首页
登录
职称英语
Most people would describe a dollar millionaire as rich, yet many millionair
Most people would describe a dollar millionaire as rich, yet many millionair
游客
2023-11-15
80
管理
问题
Most people would describe a dollar millionaire as rich, yet many millionaires would disagree. They do not compare themselves with teachers or shop assistants but with the other parents at their children’s private schools. To count the number of rich people in the world, however, an arbitrary cut-off point is needed, and $lm is as good as any. Capgemini, a consultancy, defines anyone with investable assets of $lm or more (excluding their home) as a high-net-worth individual" , consultant-speak for rich. By this conservative measure the planet has about 10m millionaires, according to Capgemini and Merrill Lynch, a bank.
Credit Suisse, another bank, uses a less stringent (and more obvious) definition: a millionaire is anyone whose net assets exceed $lm. That includes everything: a home, an art collection, even the value of an as-yet-inaccessible pension scheme. The Credit Suisse "Global Wealth Report" estimates that there were 24. 2m such people in mid-2010, about 0. 5% of the world’s adult population. By this measure, there are more millionaires than there are Australians. They control $69. 2 trillion in assets, more than a third of the global total.
How did these people grow rich? Mostly through their own efforts. Only 16% of high-net-worth individuals inherited their stash, according to Capgemini. The most common way to get rich is to start a business: nearly half (47%) of the world’s wealthy people are entrepreneurs.
You do not have to be a genius to build a million-dollar business, but it helps if you are intelligent and extremely hard-working. In their book The Millionaire Next Door, Thomas Stanley and William Danko observed that a typical American millionaire is surprisingly ordinary. He has spent his life patiently saving and ploughing his money into a business he founded. He does not live in the fanciest part of town—why waste money that you can invest? And his tastes are so plain that you can barely tell him apart from his neighbours. He buys $40 shoes, and his car of choice is a Ford.
Another 23% of the world’s millionaires got rich through paid work, estimates Capgemini. A few vault easily over the million-dollar bar. Gregory Maffei, the boss of Liberty Media, an American cable-television firm, earned $87,095,882 in 2010. The median pay for chief executives at the 456 largest publicly quoted firms in America was $7. 23m, according to the Hay Group, a consultancy. But the vast majority are skilled professionals or managers who have been careful with their money. An orthodontist in America makes about $200,000 a year. He may leave medical school heavily in debt, but after a lifetime of earning, saving and investing, he can probably amass $lm. [br] The word "stringent" in Paragraph Two probably means
选项
A、convincing.
B、puzzling.
C、accurate.
D、strict.
答案
D
解析
语义题。第二段首句指出“Credit Suisse,another bank,uses a less stringent(and moreobvious)definition:a millionaire is anyone whose net assets exceed $1 m.”,对比第二句以及首段倒数第二句可以看出第二段中给出的定义范围更宽,即不那么严格,D符合文意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3189933.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingbestdescribesJamesBrown’schildhood?[br][originalte
WhichofthefollowingbestdescribesJamesBrown’schildhood?[originaltext]
InsomecitiesinChina,peoplearenolongerallowedtosmokeinpublicpla
Thetaxesforpeoplemaking$250,000ayearorlessgoup,andthosearethefo
Thenorth-east,with60millionpeople,isthemost______populatedpartoftheU
Somepeopleeither______avoidquestionsofrightandwrongorjustremainneutra
Mobilephone,e-mailandtelephone______ofpeople’ssocialcommunicationnowad
Altogether,howmanypeoplearesaidtobeinjuredintheaccident?[br][origi
Altogether,howmanypeoplearesaidtobeinjuredintheaccident?[originaltex
ItiscommonlybelievedintheUnitedStatesthatschooliswherepeoplego
随机试题
【S1】[br]【S5】but→and用词不当。由句意知,在新发明的迅速扩张阶段,会出现一个全新的行业生产该新产品,服务于该产品。所以二者是递进关系,并非转
Manypeoplecondemntheverythinfashionmodelswhoareconsideredtohave
[originaltext]Wearenowlivinginaworldinwhichrobotsaretakingover
Theromanticimageofthetrustypostman,deliveringletterstothefarthest
GeneticallyModified(转基因的)cropsareeverywhere.ItseemseveninEurop
Inthissection,youaregoingtoreadapassagewithtenstatementsattachedto
制订筛检计划时,要明确目的,估计效果,不要浪费卫生资源,不给患者和社会带来压力。
海又称为“大海”,是指与“大洋”相连接的大面积咸水区域,即大洋的边缘部分。以下不
阅读下面文段,回答问题 玉不琢,不成器;人不学,不知道。——《学记》下列选项中
治疗疼痛的常用处方药有A.阿司匹林 B.塞来昔布 C.氢溴酸山莨菪碱 D.
最新回复
(
0
)