首页
登录
职称英语
Parents are often upset when their children praise the homes of their friend
Parents are often upset when their children praise the homes of their friend
游客
2023-11-16
62
管理
问题
Parents are often upset when their children praise the homes of their friends and regard it as a slur (诋 毁) on their own cooking, or cleaning, or furniture, and often are foolish enough to let the teenagers see that they are annoyed. They may even accuse them of disloyalty, or make some unpleasant remark about the friends’ parents. Such a loss of dignity and descent into childish behavior on the part of the adults deeply shocks the teenagers, and makes them decide that in future they will not talk to their parents about the places or people they visit. Before very long the parents will be complaining that the child is so secretive and never tells them anything, but they seldom realize that they have brought this on themselves.
Disillusionment (幻想破灭) with the parents, however good and adequate they may be bom as parents and as individuals, is to some degree inevitable. Most children have such a high ideal of their parents, unless the parents themselves have been unsatisfactory, that it can hardly hope to stand up to a realistic evaluation. Parents would be greatly surprised and deeply touched if they realized how much belief their children usually have in their character and infallibility (一贯正确), and how much this faith means to a child. If parents were prepared for this teen-aged reaction, and realized that it was a sign that the child was growing up and developing valuable powers of observation and independent judgment, they would not be so hurt, and therefore would not drive the child into opposition by resenting and resisting it.
The teenager, with his passion for sincerity, always respects a parent who admits that he is wrong, or ignorant, or even that he has been unfair or unjust. What the child can’t forgive is the parents’ refusal to admit these charges if the child knows them to be true.
Victorian (维多利亚时代的) parents believed that they kept their dignity by retreating behind an unreasoning authoritarian attitude; in fact they did nothing of the kind, but children were then too frightened to let them know how they really felt. Today we tend to go to the other extreme, but on the whole this is a healthier attitude both for the child and the parent. It is always wiser and safer to face up to reality, however painful it may be at the moment. [br] According to the passage, which statement is true?
选项
A、The children may forgive their parents at all times.
B、The parents realize that they are responsible for the secretiveness of their children.
C、If the parents act improperly, their children would always regard themselves as the most ideal.
D、The children would respect their parents as long as they admit their wrong doings.
答案
D
解析
细节题。选项A当中提到的孩子在任何时候都会原谅父母是与原文不符的。第二段最后一句讲到孩子不能原谅父母是因为他们拒绝承认自己所犯的错误;他们尊敬的是勇于承认过失或是无知等错误的长辈,因此可以排除A。而D项是符合原文意思的。B项中提到的家长意识到应该对孩子不愿向他们透露心声这一问题负责也是与原文有出入的,第一段晟后一句指出家长的态度是抱怨,并没有意识到要负责。C项是错误更是显而易见的。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3192439.html
相关试题推荐
Themanyhourschildrenspendindoorsplayingcomputergamesorwatchingtel
Themanyhourschildrenspendindoorsplayingcomputergamesorwatchingtel
Themanyhourschildrenspendindoorsplayingcomputergamesorwatchingtel
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
随机试题
[originaltext]M:Whatdoyouthinkofthegovernment’snewtaxcutproposal?W
Newresearchshowsthatchildrenbornafterunplannedpregnanciesdevelopmo
古人日出而作、日落而息,正是依靠太阳东升西落带来的信息确定时间的;南雁告春,是动
在一个C类网络中,有一IP地址为210.110.14.79的计算机,其子网掩码为
表 2010年房地产开发和销售主要指标完成情况 2010年全国非商品住宅投
有关药物的首剂用量的叙述正确的是A:一般药物均需首剂用量加倍 B:一般药物均需
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
()属于半紧密层企业。A.集团公司 B.控股子公司 C.协作企业 D.参
(2019年真题)下列行为没有破坏金融管理秩序的是()。A.银行工作人员为
用于公路路基的土质填料,应通过取样试验确定填料的()。A.最小强度 B.级配
最新回复
(
0
)