首页
登录
职称英语
This is the life of someone who wrote little, spoke little, and about whom
This is the life of someone who wrote little, spoke little, and about whom
游客
2023-11-18
72
管理
问题
This is the life of someone who wrote little, spoke little, and about whom there are few memories. Yet if anyone’s life is worthy of a biography it is surely Abram Petrovich Gannibal, an African slave adopted by Peter the Great, who studied mathematics and cryptography before training as a military engineer, spied for the tsar in Paris, became an expert in fortification, was sent to siberia, became the governor-general of Tallinn, and finally retired to an estate in northern Russia as the owner of slaves himself.
These days he is best known as the great grandfather of Alexander Pushkin, whose family liked to think their illustrious forebear was an Abyssinian prince, and a direct descendant of the legendary Carthaginian general whose name he boldly adopted (spelling it in the Russian way with a "g"). It was not until the 1990s that an enterprising scholar from Benin was able to challenge centuries of Russian racism and suggest that Gannibal in fact came from black Africa.
Having traveled to Cameroon and paddled up-river in a 30-foot wooden boot to interview the Sultan of Logone, the intrepid Hugh Barnes lends credence to this theory with a tantalizingly plausible interpretation for the mysterious word "Fummo" (Kotoko for "homeland") to be found underneath the elephant portrayed on the family crest. Mr. Barnes does far more than just "join up the dots" between Pushkin’s unfinished novel about his ancestor and its subject. The result is not merely the first detailed account in English of this remarkable life, but the fullest in any language. It is a fascinating read.
With this book, the fruit of research in an impressive list of obscure archives, Mr. Barnes not only joins the ranks of those journalists able to give academics a good run for their money, but also shows him-self to be a travel writer of distinction. The story of his quest to discover Gannihal’s identity in places as far-flung as Novoselengisk on the Chinese border, and Pskov at the other end of the Russian empire, is engagingly told. With so little biographical material to go on (even the fabled portrait of Gannibal turns out to be that of a white man when it is restored), the dots have inevitably to be joined up with a degree of speculation. Just occasionally it leads the author astray--the Winter Palace, for example, was painted first yellow and then crimson before finally acquiring the "icy turquoise facade", which Mr. Barnes claims greeted Gannibal when he received his dismissal from Catherine the Great in 1762.
While plenty of evidence is marshaled to show that Gannibal was the first black intellectual in Europe, his personality remains frustratingly elusive. Nevertheless, this biography of the Russian Othello does much to recast our understanding of 18th century Russian life. [br] What does the phrase "the dots" (Line 4, Para. 3; Line 6, Para. 4) possibly refer to?
选项
A、The materials and documents collected by Hugh Barnes about Gannibal.
B、The speculations of the writer and researcher Hugh Barnes.
C、The spotted places where Hugh Barnes had traveled.
D、The coined files by Pushkin and the real ones got by Hugh Barnes.
答案
A
解析
语义理解题。根据第三段的第二句话可知the dots不仅仅包括普希金未完成的小说中的资料,第四段第二句提到Hugh Barnes跋山涉水收集资料,第三句提到由于传记性的资料不多,所以在编纂过程中也用了设想“the dots have inevitably to be joined up with a degree of speculation”,这里可以看出the dots指的是 Hugh Barnes手头上所有有关Cannibal的资料,并非他本人的推测,也不仅仅是普希金的杜撰,选项A 正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3199212.html
相关试题推荐
FromachildIwasfondofreading,andallthelittlemoneythatcameinto
FromachildIwasfondofreading,andallthelittlemoneythatcameinto
Shewouldhavebeenmoreagreeableifshehadchangedalittlebit,______?A、had
Greece,economically,isintheblack.Withverylittletoexportotherth
Greece,economically,isintheblack.Withverylittletoexportotherth
Greece,economically,isintheblack.Withverylittletoexportotherth
______thatthisregionwassorichinnaturalresources.A、LittleheknewB、Litt
Havealittlemoretea,______?A、willyouB、don’tyouC、haven’tyouD、haveyouA
Elizabethcouldnotrefuse,______sheforesawlittlepleasureinthevisit.A、sinc
Atfirst,little______thatweweresittingontopofafundamentaldiscoveryin
随机试题
Itisnotuncommonforthere______problemsofcommunicationbetweentheoldan
[originaltext]SpeakingattheBritishScienceFestivalonTuesday,ProfKel
Achildwhohasoncebeenpleasedwithatalelikes,asarule,tohaveitre
2015年3月26日,也门安全局势突然恶化,600多名中国公民受困也门。3月26
IPPON的上层是(),这种方式可更加充分地利用网络资源,容易实现系统带宽的动态
处方中缩写词“q.6h”的含义为A:每天6次 B:每6天1次 C:每小时6次
婴幼儿长期偏食可导致<P>A.铁利用障碍<br>B.铁转运障碍<br>C.铁排泄
A.如图所示 B.如图所示 C.如图所示 D.如图所
存储128个24×24点阵汉字字形所需的存储容量是()。A.16KB B.51
某公司为了提高员工的工作效率,公司高层决定通过工作研究的方法来提高员工的作业能力
最新回复
(
0
)