箱货的拆箱、交货的场所称为( )。 A.
在我国,保险索赔期限通常规定为()。A:28天B:6个月C:1年D:2年
菌斑控制达到良好的是( )。A.10% B.20% C.30% D.40
某工程网络计划中,工作D有三项紧前工作,其最早开始时间分别是第18、22和26周
最新回复
(
0
)