首页
登录
职称英语
Why are divorces so common at present? [br] [originaltext] A good marriage
Why are divorces so common at present? [br] [originaltext] A good marriage
游客
2023-11-15
36
管理
问题
Why are divorces so common at present? [br]
A good marriage means growing as a couple but also growing as individuals. This isn’t easy; marriage has always been difficult. Why then are we seeing so many divorces at this time? Yes, our modem social fabric is thin, and yes, the permissiveness of society has created unrealistic expectations and threw the family into disorder. (11[C]) But divorce is so common because people today are unwilling to exercise the self-discipline that marriage requires. They expect easy joy, like the entertainment on TV, the thrill of a good party.
(l2 [B]) Marriage takes some kind of sacrifice, not dreadful self-sacrifice of the soul, but some level of compromise. Some of one’s fantasies, some of one’s legitimate desires, have to be given up for the value of the marriage itself. "While all martial partners feel shacked at times, it is they who really choose to make the martial ties into confining chains or supporting bonds," says Dr. Walter. Marriage requires sexual, financial and emotional disciple. A man and a woman cannot follow every impulse, cannot allow them to stop growing or changing.
选项
A、A man and a woman should follow every of their own impulse respectively.
B、A good marriage takes some level of compromise between the husband and the wife.
C、A man and a woman should both have to endure dreadful self-sacrifice of the soul.
D、A man and a woman should stop growing or changing.
答案
B
解析
细节题。文中第二段第—句就说:维持一桩婚姻,不需牺牲自我但却需要some level of compromise。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3189329.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingstateshasNOTbeenaffectedbyflooding?[originaltext]
Accordingtotheauthor,whichstatementisNOTtrue?[originaltext]Areyou
Let’sforgetourdifferencesandseekcommonground,______we?A、willB、shallC、
Thetalkismainlyabout______.[br][originaltext]Didyouknowthatcola
Thetalkismainlyabout______.[br][originaltext]Didyouknowthatcola
Atpresentmuchmorestressbasbeenlaid______lawandorderbythelocalgove
WhatwillhappenonSunday?[br][originaltext]A52-year-oldSlovenianhas
AccordingtoMaKai,dragpricesinChinanow______.[originaltext]MaKai
Whorescuedthoseciviliancontractors?[br][originaltext]U.S.-ledcoa
WhichofthefollowingmajorisNOTpopularinthejobmarket?[originaltext]W:
随机试题
IfeltsoembarrassedthatIcouldn’tdoanythingbut______therewhenIfirst
Fewpleasurescallequalsuchofacookdrinkonahotday.A、thisB、allthisC、t
Whatisspecialaboutthisclass?[br][originaltext]Goodmorningeveryone.
Whenisthemanleaving?[originaltext]W:Bill,isthatreallyyou?Ihaven’tsee
Muchattentionispresentlybeinggiventowhatistermed"functionalillite
请求宣告专利权无效的法定时间是专利授权后()A.2个月内 B.6个月内
与结核性积液相比,不符合恶性胸腔积液的特点的是A.胸腔积液和血清血管紧张素转换酶
调节维生素A、D、E、K代谢的微量元素( )。A.碘 B.钙 C.硒 D
(2020年真题)以下关于国家助学贷款办理流程的说法中,错误的是()A.由独立
建设工程取得现有国有土地使用权应支付的费用包括()。A.土地管理费 B.土地使
最新回复
(
0
)