首页
登录
职称英语
There have been no shortage of insane overambitious ideas on the Internet.
There have been no shortage of insane overambitious ideas on the Internet.
游客
2023-11-14
12
管理
问题
There have been no shortage of insane overambitious ideas on the Internet. Most of them never make it further than the pub they are conceived in. Some generate hype but quickly fall flat on their face. Others survive but prove to be minnows rather than the giants they set out to be. However, every so often one sneaks through. Wikipedia is one of the rare ones that made it. Even by the admission of its founder, the 38-year-old technology entrepreneur Jimmy Wales, it was a "completely insane idea", a free online encyclopedia that anyone can contribute to and anyone can edit. There is no editor, no army of proofreaders and fact checkers, in fact, no full-time staff at all. It is, in other words, about as far from the traditional idea of an encyclopedia as you can get.
There are dozens of reasons why it shouldn’t work, and it is still far from perfect; but in less than four years it has grown to have more than 1 million entries written in 100 languages from Albanian to Zulu. To its fans, it is a fantastic research resource--albeit one that you should use with caution and an incredible example of what can be achieved by collaboration and cooperation over the Internet. To its critics--mostly those from the traditional world of encyclopedias and librarianship, it is barely worthy of the label "encyclopedia".
Wikipedia has so far been bankrolled by Wales, but the total cost so far is still around£300,000. The current Encyclopedia Britannica has 44m words of text. Wikipedia already has more than 250m words in it. Britannica’s most recent edition has 65,000 entries in print and 75,000 entries online. Wikipedia’s English site has some 360,000 entries and is growing every day.
But numbers mean nothing if the quality is no good. And this is where the arguments start. "Theoretically, it’s a lovely idea," says librarian and Internet consultant Philip Bradley, "but practically, I wouldn’t use it and I’m not aware of a single librarian who would. The main problem is the lack of authority. With printed publications, the publishers have to ensure that their data is reliable as their livelihood depends on it. But with something like this, all that goes out the window." Wales responds by acknowledging that Wikipedia’s model leaves it anything but error free, something they make clear on the site, but he also points to an article in a German technology magazine this month, which compares Wikipedia with two established traditional digital encyclopedias, Brockhaus and Microsofi’s Encarta. All three were tested on breadth, depth and comprehensibility of content, ease of searching, and quality of multimedia content. Wikipedia won hands down. [br] Wikipedia is different from the traditional encyclopedias in that ______.
选项
A、it started with an insane idea
B、it has no full-time staff at all
C、it is a resource that one must use with caution
D、it has the largest number of entries
答案
B
解析
细节题。文章第一段指出Wikipedia的与众不同之处是任何人都可以编写、都可以修改的免费网上百科全书;没有固定的全职工作人员。B符合此意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3185706.html
相关试题推荐
Thelackofrain______thealreadyseriousshortageoffood.A、aggregatedB、aggrav
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
Nearlyhalftheworld’spopulationwillexperience【C1】______watershortages
随机试题
Toassumethecareforthepetscanbring______thehumanityinourchildrenand
Hewasaboutfortyyearsold,______,industrious,andmadealivingfromthelit
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
Accordingtothereport,Beijing’sairportsaw______percentlinerssuspended.[
财务预算的核心是()。A.预计资产负债表 B.预计利润表 C.现金预算
选择性IgA患者一般不采用下列治疗方法:A、骨髓移植 B、基因治疗 C、输入
从事( )的人员或机构被称为“天使”投资者。A.风险投资 B.另类投资
下列关于要约收购的说法,正确的有()。 Ⅰ.收购要约约定的收购期限应在30日
A. B. C. D.
(2018年真题)虎杖味苦性微寒,除活血祛瘀外,还能( )A、化痰止咳 B、
最新回复
(
0
)