首页
登录
职称英语
Acid Rain However, many advantages
Acid Rain However, many advantages
游客
2023-11-19
74
管理
问题
Acid Rain
However, many advantages the industrial society brings us also have a down side. One of the adverse effects of industrialization is acid deposition due to power plants, fossil fuels and automobile emissions. Acid rain is the popular term but the scientists prefer the term acid deposition. Acid rain can have adverse effects on the environment by damaging forests and lakes, making it too difficult for many plants and animals to live.
Charles Angus Smith, an Englishman, was the first to suggest, in 1852, that sulfuric acid in Manchester, England, was causing metal to rust and dyed goods to fade. One source that causes acid rain is fossil fuel. This energy source contributes 23.1 million tons of sulfur dioxide and 20.5 million tons of nitrogen oxides to our atmosphere worldwide. When fossil fuels are ignited, such as oil and coal, they release carbon dioxide, a so-called greenhouse gas that traps heat within the earth’s atmosphere, which causes global warming. Also, they release sulfur dioxide, nitrogen oxide and metals such as mercury, aluminum into the atmosphere, which later can be carried a long distance from their source and be deposited as acid rain.
Forests are a complex ecosystem that involves trees, soil, water, the air, climate and other living organisms that support the community of wildlife: animals, birds, insects and plants. The countries most affected by acid rain arc in Europe. Central Europe faces a much greater threat since it has a large amount of forest area and about 8% of German’s forest face the lethal effect of acid rain. Acid rain kills about 50 million hectares of forest. Acid rain does not kill trees outright but weakens them to the point where they become susceptible to extremes of heat or cold, attacks from blight-causing or from inserts, and other environmental stresses.
When acid rain falls into lakes and rivers, it destroys all living things and populations of fish, aquatic plant life and microorganisms decline. Fish just goes extinct because they simply fail to reproduce and become less and less abundant, until they die out.
The result of acid rain is not only the destruction of forests and lakes, but also the corrosion of buildings and monuments. Almost every building of a major urban or industrial centre may be at risk from the corrosive effects of acid deposition and the rate of corrosion has increased dramatically in many urban areas. The Athenian monuments have got worst in the past 20~25 years as a result of pollution. Acid attack can also lead to stone decay through the creation of salt, which can crystallize and force apart mineral grains, causing the stone to disintegrate.
As our society gets more advanced, there is also the rising effect of pollution. To stop the effect we need to find alternative ways to remove or replace fossil fuel that is responsible for acid rain. The government needs to put stricter laws on the industries that pollute. People should find an efficient and alternative way to stop the pollution, because the effects of acid rain can be seen all round ns, starting with forests and lakes, and in the heart of a city where the buildings and monuments are being eaten away by pollution. [br] Acid rain
选项
A、immediately kills trees and affects aquatic life in lakes and rivers.
B、deposits various metals iron, mercury, aluminum into the soil.
C、kills forests by weakening them and reduces fish populations.
D、releases sulfur dioxide, nitrogen oxide and into the atmosphere.
答案
C
解析
根据提问,应注意酸雨对环境的影响表现在哪里。选项A错了,因为原文中明确说明了不会直接使树木死亡。选项B不对,是因为原文没有提到金属铁。选项D不对是因为酸雨不会释放出二氧化硫等等,而燃料则会。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3201673.html
相关试题推荐
You______thatlettertoJames.However,youdidn’t.A、oughttowriteB、oughtto
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
ImmediatelyaftertheCivilWar,however,thedietbegan【C1】______.Railt
随机试题
[originaltext]TheEuropeanCentralBankreleasedanewroundofmeasuresto
ImaginationThedecayofsenseinmenwakingisnotthedecayofthemotionm
Whenit’sfiveo’clock,peopleleavetheiroffice.Thelengthoftheworkday
——是指人民法院受理债权人提出的破产申请后三个月内,债务人的上级主管部门申请整顿
男,46岁,体重60kg,1小时前被火烧伤:双前臂(Ⅰ度),躯干前和双足(Ⅱ度)
下列有关不良反应的叙述,()是错误的。A.副作用是指在治疗剂量时出现的与治
下列情志相胜关系中,错误的是A.惊胜怒 B.恐胜喜 C.怒胜思 D.喜胜忧
银行间的同业拆借属于( )。A.货币市场交易 B.票据市场交易 C.债券市
(2018年真题)民间非营利组织接受捐赠后,因无法满足捐赠所附条件而将部分捐赠退
与普通股筹资相比,下列属于优先股筹资优点的是()。A.有利于降低公司财务风险
最新回复
(
0
)